Jaki motocykl Szosowo turystyczny
			 • Strona 1 z 1

Jaki motocykl Szosowo turystyczny
Witam poszukuje jakiegoś fajnego motocykla Szosowo-turystyka interesuje mnie Yamaha xj600n co o niej sądzicie lub inne wasze propozycie w okolicy 5tyś. http://moto.allegro.pl/item355989792_yamaha_xj600n.html

jak już ma być turystyk to tylko z owiewką, nakedy do turystyki, zwłaszcza szybkiej, muszą mieć szybę. Bez szyby po przejechaniu 100km z prędkościami 140-160km/h będziesz miał wrażenie że możesz się podrapać po pięcie bez schylania... 
no i szyba daje troszkę w deszczu...
za 5tysi ciężko będzie wybrać coś niezawodnego w długiej trasie, no chyba że GS500 z owiewkami, ale w gs-ach czy CeBach500 brakuje trochę mocy do turystyki, chociaż zależy co kto lubi...
				no i szyba daje troszkę w deszczu...
za 5tysi ciężko będzie wybrać coś niezawodnego w długiej trasie, no chyba że GS500 z owiewkami, ale w gs-ach czy CeBach500 brakuje trochę mocy do turystyki, chociaż zależy co kto lubi...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU!  

- 

melvin
- PierwszyOkrutny
w dwie osoby o sprawnym turystykowaniu na owych maszynach mozesz zapomniec.
				zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coś do mnie?Z bani?
			- 

bolokolo
- Bywalec
bolokolo napisał(a):w dwie osoby o sprawnym turystykowaniu na owych maszynach mozesz zapomniec.
chodzi ci o moc czy ilość miejsca i pozycję pasażera?
w sumie to zależy o jakiej turystyce mówimy, czy weekendowych przejażdżkach po 100km czy wyjazdach na tydzień i zrobieniu 2000km. Ja sam na CB zrobiłem ostatnio 500km w weekend i muszę przyznać że się specjalnie nie zmęczyłem, chociaż brak szyby przy prędkościach powyżej 140km/h dawał o sobie znać...
ale to już zależy od preferencji kierowcy. Jeden przejedzie 500km na R1 i nie będzie narzekał, drugi po 50 km będzie ledwo się ruszał przez 2 dni...

- 

melvin
- PierwszyOkrutny
chodzi mi ogolnie, brak mocy,nie za duzo miejsca no i plecak nie bedzie mial za wygodnie.ogolnie to co wymieniles.komus moze sie wydawac, ze w dwie osoby na sporcie np litrze bedzie super, ale to tylko pozory.
				zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coś do mnie?Z bani?
			- 

bolokolo
- Bywalec
1. koles na allegro przyszalal bo 80km to xj niema:) co najwyzej 61....
2. mam xj 600 S i powiem wam ze mogl bym nia leciec w trase nad morze i spowrotem jednego dnia...ale nie przekraczajac 140km/h bo juz przy 140 owiewka sobie nie radzi i trzeba sie przytulic...do 130 mozna smialo jechac w wyprostowanej pozycji...osobiccie polecam Dive jest lepsza od GS i CB ( 4 gary , nieco wieksza moc)
				2. mam xj 600 S i powiem wam ze mogl bym nia leciec w trase nad morze i spowrotem jednego dnia...ale nie przekraczajac 140km/h bo juz przy 140 owiewka sobie nie radzi i trzeba sie przytulic...do 130 mozna smialo jechac w wyprostowanej pozycji...osobiccie polecam Dive jest lepsza od GS i CB ( 4 gary , nieco wieksza moc)
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)   xD |  | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/
 xD |  | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/
			 xD |  | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/
 xD |  | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/- 

Szopekk
- Świeżak
- 

palgumeniedusze
- Stały bywalec
Szopekk napisał(a): Dive jest lepsza od GS i CB ( 4 gary , nieco wieksza moc)
racja, ale jak sam zapewne widzisz autor nie ma zbyt dużego budżetu, a 4 gary to już niestety wyższe koszta serwisu niż w przypadku R2...
i różnica w mocy między CB a xj też nie jest porażająca...

- 

melvin
- PierwszyOkrutny
Nie chodzi mi o to aby to były do turystyki one są z tego działu to dlatego tak napisałem 
Poszukuje motocykla 4 garowego z utrzymaniem jego dam rade
zależy mi właśnie aby był nie osłoniety cos jak xj600n
Ja tym motorem nie bede jeżdził w dalekie trasy.
Spalanie przecietne oczywiscie zależy od stylu jazdy.

Poszukuje motocykla 4 garowego z utrzymaniem jego dam rade
zależy mi właśnie aby był nie osłoniety cos jak xj600n
Ja tym motorem nie bede jeżdził w dalekie trasy.
Spalanie przecietne oczywiscie zależy od stylu jazdy.
- Wilczek512
- Świeżak
czyli co?
napisz do czego chcesz używać tego moto, jako coś do latania po mieście, czy np. do rodziny na wieś, do roboty i po bułki?
jeśli chodzi o miasto to xj spokojnie wystarczy, a w nakedzie nawet fajnie wygląda...
				napisz do czego chcesz używać tego moto, jako coś do latania po mieście, czy np. do rodziny na wieś, do roboty i po bułki?
jeśli chodzi o miasto to xj spokojnie wystarczy, a w nakedzie nawet fajnie wygląda...

- 

melvin
- PierwszyOkrutny
Tym motorkiem mam zamiar wypadać do pracy i po mieście i od czasu do czasu sobie gdzieś wypaćć dalej ale to nie w żadne trasy.Potrzrebuje w miare mocnego silnika bo lubie ostro jeżdzić ale nie na sciganie sie i chce nie osłoniety motocykl właśnie nekedy bo takie mi sie strasznie podobają bez owiewek.

- Wilczek512
- Świeżak
Wilczek512 napisał(a):Nie chodzi mi o to aby to były do turystyki one są z tego działu to dlatego tak napisałem
Poszukuje motocykla 4 garowego...
No czyli Ty nie szukasz sport-turystyka tylko UJM (uniwersalny japonski motocykl) czyli wypisz wymaluj jakis golas, XJ600n bedzie dobra.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
			- 

Kris2k
- VIP Ścigacz.pl
no to ja jak wcześniej polecę ci:
XJ600- 4cyl.
cb500-2cyl.
gs500-2cyl.
różnica w mocy w przypadku pierwszych dwóch moto jest znikoma, spalanie raczej też a koszta utrzymania i masa różne...
serwis w CB różni i Xj różni się tym że w cb wszystkiego robisz połowę mniej, 2 gaźniki, 2 świece, dwa razy mniej zaworów do regulacji...
edit: kris zauważ że nie skreśliłem GS na starcie
				XJ600- 4cyl.
cb500-2cyl.
gs500-2cyl.
różnica w mocy w przypadku pierwszych dwóch moto jest znikoma, spalanie raczej też a koszta utrzymania i masa różne...
serwis w CB różni i Xj różni się tym że w cb wszystkiego robisz połowę mniej, 2 gaźniki, 2 świece, dwa razy mniej zaworów do regulacji...
edit: kris zauważ że nie skreśliłem GS na starcie

- 

melvin
- PierwszyOkrutny
XJ ladna.. nada sie do tego co mowisz. Sam mam wersje z owiewka (xj 600s)
koles pofantazjowal z mocą oczywiscie.. odblokowana wersja ma 61 km.
Wyglada dobrze ale lepiej wez kogos kto sie zna ze soba cena na ten rocznik wydaje sie byc atrakcyjna (moim zdaniem).
 cena na ten rocznik wydaje sie byc atrakcyjna (moim zdaniem).

koles pofantazjowal z mocą oczywiscie.. odblokowana wersja ma 61 km.
Wyglada dobrze ale lepiej wez kogos kto sie zna ze soba
 cena na ten rocznik wydaje sie byc atrakcyjna (moim zdaniem).
 cena na ten rocznik wydaje sie byc atrakcyjna (moim zdaniem).- 

Saimek
- VIP Ścigacz.pl
			 • Strona 1 z 1