Zobacz wÄ…tek - motocykl turystyczny dla wysokich
NAS Analytics TAG

motocykl turystyczny dla wysokich

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

motocykl turystyczny dla wysokich

Postprzez maciek1951 » 16/10/2007, 11:33

co byście polecili dla wysokich motocyklistów .
myślałem o tdm 850 , varadero , africa lub dr.
:D

To twój pierwszy post wiec należałoby sie przywitać. Jeśli ci sie nie chce to chociaż mógłbyś zadać sobie trochę trudu i poszukać, bo sporo zostało napisane o tych maszynach. Temat blokuje.

Januszrosa
maciek1951
Świeżak

Postprzez Haemophilus » 16/10/2007, 12:29

To zależy od funduszy. Wszystkie opcje są fajne i warte rozważenia.

Mogę się wypowiedzieć o dr800 którym jeżdżę. Jest wysoki, wygodny, ma zawieszenie spisujące się świetnie na naszych asfaltowych bezdrożach - siedzisz jak na koniu i nic Cię nie rusza. Dwie osoby mieszczą się wygodnie. Problemem może być załadowanie bagażu - ma wysoko umieszczone wydechy, więc z tyłu tylko topcase. Dodatkowo dopuszczalna masa całkowita tej maszyny nie powala.

Dr'ką jeździ się ekstra - jest dobrze wyważona i załadowana do oporu nie protestuje. Mnie osobiście czasem brakuje szóstego biegu - kiedy chcę trzymać podróżne 130 km/h. Silnik jest trudny do zajechania (w końcu olejak) i wytrzymuje spore przebiegi. Wadą, która rzuca się w oczy są rdzewiejące wydechy. Ma dość umiarkowany apetyt na paliwo - można spokojnie zejść poniżej 5l/100km. Ogólnie fajna maszyna i z tego co wymieniłeś najtańsza.

Jeśli masz więcej kasy to Africa (była kilkukrotnie omawiana i jest ekstra). Na TDM i Varadero nie jeździłem więc niewiele mogę Ci powiedzieć,

Pozdrawiam
Haemophilus
Świeżak

Postprzez polsky » 16/10/2007, 12:53

Dr spoko ale za slaby.. tez go mialem.
I jak w dalsze trasy to singiel jest meczacy.. DR800 nie mial duzych vibracji ale przy tej pojemnosci latwo sie wywrocic np.zaladowanym moto na swiatlach.. Duza kompresja,duzy suw tloka itd. Trzaba bardzo umiejetnie operowac sprzeglem np. przy zawracaniu.. zwlaszcza,ze to moto to naprawde ciezki kon..
I ja mialem duze problemy z silnikiem.. pekla mi sprezynka od napinacza lancuszka rozrzadu.. i poszloooo..
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
polsky
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości

na górê