Pytaie o transport (PILNE)
• Strona 1 z 1
Pytaie o transport (PILNE)
Witam kupiłem ostatnio motor w Zamościu. Lecz mieszkam w szczecinie i zastanawiam się jak go przewieźć i na co uważać. Myślałem o jakieś giełdzie spedycyjnej ale tam są tylko ładunki po ok 20 -15 ton i myślę że nikt się nie zainteresuje przewiezieniem moto za 3k zł za ok 200zł.
Może ktoś już transportował swoje moto??
ps. myślalem tez o pkp cargo jade sie dowiedzieć co i jak Prosze o szybką odpowiedź
Może ktoś już transportował swoje moto??
ps. myślalem tez o pkp cargo jade sie dowiedzieć co i jak Prosze o szybką odpowiedź
Cudnie jest czasem się unieść i Latać Latać Latać...
-
Homiczyl - Świeżak
-
sznajdi - Bywalec
mam czas tylko do weekendu i myślę że chyba podłącze do niego moją rejestracje i w taki sposób polecę.
Może ktoś z was wie czy można lecieć na angielskich blachach po polsce?
-
Homiczyl - Świeżak
Homiczyl napisał(a):mam czas tylko do weekendu i myślę że chyba podłącze do niego moją rejestracje i w taki sposób polecę.
Ja latałem dwa di na francuzkich, ale miałem przy sobie papiery, że to tablice od tego moto i ubezpieczenie czasowe (OC). Możesz tak zrobić, że ubezpieczysz moto np. na dwa tygodnie, tylko to drogie jest. W PZU na dwa tygodnie krzyknęli mi 150 zeta a na cały rok 193

-
Ciechan666 - Świeżak
Transport którąś z firm kurierskich jak DHL czy UPS nie powinien przekroczyć 400zł. Najlepiej żeby moto miało pusty bak bo waga się liczy.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
W dhl krzyknęli mi 870 zł. ale raczej podjade na kołach bo wacha mnie wyjdzie tylko ok 260 zł i pociąg 75 zł czyli razem ok 400 a za wache w samochodzi bym dał minimum 700 zł trzeba pamiętać że mam 800 km w jedną strone. 

-
Homiczyl - Świeżak
Angielskie blachy czy też inne - nie ma znaczenia. Moto ma spełniać warunki dopuszczenia do ruchu. OC, ważny przegląd (angielski MOT) lub pierwszy w kraju (116zł), dowód rejestracyjny + umowa lub faktura, mając to wszystko do 30 dni jeździsz legalnie, później może być mały mandacik za nieprzerejestrowanie w wyznaczonym terminie i tyle.
ER-5, FZS 600, ZX6R,
- kastor
- Świeżak
Spokojnie, miałem ten sam problem nie dawno. Z dhl nie ma sie co bawić, bo musisz jeszcze miec paletę i w ogole. Jest taka firma jak CAT logistics, skontaktuj się z panem Arturem Lauferskim, on zajmuje sie transportem motocykli. Niezlaeznie od motoru i odleglosci cena to 350 zl jak pamiętam. Jedyne co trzeba, to pomóc kierowcy w załadunku i rozładunku, ale głownie on sam wszystko zrobi 

ZZR 600
- Rocks
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości