Poradźcie przy wyborze motocykla
• Strona 1 z 1
Poradźcie przy wyborze motocykla
Witam wszystkich.
Może ktoś ma chwilę czasu i troche chęci żeby pomóc w wyborze???
Dysponuje kwotÄ… do16 tys zl.
Rozważam zakup jednego z poniższych motocykli.Główne kryterium poza samym faktem jakiego typu to jest motocykl stanowi jego trwałość i dobre prowadzenia..Mam nadzieję zasięgnąć kilku opini użytkowników na temat tych maszyn.Zależy mi najbardziej zeby wypowiedzieli się ludzie ,którzy jezdzili na tych maszynach.
Zastanawiam się pomiędzy:
Yamaha FZ6N,Hornet 600,Ducati Monster 600,Kawasaki ER-6N,Suzuki SV 650
Z góry dzieki za każdą odpowiedź
Może ktoś ma chwilę czasu i troche chęci żeby pomóc w wyborze???
Dysponuje kwotÄ… do16 tys zl.
Rozważam zakup jednego z poniższych motocykli.Główne kryterium poza samym faktem jakiego typu to jest motocykl stanowi jego trwałość i dobre prowadzenia..Mam nadzieję zasięgnąć kilku opini użytkowników na temat tych maszyn.Zależy mi najbardziej zeby wypowiedzieli się ludzie ,którzy jezdzili na tych maszynach.
Zastanawiam się pomiędzy:
Yamaha FZ6N,Hornet 600,Ducati Monster 600,Kawasaki ER-6N,Suzuki SV 650
Z góry dzieki za każdą odpowiedź
- lokowka
- Świeżak
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Co do trwałości znajdzie się sporo motocykli które ponad 300 000 km mają przejechane i dalej jeżdżą. Z całej paki Yamaha jest najsilniejsza. Przynajmniej 0-200 reszta kwestia gustu. Ducati ładnie chodzi ale słabawo. W SV 650 za często biegi trzeba zmieniać. To tak w skrócie.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Fazer najsensowniejszy za te pieniądze jak czujesz sie w miare pewnie to nawet litrowy miałem z nimi niewiele do czynienia ale to fajne maszynki bardzo fajnie łączą turystyczną wygode ze sportowymi osiągami.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Mój znajomy ma HONDA X11 i nie narzeka na nią praktycznie w ogole... ma ją od roku i mówi że oprócz normalnych eksploatacyjnych rzeczy jeszcze nic przy niej nie robił i motor nie daje po sobie poznać ze w najbliższej przyszłości będzie coś musiał przy niej robić... ogólnie bardzo chwali ten motor i zawsze mówi "Przecież to HONDA co niby mam w niej naprawiać ?". Jechałem nią tylko dwa razy i się zakochałem.
Oczywiście to kwestia gustu i upodobań... ja wiem ze za parę lat jak będę czuł sie na siłach i będzie mnie stać właśnie HONDA X11 zostanie moim motorkiem... no chyba że HONDA wypuści coś fajniejszego do tego czasu.
Z Twojej listy osobiście wybrałbym HORNETKE albo dołożył do listy HONDA CB750 SevenFifty...
Oczywiście to kwestia gustu i upodobań... ja wiem ze za parę lat jak będę czuł sie na siłach i będzie mnie stać właśnie HONDA X11 zostanie moim motorkiem... no chyba że HONDA wypuści coś fajniejszego do tego czasu.
Z Twojej listy osobiście wybrałbym HORNETKE albo dołożył do listy HONDA CB750 SevenFifty...
-
indor - Świeżak
ale żeś dał... Ci tu porównują wyżyłowane 600 a ten daje naked'a z momentem obrotowym większym od gsxra 1000... W woli ścisłości najmocniejsza z nich jest Hornetka a nie fazer... pozdro
Kupię używany Power Commander do CBR 1000RR
-
pan_blancik 15 - Świeżak
indor napisał(a):Mój znajomy ma HONDA X11
X11 to X11 a nie 200-kg 600-ka.
A CB750 to stara konstrukcja z wyjątkiem hydraulicznych popychaczy zaworów. Jest to świetny motocykl ale trzeba go konkretnie chcieć. Jeśli miałbym dodać 750-ke to będzie to Kawasaki Z750. Yamaha z atutów traci tylko na elastyczności do SV. Ale silnik Z750 zjada wszystkie motocykle ze stawki.
Ostatnio edytowano 29/11/2007, 19:43 przez falconiforme, łącznie edytowano 1 raz
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Pisząc bzdurę poprawią mnie ludzie którzy się znają w temacie
Nie jeździłem zbyt wieloma motocyklami ale X11 mi sie fajnie prowadziło tylko ta moc przeraża.
Swoja drogą mówicie ze SevenFifty nie jest zbyt dobrym motocyklem ? Co prawda na razie nie chce go kupować ale moim planem jest żeby był następcą CB500 które zamierzam kupić na przyszły sezon... odradzacie ten motocykl ? To że stara konstrukcja chyba nie zawsze znaczy że jest do du... Nie stwierdzam tylko pytam...

Swoja drogą mówicie ze SevenFifty nie jest zbyt dobrym motocyklem ? Co prawda na razie nie chce go kupować ale moim planem jest żeby był następcą CB500 które zamierzam kupić na przyszły sezon... odradzacie ten motocykl ? To że stara konstrukcja chyba nie zawsze znaczy że jest do du... Nie stwierdzam tylko pytam...
"Bo każdy inny motocykl jest tylko PRAWIE tak dobry jak HONDA"
"Sezon trwa cały rok, tylko czasami pogoda nie dopisuje"
Album mojej CB750 (otwórz link)
"Sezon trwa cały rok, tylko czasami pogoda nie dopisuje"
Album mojej CB750 (otwórz link)
-
indor - Świeżak
No zdecydowanie fazer za 16 tys to bedzie juz naprawde niezly motor rocznik koło 2005 . Tylko mam nadzieje ze to nie twoj pierwszy motocykl . suzuki sv nie polecam jak juz ktos napisał dosć często trzeba biegi zmieniać . Ale rozejzyj sie jeszcze za jednym moto suzuki bandit 1200 moze uda ci sie kupic za ta kase model nawet z 2006 naprawde niezłe osiągi i kultura pracy silnika jest o wiele lepsza . Osobiscie jeżdze banditem ale 600 z 2001 i naprawde spisuje sie swietnie bardzo wygodny motocylk . A nastepne moto to napewno bedzie bandit 1200 lub fazer 1000 . Pozdrawiam
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
Re: Poradźcie przy wyborze motocykla
lokowka napisał(a):Dysponuje kwotą do16 tys zl.
[...}Yamaha FZ6N,Hornet 600,Ducati Monster 600,Kawasaki ER-6N,Suzuki SV 650
No dobra ziombel!
1) 16 na same moto czy na całość z fatałaszkami i serwisami?
2) do czego ma służyć?
3) jakie masz doświadczenie?
Ogólnie chcąc odpowiedzieć, nie znając odp. na powyższe pytania, zawsze będę polecał FZ6 no i złego słowa nie powiem na hondę. Włocha sobie odpuść - no chyba, że zarabiasz 16 tys. miesięcznie

Aprilia RSV 1000R Tuono 2007
Play it safe or play it cool!
Play it safe or play it cool!
-
Genji - VIP Åšcigacz.pl
Ja bym polecał Yamahe bo za ta kase jest najlepsza z tych wszystkich moto pod względem technicznym i wizualnym
Hornety tez sa ok
ale za te pieniądze to jego disain juz odlega troche od wspólczesnej mody i wygladu motocykli ale mi sie hornetka i task bardzo podoba ma klasyczna linie naiked`a ale ja bym wybral FZ6N
pzdr

< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
koleś zadał pytanie półtora miesiąca temu i od tamtej pory nie pojawiał się na forum, i pewnie ma wasze rady w dalekim nieżycie tylnego otworu zwieraczowo-wypychowego
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości