gs 500e ceny serwisowania
• Strona 1 z 1
gs 500e ceny serwisowania
przymierzam sie do zakupu tego motorka
pytanie moje do posiadaczy tej maszyny jakie sa mniej więcej ceny serwisu? tzn wymiana płynów, klocków, amortyzatorów itp elementów tego pojazdu?
przepraszam z góry za pytanie ale niestety mam ograniczony dostęp do netu i niestety nie mogę spędzić tyle czasu na poszukanie tego typu informacji ile bym chciał

przepraszam z góry za pytanie ale niestety mam ograniczony dostęp do netu i niestety nie mogę spędzić tyle czasu na poszukanie tego typu informacji ile bym chciał

- kapat
- Świeżak
Cenowo wypada duzo taniej od pospolitych 600,dotyczy sie to wszystkiego:
napędu,opon,klocków itd.. jest to jedna z tanszych maszyn do utrzymania,a częsci do wyboru do koloru
napędu,opon,klocków itd.. jest to jedna z tanszych maszyn do utrzymania,a częsci do wyboru do koloru

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
Ceny serwisu w miare niskie bo moto nieskomplikowane,cząści eksploatacyjne tanie i na długo starczają (klocki,łańcuch,zębatki i opony) ze względu na małą moc.Co do reszty tzn. świec,oleju to wiadomo,zależy od robionych przebiegów
- bomba
- Świeżak
co do serwisu to jest maly i duuzy:D
maly po 6 tys duzy po 12tys.Standardowe wymiany plynow,napedu...
jesli chcial bys skorzystac z serwisu to co 12tys musisz wysupłac 680zl(ale wiekszosc rzeczy mozna zrobic samemu lub z pomoca kolegi co sie na tym troche zna:D). No chyba ze nie chcesz sobie brudzic rączek ;D
maly po 6 tys duzy po 12tys.Standardowe wymiany plynow,napedu...
jesli chcial bys skorzystac z serwisu to co 12tys musisz wysupłac 680zl(ale wiekszosc rzeczy mozna zrobic samemu lub z pomoca kolegi co sie na tym troche zna:D). No chyba ze nie chcesz sobie brudzic rączek ;D
Już niedługo... to już przeszłość
GS500f K4(2006)
GS500f K4(2006)

-
kaka84 - Świeżak
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Uciazliwa jest regulacja luzow zaworowych co 6tys. km (chyba jak w wiekszosci motocykli starszej daty), reszta to pryszcz, co 6tys. olej, filtr oleju i synchronizacja gaznikow (taniej bo tylko dwa cylindry) i do tego moglbys sie ograniczyc wlasciwie,
klocki i plyn hamulcowy jak trzeba to sie zmienia, plyn lepjej systematycznie co 2 sezony, klocki taniej bo z przodu jedna tarcza a nie dwie
filtr powietrza zmiana co 12tys a co 6tys przeczyszczenie
naped faktycznie, nie do zdarcia jest, przy takiej rotacji tych motocykli na rynku to zapewne naped zmieniac bedzie musial tak na oko co trzeci wlascicel
klocki i plyn hamulcowy jak trzeba to sie zmienia, plyn lepjej systematycznie co 2 sezony, klocki taniej bo z przodu jedna tarcza a nie dwie

filtr powietrza zmiana co 12tys a co 6tys przeczyszczenie
naped faktycznie, nie do zdarcia jest, przy takiej rotacji tych motocykli na rynku to zapewne naped zmieniac bedzie musial tak na oko co trzeci wlascicel

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
z tymi zaworami tez nie przesadzajcie !nie znam nikogo kto by robil to po 6 tys....po 12 tys z zupelnosci styka
habba babba!
-
super... wlasnie zacheciles ludzi zeby zajezdzali swoje sprzety
ktore pozniej na allegro nazywaja sie ze sa w stanie idelanym
ja robie co 6tys, gdybym sie przyznal wsrod moich znajomych motocyklistow z ktorymi smigam ze to olalem i ze zrobie za kolejne 6 to by mnie chyba zlinczowali
Boze co z Wami ludzie?

ja robie co 6tys, gdybym sie przyznal wsrod moich znajomych motocyklistow z ktorymi smigam ze to olalem i ze zrobie za kolejne 6 to by mnie chyba zlinczowali
Boze co z Wami ludzie?
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Faktycznie, kłopotliwy trochę serwis co 6tys.km. Przede wszystkim zawory.
Ceny wyglądają następująco:
- klocki hamulcowe przód/tył: ok.70zł na tarczę.
- olej z filtrem (zależy co wlejesz) ok. 120zł + dolewki bo lubi wypić
- opony - i to jest droga sprawa bo Dunlop Arrowmax kosztuje z tego co pamiętam 700zł - 800zł za komplet, ale minimum te 500zł musisz liczyć na nówki. Teraz weź pod uwagę, że zrobisz na nich 10tys. max 12tys.km, no chyba że kupisz jakieś turystyczne.
- filtr powietrza co 12 tys.km jakieś 50-70zł
- napęd ok. 450zł (nie wiem na ile starcza ale myślę, że te 25-30 tys. powinien przelatać, jak dobrze dbasz)
- świece - taniocha NGK 30zł za komplet - wymiana co 12tys.km
- zawory. Ja płaciłem 160zł za regulację - niestety płytkowa i musisz to robić co 6tys.km
- gaźniki: synchronizacja (co 6tys. km) ok.90zł a razem z rozebraniem i czyszczeniem ok.200zł
- jakbyś chciał twardsze sprężyny do zawiechy na przód to licz 500zł.
Orientuje się ktoś, co jaki przebieg należy czyścić gaźniki albo w ogóle robić coś więcej niż synchro??
Kris2k ile płacisz za regulację zaworów? Pytam z ciekawości bo to trochę droga zabawa.
Ceny wyglądają następująco:
- klocki hamulcowe przód/tył: ok.70zł na tarczę.
- olej z filtrem (zależy co wlejesz) ok. 120zł + dolewki bo lubi wypić
- opony - i to jest droga sprawa bo Dunlop Arrowmax kosztuje z tego co pamiętam 700zł - 800zł za komplet, ale minimum te 500zł musisz liczyć na nówki. Teraz weź pod uwagę, że zrobisz na nich 10tys. max 12tys.km, no chyba że kupisz jakieś turystyczne.
- filtr powietrza co 12 tys.km jakieś 50-70zł
- napęd ok. 450zł (nie wiem na ile starcza ale myślę, że te 25-30 tys. powinien przelatać, jak dobrze dbasz)
- świece - taniocha NGK 30zł za komplet - wymiana co 12tys.km
- zawory. Ja płaciłem 160zł za regulację - niestety płytkowa i musisz to robić co 6tys.km
- gaźniki: synchronizacja (co 6tys. km) ok.90zł a razem z rozebraniem i czyszczeniem ok.200zł
- jakbyś chciał twardsze sprężyny do zawiechy na przód to licz 500zł.
Orientuje się ktoś, co jaki przebieg należy czyścić gaźniki albo w ogóle robić coś więcej niż synchro??
Kris2k ile płacisz za regulację zaworów? Pytam z ciekawości bo to trochę droga zabawa.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
no to pogratulowac!!ale nie przesadzaj ze zaraz zakatowane haha bo mi sie smiac chce !!ja mam co 6 niby zawory robie co 12 i jeszcze sie nigdy nie zdazylo zeby luz byl poza norma.....zawsze miescie sie w normach (po 12 tys)!!pozdrawiam moj mechanik za zarowy i gazniki jak dla mnie 180 zl(4 gary)
Ostatnio edytowano 9/1/2008, 20:25 przez palgumeniedusze, łącznie edytowano 1 raz
habba babba!
-
w tamtym roku na wiosne za zawory zaplacilem 100pln ale to dlatego ze serwisuje sprzet u mojego znajomego mechanika, dwa, nie bylo wymiany plytek, jedna poszla do przeszlifowania a pozostale wystarczylo poprzekladac miejscami wiec koszt praktycznie zerowy... zaplacilem za sama robocizne
w serwisie cena tez 160pln plus 20pln od wymiany jednej plytki jesli jest to konieczne
wg. serwisowki synchro gaznikow jest w sekcji "czynnosci nie wykonywane okresowo"
czyli jak trzeba to sie robi (o czyszczeniu gaznikow nie wspomina ani slowem), ja robie co 6tys. km zarowno synchronizacje jak i czyszczenie
w serwisie cena tez 160pln plus 20pln od wymiany jednej plytki jesli jest to konieczne
wg. serwisowki synchro gaznikow jest w sekcji "czynnosci nie wykonywane okresowo"
czyli jak trzeba to sie robi (o czyszczeniu gaznikow nie wspomina ani slowem), ja robie co 6tys. km zarowno synchronizacje jak i czyszczenie
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Krisk2k to mogl bys podliczyc ile kosztyje cie kompletny serwis po 12 tys bo niedlugo kupuje moto co ma 11tys i chce wiedziec ile moge zadac upustu na serwis:D
Już niedługo... to już przeszłość
GS500f K4(2006)
GS500f K4(2006)

-
kaka84 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości