jaki Motor: BMW r800r, BMW f800st czy inny??
• Strona 1 z 1
jaki Motor: BMW r800r, BMW f800st czy inny??
Witam, spytam się bardziej doświadeczonej braci co wybrać.
Mam budżet max 45kpln. Co do zasady dużo jeżdzę, zarówno w miescie jak i na trasie, chociaz w praktyce bardziej wolę jazdę turystyczną, ale znając zycie więcej czasu bede spędzałw mieście.
Póki co nie dojeżdzałem jeszcze motorem do pracy (a nieststy musze codziennie łazić w Garniaku) więc nie wiem jak to w praktyce bedzie ale.... praca to nie całe życie.
Mieszkam w śródmiesciu więc liczyłbym także na wieczorne przejażdżki po mieście, chociaż trasa bardziej Mnie ciągnie.
Ja widzicie szukam motoru uniwersalnego a takich jak wiem nie ma.
prosze zatem o Pomoc jaki ze wskazanych w tytule nowy motor wybrać.
Mam budżet max 45kpln. Co do zasady dużo jeżdzę, zarówno w miescie jak i na trasie, chociaz w praktyce bardziej wolę jazdę turystyczną, ale znając zycie więcej czasu bede spędzałw mieście.
Póki co nie dojeżdzałem jeszcze motorem do pracy (a nieststy musze codziennie łazić w Garniaku) więc nie wiem jak to w praktyce bedzie ale.... praca to nie całe życie.
Mieszkam w śródmiesciu więc liczyłbym także na wieczorne przejażdżki po mieście, chociaż trasa bardziej Mnie ciągnie.
Ja widzicie szukam motoru uniwersalnego a takich jak wiem nie ma.
prosze zatem o Pomoc jaki ze wskazanych w tytule nowy motor wybrać.
- LordWiadro
- Świeżak
Sam szukałem czegoś uniwersalnego z charakterem- jakieś kilka postów temu pytałem o wrażenia z użytkowania fazera i f800s. No podzielę się tym co wyczytałem, usłyszałem i wysiedzaiłem w salonach
. Otóż dla mnie uniwersalność polega na mozliwosci polataniem sprzętem po mieście z kumplami w towarzystwie gixów bandziorków i innych fajnych jednośladów. Chce tez turystyki. Fazer jest wygodny ( dobra pozycja chyba najbardziej neutralna ) ale jak dla mnie ma słaby silnik. Słaby w rozumieniu, że nie sprawdza się tak uniwersalnie jak by mógł w tym sprzęcie - słaby dół a sprzęt jedzie po rozkręceniu. Nie można mu ując ochrony przed wiatrem czy ergonomii.
Za to f800 to po pierwsze 2 garki czyli odmienna praca ale tez i moment obrotowy dużo fajniejszy, pozycja za kierownicą nieco bardziej aktywna ale wciąż wygodna. No i to co dla mnie istotne w turystyku to spalanie, abs i dod wyposażenie a tu bmw ma sie czym pochwalić - można sprzęt dopasowac pod siebie
Postanowiłem poczekać rok i wskoczyć na f800s lub st kwestia gustu choc wg danych st jest bardziej dedykowany do turystyki. Pozdrawim

Za to f800 to po pierwsze 2 garki czyli odmienna praca ale tez i moment obrotowy dużo fajniejszy, pozycja za kierownicą nieco bardziej aktywna ale wciąż wygodna. No i to co dla mnie istotne w turystyku to spalanie, abs i dod wyposażenie a tu bmw ma sie czym pochwalić - można sprzęt dopasowac pod siebie

- twardy-99
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości