Zobacz wątek - Co kupić Honda cbr 900 fireblade czy Kawasaki zxr750 ninja
NAS Analytics TAG

Co kupić Honda cbr 900 fireblade czy Kawasaki zxr750 ninja

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez MICRI » 29/3/2007, 16:43

A co do motoru to byłem u znajomego w salonie HONDY i wspólnie doszliśmy do wniosku że CBR F2 600 będzie świetna. Poza paroma kreatywnymi postami ogólnie gów..o sie tu dowiedziałem .Ale dzięki za te parę które mi pomogły.
MICRI
Świeżak

Postprzez MICRI » 29/3/2007, 16:46

mlody napisał(a):Nieee Micri,nie tak,nikt na nikogo nie naskakuje kto ma jakies tam szybkie auto.
Auto to nie motocykl,nad autem latwiej zapanowac.
Ty uwazasz ze sobie poradzisz,a my wątpimy i o tym piszemy.
Nie zgadzasz sie z tym-oki,ale nie mow ze jeden to palant,drugi to jakis tam jeszcze...
Co z tego ze masz tą A8 :? , A8 poszly cenowo tak w dół że sprzedajacy jeszcze błaga zeby mu to sprzed oczu wzieli,no i tekst ze " a ja mam 300koni,Audi A8," yyy,skad wiesz jakie uzytkownicy forum maja 4 koła :twisted:

p.s Z tego duetu ktory podaleś lepsza bedzie Honda-jezeli myslisz oczywiscie o leciwych juz sprzetach.

Dzięki za info poczytałem trochę artykułów na stronce i wyleczyłem się z KAWASAKI only HONDA.:)))))
MICRI
Świeżak

Postprzez MICRI » 29/3/2007, 16:54

Akon napisał(a):nie wiem czy on tobie to napisal ze złosliwości ale a8 to zadna torpeda bo wazy duzo to ciezka locha i raczej do wyscigów sie nie nadaje to juz lepiej kupić sobie audi s2 quatro tym mozna nieźle polatac :) audi to limuzyna moj kumpel miał z początku lat 90 bmw po tuningu mechanicznym w niemczech pomimo tego ze miała moc zblizoną do twojego auta to średnio jeździła a wciągala cpn przez atrape wiec jezeli mowimy o osiagach to nie o a8 ani bmw 7 umówmy sie ;)

Jasne że nie do wyścigów ale jak słyszę że to szmira to mam ochotę takiego kolesia z jego LANOSEM wciągnąć nosem.A co do samochodów to miałem już tego trochę i co nie co sie na tym znam pracowałem kiedyś jako mechanik w servisie rajdowym przy rajdówkach. HEHEHE A8 ma aluminiowa karoserie i dlatego ma taka wagę jak a6 a 100 robi w 7s. nie ma tragedii.
MICRI
Świeżak

Postprzez kravec » 29/3/2007, 16:55

i masz z tego powodu jakis problem?? chcesz sobie kupic 1 moto?? masz temat z ogromna iloscia odpowiedzi.... znowu sie znalazl jakis buraczany typ ktory do kazdego cos ma i mysli ze jak ma kase (albo i nie.... tylko tak pisze) to moze wszystko.... kup sobie marine turbine y2k i nie bedziesz mial problemu ze ci za wolno jedzie....
kravec
Administrator

Postprzez kravec » 29/3/2007, 17:09

wiem.... mi nie udowodnia ze czarne jest czarne a biale jest biale..... domyslam sie ze potrafie.... ty zreszta tez... ale nie przypominam sobie zebym walil takie glupie teksty i do tego tak wrzucal na innych "starszych" forumowiczow.... to jest tak jak kiedys Evil opisywal.... ze gosc przyszedl zapytal
-ile to moto jedzie...
-220 (nie pamietam ale chyba tyle)
-to to jest gowno a nie motocykl
-jezdzi pan czyms??
-nie ale ogladalem w internecie filmy i tam 300 jezdzili
kravec
Administrator

Postprzez MICRI » 29/3/2007, 17:10

kravec napisał(a):i masz z tego powodu jakis problem?? chcesz sobie kupic 1 moto?? masz temat z ogromna iloscia odpowiedzi.... znowu sie znalazl jakis buraczany typ ktory do kazdego cos ma i mysli ze jak ma kase (albo i nie.... tylko tak pisze) to moze wszystko.... kup sobie marine turbine y2k i nie bedziesz mial problemu ze ci za wolno jedzie....

A ty masz pajacu ???????? dopierd.....sz mi ja tobie i nie będzie inaczej.Dopóki zemnie nie zejdziesz, a co do kasy to nie jestem bogaty na wszystko zapier...m jak wszyscy cieżko w tym kraju.
MICRI
Świeżak

Postprzez gelo007 » 29/3/2007, 17:41

Myślę, że pytania w stylu "Co lepiej kupić?" są nie na miejscu. Lepiej samemu wybrać i później mieć pretensję do samego siebie. A co do zakupu moto, Micri po prostu kup sobie taki jaki Ci się podoba. Myślę, że wybór bzyka to tylko kwestia gustu i zdrowego rozsądku.
gelo007
Administrator

Postprzez SzpiceR » 29/3/2007, 20:18

skoro stac Cie na A8 to czemu F2 kupujesz? nie kumam
moja rada to F3 albo F4 jak masz hajsiwo
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Ścigacz.pl

Postprzez MICRI » 31/3/2007, 20:05

Ok już wszystko wiem myślę że temat został zamknięty.
MICRI
Świeżak

Postprzez lysy1976 » 2/4/2007, 19:22

MICRI napisał(a):Ok już wszystko wiem myślę że temat został zamknięty.

Tak naprawdę, to h....ja wiesz, jak niestety znakomita większość na tym forum i broń Boże nie twierdzę, że ja wiem wszystko........
Nasłuchałeś się ludzi, którzy coś, gdzieś, od kogoś, coś tam słyszeli i tyle.......
Ja mam (więc coś mogę napisać konkretnie) ZXR 750 z roku 1995, ma przejechane ponad 73 000km i zapraszam serdecznie na oględziny Ciebie i wszystkie te "dziewczynki", które myślą że wszystko wiedzą na temat tego motocykla, tej marki i piszą te swoje wypociny .......... wkurwiają człowieka i tyle. Poza zwykłymi przeglądami OT (jak każdy środek lokomocji), nie wymagał do tej pory żadnych napraw, silnik suchutki, nie sprawia najmniejszych kłopotów, do sportowej jazdy nadaje się jak mało który motocykl z tamtych lat, a osiągów nie musi się wstydzić nawet dziś....... i przekonuje się o tym liczne grono innych, wściekle chcących coś udowodnić, użytkowników motocykli na drodze (nie piszę tego złośliwie, ale szczerze). Kupisz ten czy inny, nie ważne - ważne byś kupił zadbany i dbał o niego, myślał na drodze i ........ to chyba k...wa tyle.

... a teraz sobie ulżyjcie (jeśli kogoś uraziłem)........ smutne to, ale niewiele się tu zmieniło (długo nie zaglądałem) - pajaców ciągle nie brakuje, może nawet przybyło.......

POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!
<b>Łysy `76

ZXR 750 `95</b>
lysy1976
Świeżak

Postprzez cichy » 2/4/2007, 20:29

lysy1976 napisał(a):
MICRI napisał(a):Ok już wszystko wiem myślę że temat został zamknięty.

Tak naprawdę, to h....ja wiesz, jak niestety znakomita większość na tym forum i broń Boże nie twierdzę, że ja wiem wszystko........
Nasłuchałeś się ludzi, którzy coś, gdzieś, od kogoś, coś tam słyszeli i tyle.......
Ja mam (więc coś mogę napisać konkretnie) ZXR 750 z roku 1995, ma przejechane ponad 73 000km i zapraszam serdecznie na oględziny Ciebie i wszystkie te "dziewczynki", które myślą że wszystko wiedzą na temat tego motocykla, tej marki i piszą te swoje wypociny .......... wkurwiają człowieka i tyle. Poza zwykłymi przeglądami OT (jak każdy środek lokomocji), nie wymagał do tej pory żadnych napraw, silnik suchutki, nie sprawia najmniejszych kłopotów, do sportowej jazdy nadaje się jak mało który motocykl z tamtych lat, a osiągów nie musi się wstydzić nawet dziś....... i przekonuje się o tym liczne grono innych, wściekle chcących coś udowodnić, użytkowników motocykli na drodze (nie piszę tego złośliwie, ale szczerze). Kupisz ten czy inny, nie ważne - ważne byś kupił zadbany i dbał o niego, myślał na drodze i ........ to chyba k...wa tyle.

... a teraz sobie ulżyjcie (jeśli kogoś uraziłem)........ smutne to, ale niewiele się tu zmieniło (długo nie zaglądałem) - pajaców ciągle nie brakuje, może nawet przybyło.......

POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!

Dawno cię nie było, tylko zajrzałeś i piszesz 10-ty raz to samo. :roll:
Czy ty sobie tego posta zachowałeś i wklejasz do wszystkich tematów? :lol:
Wszyscy już znają historię twojej niezawodnej i najszybszej na świecie kawy.
Skoro twierdzisz, że nie odstaje osiągami od nowych sprzętów, to chyba niczym nowszym nie jeździłeś. :?
Co do stanu technicznego, to że sam jesteś święcie przekonany, wcale nie musi oznaczać że to prawda. Za każdym razem jak kupowałem motocykl trafiał się właściciel zakatowanego motocykla święcie przekonany, że to właśnie jest stan idealny. :roll: :lol:
cichy
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Marcin Patrol 4x4 » 2/4/2007, 20:51

kawa to niestety najgorszy z mozliwych japończyków, ale jednak najważniejszy jest stan motorka. Ja mam stara hondę cbr 1000 w tak ch***ym stanie, że musiałem niestety zmienić silnik i znowu latam.
Suzuki GSXR 1300
Marcin Patrol 4x4
Świeżak

Postprzez lysy1976 » 2/4/2007, 20:59

Cichy człowieku, ja tego motocykla absolutnie nie mam zamiaru sprzedawać ani nikogo przekonywać, mówię jak jest i tyle! Podałem namacalny przykład, a nie *** od rzeczy jak wy. Przyjedź, sprawdź, a nie ***ciągle tych samych głupot, że Kawy się *** a Honda cacy! *** się w ten pusty łeb! Kompleks masz i tyle. Napisz chłopu tak jak w temacie, konkrety o tych dwóch modelach (doświadczenia własne), a nie wal głupa...... Tylko na docinki Cię stać jak małolata jakiegoś? Ja mu opisałem mój konkretny przykład, nic więcej, więc nie koloryzuj że mówię że moja Kawa jest najszybsza itp, itd...

Proszę o nie używanie wulgaryzmów w wypowiedziach.
Gelo007
<b>Łysy `76

ZXR 750 `95</b>
lysy1976
Świeżak

Postprzez mlody » 2/4/2007, 21:16

lysy,w kazdej plotce jest troche prawdy...
Moze Twoj egzemplarz jest zadbany i stad Twoja euforia.
Przeciez nie z kosmosu wziela sie opinia o starszych Kawach.
Wbijasz na forum,najezdzasz na innych piszac jaki tu poziom i debile,zwroc uwage na to co sam piszesz,mozesz walczyc o podium jesli chodzi o wrzucanie innym :?
Obrazek (otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy :PPP

zx6r '2006
mlody
VIP Ścigacz.pl

Postprzez lysy1976 » 2/4/2007, 21:34

Jak tu się nie wk....ać? Ja opisuję tylko moje, osobiste doświadczenia, nie powielam opinii innych i nie bluzgam na motocykle innych marek, ani na ich użytkowników, a przykładów awarii tychże znam nie mało do przytoczenia, ale po co??? A "cichy"? Kolejny raz - ZERO konkretnych odpowiedzi opartych o własne doznania na zadane pytania przez zakładającego temat, ale do pajacowania pierwszy...
<b>Łysy `76

ZXR 750 `95</b>
lysy1976
Świeżak

Postprzez cichy » 2/4/2007, 21:51

lysy1976 napisał(a):Cichy człowieku, ja tego motocykla absolutnie nie mam zamiaru sprzedawać ani nikogo przekonywać, mówię jak jest i tyle! Podałem namacalny przykład, a nie *** od rzeczy jak wy. Przyjedź, sprawdź, a nie ***ciągle tych samych głupot, że Kawy się *** a Honda cacy! *** się w ten pusty łeb! Kompleks masz i tyle. Napisz chłopu tak jak w temacie, konkrety o tych dwóch modelach (doświadczenia własne), a nie wal głupa...... Tylko na docinki Cię stać jak małolata jakiegoś? Ja mu opisałem mój konkretny przykład, nic więcej, więc nie koloryzuj że mówię że moja Kawa jest najszybsza itp, itd...

Proszę o nie używanie wulgaryzmów w wypowiedziach.
Gelo007

No tak. Jam mam kompleks, tylko że to ty ciągle wypisujesz jaka ta twoja kawa jest super i że osiągami dorównuje nowym sprzętom i w ogole, a jka ci ktoś napisze inaczej, to spinasz dupsko i od razu ci ciśnienie skacze. :lol:

Poza tym uważam, że się mylisz, ponieważ postęp technologiczny w dzisiejszych czasach pędzi zbyt szybko, żeby to była prawda.

lysy1976 napisał(a): a osiągów nie musi się wstydzić nawet dziś.......
Ostatnio edytowano 2/4/2007, 21:57 przez cichy, łącznie edytowano 1 raz
cichy
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Oyster » 2/4/2007, 21:56

Jak czytam te wasze posty to nie wiem czy przypadkiem sie nie pomyliłem i nie trafiłem na forum dla przedszkolaków :lol:
Jest lytr - jest impreza! :D
Oyster
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motocykle