Zobacz wątek - Pierwszy przegląd moto w PL
NAS Analytics TAG

Pierwszy przegląd moto w PL

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Pierwszy przegląd moto w PL

Postprzez kamil2oo5 » 31/3/2008, 00:21

Witam

czy wiecie jakie kryteria musi spełnic moto aby bylo normalnie dopuszczone do ruchu przy pierwszym w Polsce przegladzie rejestracyjnym? najbardziej interesuje mnie kwestia licznika i tylnej lampy stopu bo motorek troszke zostal zmieniony (street) i przymierzam sie do wywalenia m.in. licznika. Odnosnie swiatla tylnego stopu wykonalem je wlasnorecznie i jest to lampa z diod jednak nie ma zadnej homologacji da rade bez problemu z tym przebrnac przez temat?

z gory dzieki za odpowiedzi
kamil2oo5
Świeżak

Postprzez malmax » 31/3/2008, 09:25

a nie możesz na czas przeglądu jeszcze zostawić licznik i to wszystko co ma być. a po sobie to powyrzucasz :wink:
zxr 400 ---> F4 "tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" A. Einstein
malmax
Świeżak

Postprzez kamil2oo5 » 31/3/2008, 12:46

malmax moze byc i w ten sposób ale chcialbym wiedziec co musze miec obowiazkowo na tym pierwszy przegladzie zeby go zarejestrowac. pozniej i tak wyrzuce licznik albo zmienie na inny
kamil2oo5
Świeżak

Postprzez malmax » 1/4/2008, 19:20

ja robiąc przegląd swojego zxra z 2 tygodnie temu to zerkali mi na to czy światła dobrze ustawione(kartkę przykładali do lampy i patrzyli w która stronę promień skupiający pada bo mój to anglik był ale wszystko okazało sie ok.) następnie tabliczka znamionowa, następnie numery na ramie, wszystkie kierunki i światła stopu, hamulców nie sprawdzali bo moto stał w busie i chyba im sie motać z wyciąganiem jego nie chciało, a co do licznika to nie wiem gość coś patrzył ale nie wiem czy oglądał czy tez to jest potrzebne, o to musisz kogoś juz innego zapytać może w dziale prawnym?
zxr 400 ---> F4 "tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" A. Einstein
malmax
Świeżak

Postprzez dambandit » 1/4/2008, 20:24

W pazdzierniku jak byłem z banditem na pierwszym przegladzie . To nawet z lawety go nie zdejmowałem . Jednak koleś dokładnie go pomierzył i w sumie na tym sie skończyło .
był suzuki bandit 600n będzie ......
dambandit
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 2/4/2008, 18:01

dambandit napisał(a):W pazdzierniku jak byłem z banditem na pierwszym przegladzie . To nawet z lawety go nie zdejmowałem . Jednak koleś dokładnie go pomierzył i w sumie na tym sie skończyło .

ja z cb tak samo, tyle że na przegląd zawiózł ją ojciec bo ja musiałem iść do szkoły, najlepszy był podobno motyw jak gość zapytał się ojca czy może ściągnąć moto z auta (transit ze skrzynią), ojciec mu na to że jak je wstawi z powrotem to niech sobie ściąga ile chce, gość od razu stwierdził że moto wygląda na sprawne i zadbane :) i tylko je pomierzył i posprawdzał numery...

Edit: pragnę zauważyć że motocykl był sprawny w 100% i nie wymagał żadnych obmacywań przez brudne łapska fachmana :)
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez limak14 » 2/4/2008, 18:47

a jak ja rejestrowalem moto to kolo go nawet nie widzial
hehe wszystko podbil na slepo/na slowo
pzdr
limak14
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Motocykle