Zobacz wÄ…tek - gsxR1000 czy R1 (nowe)
NAS Analytics TAG

gsxR1000 czy R1 (nowe)

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

gsxR1000 czy R1 (nowe)

Postprzez Osek22 » 17/12/2005, 21:53

hej
jak w temacie.Oczekuje opinii ludzi ktorzy juz jezdzili na tych sprzetach albo maja jakies doswiadczenie (znajomi,testy itp).Zastanawiam sie ktora kupic.Motocykl bedzie uzywany na codzien (dojazd do pracy) a takze do turystyki (zamierzam nim jezdzic do polski -i nie tylko- na wakacje).Co o nich sadzicie.Chodzi mi o wlasciwosci jezdne, ktore szybciej traca na wartosci itp a na koncu wyglad.od moto oczekuje rowniez sportowej ikry. Pozdrawiam...Osek
Osek22
Świeżak

Postprzez Åšwirus » 1/2/2007, 12:46

na woartosci szybciej traci suzuki. z tego co niedawno czytałem to suzuki ma wieksza moc i jest bardziej nerwowy yamaho oddaje ja spokojniej.
moto jest Bogiem, freestyle nałogiem, prędkość zabawą, a stunt podstawa!!
Åšwirus
Świeżak

Postprzez kravec » 1/2/2007, 12:57

Åšwirus ile tamatow jeszcze odgrzebiesz?? myslisz ze czlowiek ktory zastanawial sie co kupic pod koniec 2005 roku jeszcze nic nie kupil?? a jak ktos bedzie potrzebowal to sobie znajdzie...
kravec
Administrator

Postprzez Osek22 » 1/2/2007, 15:30

juz zapomnialem o tym temacie:) W zeszlym roku w marcu kupile R1 2004. Mocy nie oddaje liniowo ja poprzednniczki.Dol ma slabszy ale od 8tys potwor. Prowadzi sie rewelacyjnie i nie zaluje zakupu. Moze kiedys uda mi sie wsiasc na Gixera i zobaczyc jak to jest od drugiej strony
Osek22
Świeżak

Postprzez speedmaster » 3/2/2007, 14:10

Tak jak ktos juz napisal. R1 spokojniejsza model 2007 ma wiekszy low i midium end a nie jak poprzedniczki slabo na poczatku wiecej przy koncu. R1 jest juz w sklepach, mam znajomego dilera (Nowy York) , mowi ze nie bylo skarg na r1 do tej pory - ludzie lubia. Na Suzuki trzeba poczekac do konca marca . Jednak juz teraz widac ze suzuki ma wieksze przyspieszenie, speeda, no i co najwazniejsze poprawili jeszcze bardziej hendling. Jezdzilem na R1 i na GSX-R 1000 . I wg. mnie nie ma sie nad czym zastanawiac. Pierwszy raz jak wjezdzalem na trase suzuki mnie zaskoczylo tak jak zaden inny scigacz. Ma zajebiste przyspieszenie. Na trasie jak nim jechalem i kumpel mi siadal R jedynka na ogon - mialem to komfortowe uczucie ze jak zacznie sie wyscig to i tak go wezme. Znow odwrotnie jak jechalem R1 i kumpel na gixerze sie rownal ze mna ( z tym usmieskiem na twarzy) wiedzialem ze dostane banki. Wybor zalezy od wielu czynnikow. Oba motory sa swietne. Wielu np. w modelu 2007 narzeka ze gixxer bedzie mial hydrauliczna clutch. Bo przyzwyczaili sie do linki. Wielu narzeka na 2 rury ( suzuki tym przygotowalo sie do rygorystycznych przepisow emisji spalin ktore beda obowiazywaly kazdy motocykl w 2008) wiec wydechy beda mialy inny wyglad w 2008 w hondzie , R1 , kawie itd..... Suzuki pewnie zostanie z tym modelem 2007 / 2008 i do piero w 2009 wejdzie cos nowego.
Podsumowujac..... mieszkam w NY i duzo mil pokonuje po hwy , nieraz sa korki , staram sie pare razy do roku wyskoczyc na tor wyscigowy, lubie krete gorskie trasy. Dlatego dla moich potrzeb i do mojego sposobu jazdy doskonale pasuje GSX-R 1000 K7.
PS. W stanach gixer jest drozszy o pare set dolarow od R1. Widze ze w POL odwrotnie.
OK mykam. Pozdrowienia dla wszystkich maniakow szybkiej jazdy :-)
speedmaster
Świeżak

Postprzez gixxer » 3/2/2007, 17:31

chyba speedmaster chciales powiedziec ze w stanach gsxr jest najtanszy z calej japonskiej czworki.
gixxer
Świeżak

Postprzez speedmaster » 3/2/2007, 18:19

do gixxer : widze ze z chicago klikasz, to wiesz ze pomiedzy litrowkami jest tak mala roznica w cenie ze dla mnie to niemal to samo ( roznica w cenie nie przekracza tygodniowej pensji)
Ciekawe jest tylko ze busa w tym roku bedzie tansza od 1000 :-))
autobus hehe
speedmaster
Świeżak

Postprzez speedmaster » 3/2/2007, 18:20

do gixxer : widze ze z chicago klikasz, to wiesz ze pomiedzy litrowkami jest tak mala roznica w cenie ze dla mnie to niemal to samo ( roznica w cenie nie przekracza tygodniowej pensji)
autobus hehe
speedmaster
Świeżak

Postprzez gixxer » 3/2/2007, 18:38

speedmaster napisał(a):do gixxer : widze ze z chicago klikasz, to wiesz ze pomiedzy litrowkami jest tak mala roznica w cenie ze dla mnie to niemal to samo ( roznica w cenie nie przekracza tygodniowej pensji)
autobus hehe

no tak masz racje nie ma duzej roznicy ale suzi jest jednak najtansza a co do busy stary motocykl juz kostrukcyjnie w porownaniu z innymi i szczeze Ci powiem przereklamowany do czego go uzyjesz na tor nie, na trase sa lepsze wybory jedynie co to w stanach zdobyl popularnosc ze zwgledu na wiejskie wyscigi 1/4 mil i na popularnosc tego modelu w tuningu(czyli chrom itp.) no ale to tylko moje zdanie.
gixxer
Świeżak

Postprzez speedmaster » 4/2/2007, 18:39

wiejski tor ? hehe No fakt - z regoly tory "budowane" sa gdzies na wiochach (przynajmniej te ktore znajduja sie w sasiedstwie Nowego Yorku) ale nie widze w tym nic zlego. Ciezko mi sobie wyobrazic tor zbudowany w srodku manhattanu. Lubie tory wyscigowe - zawsze niemal po powrocie z toru nie mam juz takiej frajdy jezdzac po ulicach. Srednio to trwa jakis tydzien / dwa .
Co do busy to 90% murzynow na tym biku jezdzi. Nie widzialem jeszcze gosci na hayabusie ktory naprawde popierd...la. Najczesciej sa to otyle spyki lub czarnuchy (nie jestem rasista tak dla jasnosci) ktorzy nie maja za duzego pojecia o jezdzie.
Ale to moje zdanie :-))
speedmaster
Świeżak

Postprzez tomekd » 5/2/2007, 01:20

Tak naprawde do redneck wyscigow, 1/4 mili, to litry sie nie nadaja,za krotki rozstaw osi,,,,,,,,,,ci co potrafia jezdzic szybko po zakretach wybieraja "normalny" tor,dla reszty pozostaje 1/4 mili,,,,,,,,,
Ale rozumiem ze na wschodnim wybrzezu ( nowy york) to jest bardzo popularne,,,,,,,tutaj troche mniej

osek22,wybierz co ci sie bardziej,wizualnie podoba,brzmi to banalnie,ale tak naprawde te drobne roznice to rozszczepianie wlosa na dwoje,,,,,,,,.

Jezeli masz zamiar dlugo trzymac moto i duzo naklasc kilometrow to odradzam gixxera,nie jest kwestia przypadku ze uzywane r1 czy cbr 1000 rr chodza duzo drozej niz Suzuki,,,,,,,,,przynajmniej tutaj,,,,,,,,

Gixxer z duzym przebiegiem w ktorym cos sie nia rozpi****w skrzynce lub w glowicy to w zasadzie nie istnieje,,,,,,,,,
tomekd
Świeżak

Postprzez tomekd » 5/2/2007, 01:22

Lovtza napisał(a):
speedmaster napisał(a): ma wiekszy low i midium end, poprawili jeszcze bardziej hendling, gixxer bedzie mial hydrauliczna clutch, duzo mil pokonuje po hwy

Chestno gavaria ja sovsem ne ponimaju kak mozhna tak bezbasho svoju rodnoju movu polzovatsa... slavom - Hamierika ;)

WTF ???
tomekd
Świeżak

Postprzez gixxer » 5/2/2007, 04:06

Akon napisał(a):słuchaj ja nie krytykuje twojej pasji nie ścigam się bo to troche nie moj klimat wole sobie spokojnie pośmigać ale nie mozna też krytykować wyścigów na 1/4 mili bo sa gusta i gusciki jeden lubi to drugi tamto

Akon nikt nie krytykuje wyscigow na 1/4 mil kazdy robi co chce ale ogolnie nie sa to wyscigi pokazujace umiejetnosci kierowcow daj tym goscia moto z gp albo samochod wyscigowy i na tor z nimi nie mysle zeby cos pokazali wielka mi filozofia jazdy na wprost. A wogole amerykanie sa bardzo nie tolerancyjni i wiesniaki (nie wszyscy) jesli chodz o sporty motorowe. Powiedz mi w jakim kraju na swiecie scigaja sie na kombajanch kosiarkach , autobosach i w jakim kraju sie robi zawody wyscigow maszyn budowlanych? tylko chyba w ameryce. I tak wlasnie bylo z Nicky Hayden jak zostal mistrzem swiata to go swoji krytykowali za rozne bzdury ale jak by sie scigal w nascar to byloby juz inaczej. Nie mysl ze jestem jakis antyamerykan bo sam jestem obywatelem tego kraju i zyje juz tu dlugo ale tak jest.
gixxer
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości

na górê