PARKING MOTOCYKLOWY co o tym sadzicie ?
• Strona 1 z 1
PARKING MOTOCYKLOWY co o tym sadzicie ?
Prosiłbym was jako użytkowników i fanów jednosladów o wypowiedz co sądzicie na temat powstania w waszym mieście garaży przeznaczonych tylko iwyłącznie dla waszych zabawek, które byłyby oczywiście zamykane i każdy miałby swój. Mam tu na mysli kompleks małych garaży - okolo 100 lub wiecej. Każdy z was miałby możliwość zaparkowania na parkingu samochodu i przesiąść sie na swój motocykl. Teren oczywiście ogrodzony pod całodobową ochroną. Kompleks taki oferowal by również sklep, boxy serwisowe w których byłaby możliwość dokonywania napraw, przeglądów itp. Byłaby również mała motocyklowa myjnia. Jednym słowem wszystko co potrzebujecie w jednym miejscu. Prosiłbym was jako fanów o wypowiedz czy chcielibyście w takim miejscu trzymać swoje pojazdy zakładając że nie macie gdzie obecnie. Czy wasi znajomi którzy nie kupują motocykli z uwagi na brak parkingu zdecydowali by się. Zaproponujcie mi również cenę miesięczną wynajmu. Bardzo dziekuję za wypowiedzi i pozdrawiam
- soony
- Świeżak
koledzy nie pytam sie osob ktore maja gdzie trzymac bo sam mam garaz i niew idze sensu przenoszenia swojej kawy do innego garazu. Prosilem o postawienie sie w sytuacji gdzie mieszkacie napszyklad w blokach i nie masz gdzie trzymac motoru. co do boxów to mialem na mysli profesjonalna serwisowke dla motocykli nowych i uzywanych. Co do samych garaży nie napisałem byłby to oczywiście nowo powstały komplex nie ze starych braków.
- soony
- Świeżak
Pomysł dobry, pod warunkiem że rzeczy które opisałeś byłyby zapewnione. Rynek motocyklowy dopiero się rozwija, znam ludzi, którzy kupili by moto gdyby nie garaż. No i cena, jeśli 100-150 za miesiąc, sukces gwarantowany. Życzę powodzenia
- tasior149
- Świeżak
Raczej chyba większość właścicieli moto ma gdzie garażować , mechanikować i myć sprzęty . Oferta przeznaczona chyba głównie do mieszkańców bloków . Sprawdzi się pewnie tylko w dużym mieście .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Trafiłes w 10.
Mieszkam w 30.000 miasteczku od roku szukam garażu na motocykl.Jestem zmuszony zimowac sprzęt u teścia w garażu oddalonym od miejsca zamieszkania o 35 km.Latem parking strzeżony za 100 PLN pod chmurą!.
Bez zastanowienia zapłaciłbym za taki luksus 150 PLN.
Nie jeden emeryt ma multum miejsca w garażu o krok od mojego bloku ale maja jeszcze uczulenie na maotocykle.
Mieszkam w 30.000 miasteczku od roku szukam garażu na motocykl.Jestem zmuszony zimowac sprzęt u teścia w garażu oddalonym od miejsca zamieszkania o 35 km.Latem parking strzeżony za 100 PLN pod chmurą!.
Bez zastanowienia zapłaciłbym za taki luksus 150 PLN.
Nie jeden emeryt ma multum miejsca w garażu o krok od mojego bloku ale maja jeszcze uczulenie na maotocykle.
- hENY
- Świeżak
A moim zdaniem u nas to nie przejdzie. Ludzie, przecież wiadomo jakie jest u nas podejście do sprawy. "Za 100/150 zł to mam 2/3 baki paliwa!". Ludzie mają do wydania 7000zł na moto, a chcą za to kupić fajerę z 99 roku w super stanie i do tego a potem jeżdżą w dresach i kasku tornado bo nie styka im kasy na ubiór. Nie powiem, że pomysł zły - pomysł jest SUPER, ale kto na to pójdzie to nie wiem. Jak znam życie to każdy odstawi moto choćby te 35km od domu u teścia niż zapłaci 100/150zł na miesiąc za garażowanie. Nie gadajcie mi że tak nie jest. U nas w mieście kumpel ma wielki klub motocyklowy, a smiga 20 razy w sezonie i to odległości rzędu do 10km. Na takie coś to bym w ogóle moto nie wyciągał, i nie, to nie jest kwestia kasy akurat. Kolo zamiast lać i śmigać woli sobie zadupki zmieniać, ksenony wkładać i nalepki naklejać. A moto jak stało tak stoi w garażu.
-
lonewolf - Bywalec
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Za mało jest u nas motocykli, żeby takie coś miało racje bytu.
Taki garaż na zimę w mieście by się spisał jak najbardziej ale to by była działalność sezonowa - co z garażem podczas sezonu?
Taki garaż na zimę w mieście by się spisał jak najbardziej ale to by była działalność sezonowa - co z garażem podczas sezonu?
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
jakie to polskie - nieee uda sieeeee
a ja uwazam, ze sie uda, warto bedzie dojechac nawet po moto jesli taki parking bedzie obslugiwal kompleksowo jednoslady. od razu widac zbyt na kolejna usluge - nie chce mi sie po moto dojechac to mi je przywoza ....
a ja uwazam, ze sie uda, warto bedzie dojechac nawet po moto jesli taki parking bedzie obslugiwal kompleksowo jednoslady. od razu widac zbyt na kolejna usluge - nie chce mi sie po moto dojechac to mi je przywoza ....
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
nie jakie to polskie, że nie uda się bo nie
tylko zauważ ile motocykli jeździ po drogach?
Jeśli ten parking miałby być na 10-20 motocykli to pewnie, że w okolicy znajdą się chętni.
Jak parking strzeżony pod chmurką to koszt 100zł/m-c to uważasz ile by kosztował taki kompleksowy parking dla motocykli by się opłacało dla prowadzącego?
100? min.200zł/m-c
tylko zauważ ile motocykli jeździ po drogach?
Jeśli ten parking miałby być na 10-20 motocykli to pewnie, że w okolicy znajdą się chętni.
Jak parking strzeżony pod chmurką to koszt 100zł/m-c to uważasz ile by kosztował taki kompleksowy parking dla motocykli by się opłacało dla prowadzącego?
100? min.200zł/m-c
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
Moim zdaniem pomysł ok. Ja i sasiąd dymamy 1,5 km po x razy dziennie zeby dojsc do parkingu 'strzezonego' gdzie za 70pln/msc stoja nasze maszyny pod chmurka.
Czasem mnie szlak trafia maszerujac w sidi vertigo i podjezdzam samochodem, nie zebym narzekal na buty ale jakby maszyna miala dach, plus miejsce gdzie mozna zostawic auto byloby super.
Kwota rzedu 100 czy 150zl byla by jak najbardziej dla mnie do przelkniecia za te "luksusy". Podejrzewam ze nie jeden by sie znalazł. Oczywiscie nie mowie tu malolatach co kupuja sporta za 8tys i nie maja na olej...
Czasem mnie szlak trafia maszerujac w sidi vertigo i podjezdzam samochodem, nie zebym narzekal na buty ale jakby maszyna miala dach, plus miejsce gdzie mozna zostawic auto byloby super.
Kwota rzedu 100 czy 150zl byla by jak najbardziej dla mnie do przelkniecia za te "luksusy". Podejrzewam ze nie jeden by sie znalazł. Oczywiscie nie mowie tu malolatach co kupuja sporta za 8tys i nie maja na olej...
- wojtaspe
- Świeżak
Według mnie w Wawie ma to rację bytu. Tutaj nie ma zbyt wiele możliwości na parkowanie motocykla. Pod chmurą na strzeżonym parkingu to często koszt rzędu 100-200 zł
. Jakbyś w tej cenie był w stanie oferować parking pod dachem, jak najbardziej byłoby to ok!

-
gelo007 - Administrator
fazrmazon, takich msc nie ma i nie bedzie to nie Dubaj tylko zapyzialy kraj nad Wisłą.
nie opowiadaj o swoich snach.
nie trzymalbym tam motocykla, bo mam gdzie go trzymac.
znajomi nie rezygnuja z kupna moto z powodu braku garazu czy parkingu - kto ma jezdzic to kupuje i jezdzi,nie martwiac sie o nocleg dla 2oo.
nie opowiadaj o swoich snach.
nie trzymalbym tam motocykla, bo mam gdzie go trzymac.
znajomi nie rezygnuja z kupna moto z powodu braku garazu czy parkingu - kto ma jezdzic to kupuje i jezdzi,nie martwiac sie o nocleg dla 2oo.
<<< Całkowity Brak Rozumu 929 '01 >>>
-
warjatron - Świeżak
Witajcie Pomysł dobry i już sprawdzony
Kolega ma Speca od servisu Moto ,garażuje i servis ma u niego cały rok a ile płaci ,nie wiem.
Podobno na zimÄ™ ma zawsze komplet 15 Moto.
Moim zdaniem super sprawa.

Podobno na zimÄ™ ma zawsze komplet 15 Moto.
Moim zdaniem super sprawa.
...o-o
-
tomaszek128 - Świeżak
Parking pod chmurką W-wa od 60 - 100PLN (ze względu na małą dostępność w mojej okolicy płaciłem 80PLN - jest tylko jeden dla motocykli, a dziesiątki dla puszek).
Droga na parking trwała max. 10 minut w pełnym uniformie.
Jestem przekonany że ma rację bytu za około 100PLN/miesiąc (przynajmniej jestem w stanie tyle płacić).
Odległość około 1km to nie problem, ale problemem jest jak ktoś na co dzień użytkuje motocykl i musiał by tkwić w korkach żeby po niego dojechać.
Musiało by powstać sporo takich parkingów w W-wie.
Myślę że na zimę cena mogła by być wyższa jak bł by lekko ogrzewany.
Droga na parking trwała max. 10 minut w pełnym uniformie.
Jestem przekonany że ma rację bytu za około 100PLN/miesiąc (przynajmniej jestem w stanie tyle płacić).
Odległość około 1km to nie problem, ale problemem jest jak ktoś na co dzień użytkuje motocykl i musiał by tkwić w korkach żeby po niego dojechać.
Musiało by powstać sporo takich parkingów w W-wie.
Myślę że na zimę cena mogła by być wyższa jak bł by lekko ogrzewany.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości