Yoshimura RS5
• Strona 1 z 1
Yoshimura RS5
Cześć
mam pytanie czy tłumniki Yoshimura zwiekszają moc motoru jak tak to o ile procent
pozdrawiam Tomek
mam pytanie czy tłumniki Yoshimura zwiekszają moc motoru jak tak to o ile procent
pozdrawiam Tomek
- Tomi_bor
- Świeżak
zalezy od silnika. jaki silnik i jaki masz motocykl? na gazniku czy na wtrysku? jakie filtry powietrza? jakie dysze w gaznikach jesli to gaznik?
najlepsza kombinacja to do tego tlumika dobry filtr powietrza i zmiana dysz lub nowe mapy wtrysku.... mozna sie spodziewac od kilku, nastu do kilkudziesieciu niekiedy koni nawet.... przy duzych silnikach zdaza sie ze jest to nawet i ze 30 koni........ ale w kombinacj.... sam tlumik to troche malo....
najlepsza kombinacja to do tego tlumika dobry filtr powietrza i zmiana dysz lub nowe mapy wtrysku.... mozna sie spodziewac od kilku, nastu do kilkudziesieciu niekiedy koni nawet.... przy duzych silnikach zdaza sie ze jest to nawet i ze 30 koni........ ale w kombinacj.... sam tlumik to troche malo....
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Ścigacz.pl
własnie róznie to jest.. mówił mi mechanik ze jak kiedys wymienił w kawe 7 r sama puszke to o 20 koni wzrosla moc, był na hamowni wiec pewne info. tłumik który pasuje do kilku róznych motorów przyniesie kazdemu z tych pojazdów rozna moc.. kwestia po prostu prob i błedow jesli juz ktos naprawde na upartego chce moc podniesc... ja wymieniłem w swoim głownie ze wzgladu na dzwiek, teraz mnie słuchac z bardzo daleka, z bardzo przyjemnym basowym pomrukiem, co prawda babcie na mnie wyzywaja no ale cos za cos...
:D

- mmyr6
- Świeżak
• Strona 1 z 1