Pytanie odnośnie YZF-R6.
• Strona 1 z 1
Pytanie odnośnie YZF-R6.
Witam wszystkich.
Jako, że jest zima i zastanawiam się co by kupić na następny sezon wertuję różne stronki i aukcje niemiecki w poszukiwaniu czegoś. No i takie coś znalazłem, a dokładnie Yamaha YZF-R6 tylko jest jedno ale...
To ale to cena, w Polsce YZF-R6 wacha sie w okolicach plus minus 20 tyś z roku 2002-2003, za taki sam model YZF-R6 w Niemczech ludziska chcą od 2 tyś Euro do 3 tyś Euro i tutaj pytanie do tych którzy się na tym znają albo sami ściągali sprzęty czy to tak jest naprawdę, żę tam sprzęt stoi powiedzmy 2500 Euro, a u nas to samo kosztuje 20 tyś zł? Wiem, że do tego należy wliczyć koszty rejestracji + mój transport, ale to wciąż jest znaczna różnica. Więc mam do Was takie pytanie, jak to jest naprawdę. Czy możliwe jest żeby była taka kolosalna różnica cen i czy nie ma tutaj jakiś haczyków? Za wszystkie odpowiedzi byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
Jako, że jest zima i zastanawiam się co by kupić na następny sezon wertuję różne stronki i aukcje niemiecki w poszukiwaniu czegoś. No i takie coś znalazłem, a dokładnie Yamaha YZF-R6 tylko jest jedno ale...
To ale to cena, w Polsce YZF-R6 wacha sie w okolicach plus minus 20 tyś z roku 2002-2003, za taki sam model YZF-R6 w Niemczech ludziska chcą od 2 tyś Euro do 3 tyś Euro i tutaj pytanie do tych którzy się na tym znają albo sami ściągali sprzęty czy to tak jest naprawdę, żę tam sprzęt stoi powiedzmy 2500 Euro, a u nas to samo kosztuje 20 tyś zł? Wiem, że do tego należy wliczyć koszty rejestracji + mój transport, ale to wciąż jest znaczna różnica. Więc mam do Was takie pytanie, jak to jest naprawdę. Czy możliwe jest żeby była taka kolosalna różnica cen i czy nie ma tutaj jakiś haczyków? Za wszystkie odpowiedzi byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
-
Vercef - VIP Ścigacz.pl
to bzdura!!
i pewnie ma ok 3 tyś km:) i w ze 150KM
ale to sprzęt przetyrany na jakimś torze!!!
sam szukałem poszukaj są też r6 w normalnych cenach:)) i te są dobre
pozdro
i pewnie ma ok 3 tyś km:) i w ze 150KM
ale to sprzęt przetyrany na jakimś torze!!!
sam szukałem poszukaj są też r6 w normalnych cenach:)) i te są dobre
pozdro
Lipek
SUZUKI GSXR 600 SRAD było ale sie rozwaliło:/:/
SUZUKI GSXR 600 SRAD było ale sie rozwaliło:/:/
-
lipek_amg - Świeżak
Nie przebiegi są normalne, właśnie mnie to intryguje.
Motocykl ogólnie jest seryjny bez zmian podzespołów, kominów czy takich tam. Bardziej chodzi czy cena jest realna w sensie czy mnie coś po drodze nie napotka kosztownego. To, że ktoś może sprzedawać mine to raczej w Polsce takie nawyki, ale racja trzeba być czujnym i na to mam oko. A te motocykle co mnie interesują są całkowicie seryjne z normalnym przebiegiem, więcej przez neta nie ocenie dlatego pytam czy ktoś u naszych zachodnich sąsiadów coś ściagał i czy to realne ceny.
Motocykl ogólnie jest seryjny bez zmian podzespołów, kominów czy takich tam. Bardziej chodzi czy cena jest realna w sensie czy mnie coś po drodze nie napotka kosztownego. To, że ktoś może sprzedawać mine to raczej w Polsce takie nawyki, ale racja trzeba być czujnym i na to mam oko. A te motocykle co mnie interesują są całkowicie seryjne z normalnym przebiegiem, więcej przez neta nie ocenie dlatego pytam czy ktoś u naszych zachodnich sąsiadów coś ściagał i czy to realne ceny.
Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
Yamaha Thundercat sprzedany
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-
Vercef - VIP Ścigacz.pl
kolega kupił zx6 z 98r za ok 10tys.zł w stanie idealnym. przeglądał ogłoszenia i to było pierwsze i był to najtańszy motocykl. olał to ale po bezowocnych poszukiwaniach zadzwonił pod to pierwsze ogłoszenie i kupił ten motocykl. nie wszystko musi być bombą
- radekgsxr600
- Świeżak
Wiesz lipek_amg każdy ma swoje zdanie i należy je uszanować, Ty uważasz iż każde moto z tego rocznika za taką cene musi być miną, tylko że większość R6 na tej stronie wacha się w tej granicy i to nie sa same 2003, ja podałem przykład bo są roczniki zarówno 2001 jak i 2003, ceny tam się wachają różnie. Chodzi mi tutaj bardziej o to czy po drodze by nie było jakiś cen zaporowych, które by podniosły cene końcową o następne banknoty. Ale jak się dowiedziałem już od znajomego, który się zajmował jakiś czas tym interesem okazje się zdarzają dosyć często u nich i dla nich to nie są wcale rabaty tyko normalne ceny. Tutaj po prostu można zobaczyc różnicę jaka nas dzieli od zachodu. A druga sprawa, to że miny bym nie kupił bo im niższa cena tym bardziej węsze więc spokojna moja. No ale dzięki za rady, jak się zdecyduje tam pojechać i coś pooglądać to zdam raport. Pozdrawiam.
Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-
Vercef - VIP Ścigacz.pl
No właśnie chciałbym abyś mi pokazał gdzie ja napisałem, że to są modele z 2003 roku za 2 tyś euro. To lipek napisał, ja już 3 raz-no ale trudno jak widze nie dociera do was-napiszę że są modele OD 2001 DO 2003, a i młodsze modele są. I ta cena to kolejna sprawa ja piszę o najtańszych modelach na stronie jakie widze, bo są też za 5 tyś i więcej, chodziło mi tutaj-kolejny raz się powtorze- o to jak to wygląda później, no ale ekspertów pełno ale nikt odpowiedzieć nie potrafi. A to gdzie znalazłem takie okazje to hm..podam ci jedna stronkę która pewnie zna dużo osób, a mianowicie www.motoscout24.de
Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-
Vercef - VIP Ścigacz.pl
No jeżeli widzisz tylko to co chcesz to współczuje.
A jak już wyżej stronke podałem wejdz i sprawdz nie wiem po co dalej brniesz, tam przecież wszystko widać takie trudne?
No a poza 2003 jest napisane 2002 i młodsze, a cena nie tylko 2 tyś Euro ale i więcej...nauka czytania ze zrozumieniem się kłania.
A zresztą już się nie stresuj wszystkiego się dowiedziałem u osób kompetentnych więc już możesz odetchnąć i dalej myśleć, że piękne bajki tu opowiadam.
A jak już wyżej stronke podałem wejdz i sprawdz nie wiem po co dalej brniesz, tam przecież wszystko widać takie trudne?
No a poza 2003 jest napisane 2002 i młodsze, a cena nie tylko 2 tyś Euro ale i więcej...nauka czytania ze zrozumieniem się kłania.
A zresztą już się nie stresuj wszystkiego się dowiedziałem u osób kompetentnych więc już możesz odetchnąć i dalej myśleć, że piękne bajki tu opowiadam.
Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-