pierwszy motocykl a wzrost
• Strona 1 z 2 • 1, 2
pierwszy motocykl a wzrost
Witam wszystkich serdecznie. Przeglądałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie:
Mam 21 lat w nastepnym roku na wiosne zamierzam zaczac zdac na prawo jazdy kat. A. Juz teraz rozgladam sie za pierwszym motorem, ale mam problem - jestem wysoki. Kilka dni temu siedzialem na CBR 600 i koledzy mowili ze wygladam jak na rowerku dla dziecka ;/
Motor bede mial nie dla szpanu, nie dla predkosci ale dla przyjemnosci z jady. Nie lubie szybko jezdzic, wiec myslalem nad mala pojemnoscia, ale automatycznie gabaryty motoru sie zmniejszaja a ja wygladam jeszcze bardziej komicznie. Dlatego prosze o pomoc Was, specjalistow o pomoc w doborze odpowiedniej maszyny. Pozdrawiam
dysponuje kwota okolo 20tys...
Mam 21 lat w nastepnym roku na wiosne zamierzam zaczac zdac na prawo jazdy kat. A. Juz teraz rozgladam sie za pierwszym motorem, ale mam problem - jestem wysoki. Kilka dni temu siedzialem na CBR 600 i koledzy mowili ze wygladam jak na rowerku dla dziecka ;/
Motor bede mial nie dla szpanu, nie dla predkosci ale dla przyjemnosci z jady. Nie lubie szybko jezdzic, wiec myslalem nad mala pojemnoscia, ale automatycznie gabaryty motoru sie zmniejszaja a ja wygladam jeszcze bardziej komicznie. Dlatego prosze o pomoc Was, specjalistow o pomoc w doborze odpowiedniej maszyny. Pozdrawiam

- zeroo123
- Świeżak
Ja mam 189cm wzrostu i waże 107kg... Na czajniku wyglądam średnio... Super czuje się i wyglądam na CBR900RR Fireblade... Ale idealna do mojej postury jest "Dual'ka", czyli CBR1000F...
Jakbyś kupił CBR1000F to walczył raczej z mocą nie będziesz, ale waga jest znaczna bo 285kg... Ciężki i wielki, ale nie wyglądałbyś jak na rowerku
Jakbyś kupił CBR1000F to walczył raczej z mocą nie będziesz, ale waga jest znaczna bo 285kg... Ciężki i wielki, ale nie wyglądałbyś jak na rowerku
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
miki1406 napisał(a):
Niedługo zaprzestaną produkować motocykle mniejsze niż 600ccm, skoro takie mądrale jak ty polecają na pierwsze moto 135 konnego litrowego i ciężkiego turyste. Nie mieszaj chłopakowi w głowie!
Skoro moto nie ma być do szpanu, to co za różnica jak na nim wyglądasz. Poza tym jest przyklejony temat :twój wzrost plus motocykl. Proponuje CB500 jeśli masz jakieś umiejętności jazdy na motocyklu. Jest największy z 500tek.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
Re: pierwszy motocykl a wzrost
Geniuszu a nie wpadłeś na to, że ciuchy jeszcze musisz kupić ?zeroo123 napisał(a):Witam wszystkich serdecznie. Przeglądałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie:
bla bla bla my Ciebie też witamy ...
Mam 21 lat w nastepnym roku to wpadnij za rok do nas ? na wiosne zamierzam zaczac zdac na prawo jazdy kat. A. Juz teraz rozgladam sie za pierwszym motorem, ale mam problem - jestem wysoki. Kilka dni temu siedzialem na CBR 600fakt, nie dla szpanu kupować sporta, dla przyjemności i nie dla prędkości... ciekawe ciekawe ... i koledzy mowili ze wygladam jak na rowerku dla dziecka ;/
Motocykl bede mial nie dla szpanu, nie dla predkosci ale dla przyjemnosci z jady. Nie lubie szybko jezdzic to po co Ci 600rr ? , wiec myslalem nad mala pojemnoscia, ale automatycznie gabaryty motoru sie zmniejszaja a ja wygladam jeszcze bardziej komicznie. Dlatego prosze o pomoc Was, specjalistownie to forum tutaj takich nie ma xD o pomoc w doborze odpowiedniej maszyny. Pozdrawiam
Ty nawet nie wiesz pewnie jak się śmiga na motungu, a już chcesz kupić, za rok ceny mogą się pozmieniać zdaj prawko, kasę trzymaj albo po dosiadaj parę maszynek i zobacz jak się czujesz na nich, a wygląd ? jeb** wygląd ...

| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
krydka napisał(a):miki1406 napisał(a):
Niedługo zaprzestaną produkować motocykle mniejsze niż 600ccm, skoro takie mądrale jak ty polecają na pierwsze moto 135 konnego litrowego i ciężkiego turyste. Nie mieszaj chłopakowi w głowie!
Skoro moto nie ma być do szpanu, to co za różnica jak na nim wyglądasz. Poza tym jest przyklejony temat :twój wzrost plus motocykl. Proponuje CB500 jeśli masz jakieś umiejętności jazdy na motocyklu. Jest największy z 500tek.
To nie wiem jaka ta młodego dualka była, ale ja odebrałem ją jako spokojny motocykl, a nie jak fajera (wścieklizna)
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
przy takim wzroście to tylko Hayabusa zostaje, duży wygodny motocykl o mocy do ogarnięcia, brzydki jak ch** to nie poszpanujesz, w sam raz na początek, po co się bawić w jakieś 500, 600 czy nawet 900, przecież na początku i tak nie będziesz odkręcał
Honda to Honda..
-
karolr - Bywalec
Nie wiem czy haya się prosi o kręcenie, raczej z zasłyszanych opinii można wywnioskować, że zawsze z******a.
- Demotywatrrro
- Świeżak
docinki w moja strone zostawie bez komentarza, bo po co sie znizac do tak niskiego poziomu.
napisalem na forum bo mam problem i po to chyba ono jest, ale widze ze duzo ludzi pozjadalo rozumy i nie pamietaja jak to bylo keidy sami kupowali pierwszy motor.
mam 195cm wzrostu i 100kg wagi.
napisalem na forum bo mam problem i po to chyba ono jest, ale widze ze duzo ludzi pozjadalo rozumy i nie pamietaja jak to bylo keidy sami kupowali pierwszy motor.
mam 195cm wzrostu i 100kg wagi.
- zeroo123
- Świeżak
- Demotywatrrro
- Świeżak
yyyy genialny wręcz pomysł ^.^ mój poziom jest chyba wyższy niż Twój, jednak nie zrozumiałeś przesłania, najlepiej by było jak byś używał polskich znaków nie prawdaż ?
to, że ktoś Ci doradzi wcale nie musi być dla Ciebie... najlepiej jak masz koleszkuf motocyklistuf którzy posiadają jakiś sprzęt najlepiej nie rr, to poprzysiadaj się, bo może wolisz typowego turystyka i będziesz na jakims 1.5 litrze jeździł chooperku albo coś podobnego, a Ty się od razu do sporta przymierzasz ....
Nie rozumiem takich ludzi, wierzą we wszystko co im napiszą, myślę, ... HA ! ja wiem, że jak byśmy Ci napisali, że najlepsza by była dla Ciebie NSR'ka 125 to byś na niej próbował śmigać, to po pierwsze, po 2 masz już taki temat więc nie wiem po co zaśmiecasz ... po 3 się nie przywitałeś tam gdzie trzeba i nie przeczytałeś regulaminu to po 4 ... jak ludzie tak będą myśleć za dobre 10 lat to prawko na motocykl chyba w ogóle wycofają, albo będzie tak samo dostępne jak pozwolenie na broń palną ...
PS jednak źle nie piszę bo ...
Dzięki dzięki
PS2 Hajka dla typka który nie śmigał nic ( przypuszczenie ) jest totalnie katastrofą przekręci za mocno manetkę i co będzie ? Dzwon ....
ciekawe jak w zakręt wejdzie, bo zazwyczaj uczą na 250 więc promień skrętu jest większy i łatwiej jest go w ogóle utrzymać tym bardziej przy jego wzroście i wadze
Ciekawe czy chociaż wie co to jest przeciwskręt
Możesz napisać, że wiesz to i tamto, ale to oszukasz nas, a siebie nie i to będzie Twój błąd więc zastanów się, poszperaj na forum, poczytaj co ludzie kupują co jak śmiga, wdrąż się w to forum to Ci powinni ludzie pomóc, a nie zjeb** tak jak ja 

Nie rozumiem takich ludzi, wierzą we wszystko co im napiszą, myślę, ... HA ! ja wiem, że jak byśmy Ci napisali, że najlepsza by była dla Ciebie NSR'ka 125 to byś na niej próbował śmigać, to po pierwsze, po 2 masz już taki temat więc nie wiem po co zaśmiecasz ... po 3 się nie przywitałeś tam gdzie trzeba i nie przeczytałeś regulaminu to po 4 ... jak ludzie tak będą myśleć za dobre 10 lat to prawko na motocykl chyba w ogóle wycofają, albo będzie tak samo dostępne jak pozwolenie na broń palną ...
PS jednak źle nie piszę bo ...
kosta napisał(a):to było dobre, dać mu vódki
Dzięki dzięki

PS2 Hajka dla typka który nie śmigał nic ( przypuszczenie ) jest totalnie katastrofą przekręci za mocno manetkę i co będzie ? Dzwon ....

| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości