Najtańsze A1 na terenie Łodzi i okolic
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Najtańsze A1 na terenie Łodzi i okolic
chciałbym zrobić prawko kat. A1. Byłem dzisiaj się dowiadywać w kilku miejscach i cena około 1100 zł
nie wie ktoś, gdzie można zrobić tańsze prawo jazdy A1 na terenie łodzi lub okolic (60 km od). Najlepiej jeszcze, żeby było łatwo zdać 

cagiva super city supermoto
- glebor
- Świeżak
Pierwsze słysze zeby prawko kategori A1 tyle kosztowalo nie wiem czy masz dobre informacje w mojej miejscowosci koło Wałbrzycha kosztuje 600zl upoważnia ono do poruszania sie motocyklem nie przekraczajacym pojemnosci 125cm3 i 15koni pozdrawiam
-
DonHush - Świeżak
heh w katowicach tez sa ceny kolo 1100, to nie jest ujednolicone. u ciebie kosztuje 600 gdzie indziej moze kosztowac 1500zl
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
O matko jak u was drogo... Mnie A z egzaminem wyszło niecałe 500zł.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Landrys bo to w miescie zawsze drozej 

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
Czyli dobrze że mieszkam na wsi
Ale OSK i WORD są w miastach 

-
apropo , to mogę poczekać 3 miesiące, a raczej muszę bo mam 15,5 r. od 15,9 można się zapisać na kurs a prawko zdawać w styczniu
jak nie będzie śniegu.
Jak wejdą te prawa jazdy na skuter AM to A1 powinno być droższe. a za 1500 zł to wolał bym za 400pln wrzucić sprzęt na motorower. gorzej przy wypadku, dlatego chce A1

Jak wejdą te prawa jazdy na skuter AM to A1 powinno być droższe. a za 1500 zł to wolał bym za 400pln wrzucić sprzęt na motorower. gorzej przy wypadku, dlatego chce A1
- glebor
- Świeżak
Z tym nie ma problemu. Mówisz w osk że chcesz zdawać tu i tu, dają Ci papiery i jedziesz z nimi do WORDu czy MORDu w danym mieście.
-
Trochę drogo rzeczywiście ale nie wiem ile tam jest godzin jazdy bo to głównie od tego cena zależy. W zeszłym roku płaciłem 1000zł za A. Zdaje się że jak masz A1 to później kurs na A kosztuje mniej bo już umiesz jeździć to mniej godzin jest, przynajmniej kiedyś tak było.
-
Kurt - Świeżak
musze brać te 20 godzin jazdy? Wcześniej woziłem się nsrką 75/50 6 biegów 6 tys km jest za mną po polskich drogach. Teraz było pół roku "przerwy" , bo swoim moto śmigałem po parkingu
ale wiem jak się prowadzi i stosuje motorek w ruchu (przynajmniej mi się tak zdaje). Tym bardziej, że nsrka miała 18km a te na teście 15
jak bym nie brał dodatkowych jazd, to na pewno było by taniej.

- glebor
- Świeżak
godziny masz juz wliczone w koszt wiec musisz je wyjezdzic
kur...to nie jest tak, ze koszt kuru zalezny jest od tego czy chcesz jezdzic te 20 godzin a moze 2...MUSISZ wyjezdzic 20 godzin a to czy ty je wyjezdzisz czy dogadasz sie z instruktorem, ze bedziecie walic konia to juz od ciebie zalezy. ale to cz ty pojezdzisz 20 czy 2 nie wplynie na koszt. tymbardziej, ze na kursach ucza jak zdac, nie jak jezdzic, no ale jesli wiesz jak zdac to rob jak uwazasz...potem jak udupisz to napiszesz, ze osrodek ciulaty bo malo jezdziles.
kur...to nie jest tak, ze koszt kuru zalezny jest od tego czy chcesz jezdzic te 20 godzin a moze 2...MUSISZ wyjezdzic 20 godzin a to czy ty je wyjezdzisz czy dogadasz sie z instruktorem, ze bedziecie walic konia to juz od ciebie zalezy. ale to cz ty pojezdzisz 20 czy 2 nie wplynie na koszt. tymbardziej, ze na kursach ucza jak zdac, nie jak jezdzic, no ale jesli wiesz jak zdac to rob jak uwazasz...potem jak udupisz to napiszesz, ze osrodek ciulaty bo malo jezdziles.
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
§ 3. 1. Liczbę godzin zajęć teoretycznych i praktycznych dla każdej osoby podlegającej szkoleniu podstawowemu ustala indywidualnie instruktor, przy czym:
1) liczba godzin dla zajęć teoretycznych nie może być mniejsza niż:
a) 30 godzin w zakresie kategorii A, A1
2) liczba godzin dla zajęć praktycznych nie może być mniejsza niż:
b) 20 - przy kategorii A, A1
3) wymogi, o których mowa w pkt 1, nie dotyczą osób ubiegających się o prawo jazdy kategorii A, jeżeli posiadają prawo jazdy odpowiednio kategorii A1 albo zaświadczenie o uzyskaniu pozytywnego wyniku egzaminu państwowego w zakresie prawa jazdy odpowiednio kategorii A1
2. W przypadku gdy osoba rozpoczyna szkolenie:
3) w zakresie kategorii A prawa jazdy, to określona w ust. 1 pkt 2 liczba godzin zajęć praktycznych ulega zmniejszeniu o 10, jeżeli osoba posiada prawo jazdy odpowiednio kategorii A1
to tak troche skrocony Dz. U. nr 217, zalacznik nr 3
a pytanie do osoby ktora robila kurs za 500 zl... ile godzin jazd miales ?
1) liczba godzin dla zajęć teoretycznych nie może być mniejsza niż:
a) 30 godzin w zakresie kategorii A, A1
2) liczba godzin dla zajęć praktycznych nie może być mniejsza niż:
b) 20 - przy kategorii A, A1
3) wymogi, o których mowa w pkt 1, nie dotyczą osób ubiegających się o prawo jazdy kategorii A, jeżeli posiadają prawo jazdy odpowiednio kategorii A1 albo zaświadczenie o uzyskaniu pozytywnego wyniku egzaminu państwowego w zakresie prawa jazdy odpowiednio kategorii A1
2. W przypadku gdy osoba rozpoczyna szkolenie:
3) w zakresie kategorii A prawa jazdy, to określona w ust. 1 pkt 2 liczba godzin zajęć praktycznych ulega zmniejszeniu o 10, jeżeli osoba posiada prawo jazdy odpowiednio kategorii A1
to tak troche skrocony Dz. U. nr 217, zalacznik nr 3
a pytanie do osoby ktora robila kurs za 500 zl... ile godzin jazd miales ?
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
w Łodzi ? polecam Deltę
jak coś to gg 

| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
Tak jak napisał poprzednik, zobacz deltę
Innocence proves nothing...
- valhalla
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2