Pytanie o bandita 600
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pytanie o bandita 600
Witam!!
Panowie mam pytanko? Ile Bandit pali przy jezdzie 120-140km\h z pasazerem?
i czy warto kupowac Bandita z przebiegiem 30 000 km ??????Z gory dzieki za wypowiedzi?pozdro
Panowie mam pytanko? Ile Bandit pali przy jezdzie 120-140km\h z pasazerem?
i czy warto kupowac Bandita z przebiegiem 30 000 km ??????Z gory dzieki za wypowiedzi?pozdro
- tiger022
- Świeżak
Witam!
Około 6.5L /100km osobiście nie mam bandita ale kuzyn ma i jest bardzo zadowolony, jest to dobry motor dla Kowalskiego jeśli początkuje mnie osobiście brakło na nim manetki w zachodnich Niemczech 200km/h na autostradzie gdzie niema ograniczeń prędkości dla tych co nie wiedzą, jest dość ciężki bo aż 210kg ale wygodny a przebieg 30tyś to tak jak nic polecam ci go fajny motor..
Pozdrawiam!
Około 6.5L /100km osobiście nie mam bandita ale kuzyn ma i jest bardzo zadowolony, jest to dobry motor dla Kowalskiego jeśli początkuje mnie osobiście brakło na nim manetki w zachodnich Niemczech 200km/h na autostradzie gdzie niema ograniczeń prędkości dla tych co nie wiedzą, jest dość ciężki bo aż 210kg ale wygodny a przebieg 30tyś to tak jak nic polecam ci go fajny motor..
Pozdrawiam!
CiociaStasiaW Serialu"KLAN":"Wladziu podaj mi śmietane z laski swojej"
HONDA VFR 800 ...... bzzzy...80...160...260--->:))
HONDA VFR 800 ...... bzzzy...80...160...260--->:))
-
KRUGER - Świeżak
Następnym razem użyj opcji szukaj o bandicie było już maglowane wszystko po 1000 razy a i tak 2 razy w tygodniu ktoś zakłada nowy temat.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Jak stać Cię na moto, to i na paliwo, serwis i dobry ubiór... A jak się pytasz ile pali, tzn. że nie jesteś pewny czy wyrobisz z jego utrzymaniem...PROSTE, ale skuter jak najbardziej 

Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
Moim N600 jeżdze głównie z pasazerką przebiegi dzienne tak około 500 km nie robią wrażenia. Tylko trzeba kupić szybe bo inaczej nie pogonisz na trasie.
Spalanie: predkośc w granicach dopuszczajacej 90-100 to udało mi sie zejśc poniżej 5 l. Ale srednio bak starcza na około 300 km, plus rezerwa.
Moto wygodne na dalsze trasy, dla kierowcy jak i pasażera. Jest troche ciężki ale czujesz to tylko na parkingu, potem na trasie tego sie nie czuje.
Kupiłem moto jak miało 19 000 teraz ma 25 000 km i nic sie nie dzieje.
Chociaż jak go wczoraj odpaliłem po miesiecznej przerwie to na początku troche nie chciał wkrecas sie na wysokie obroty. Ale po czasie to ustąpiło.
Spalanie: predkośc w granicach dopuszczajacej 90-100 to udało mi sie zejśc poniżej 5 l. Ale srednio bak starcza na około 300 km, plus rezerwa.
Moto wygodne na dalsze trasy, dla kierowcy jak i pasażera. Jest troche ciężki ale czujesz to tylko na parkingu, potem na trasie tego sie nie czuje.
Kupiłem moto jak miało 19 000 teraz ma 25 000 km i nic sie nie dzieje.
Chociaż jak go wczoraj odpaliłem po miesiecznej przerwie to na początku troche nie chciał wkrecas sie na wysokie obroty. Ale po czasie to ustąpiło.
- bandit'a
- Świeżak
tak tak... jak mawiajÄ… u mnie w miescie (na wsi)
miołeś piniodzne chopok na motór to mosz tyż na paliwo...
spalanie bedzie oscylwało w granicach 6 l, ale to też zalezy jak moto jest utrzymane, choc to i tak nie wielkie róznice
miołeś piniodzne chopok na motór to mosz tyż na paliwo...
spalanie bedzie oscylwało w granicach 6 l, ale to też zalezy jak moto jest utrzymane, choc to i tak nie wielkie róznice
Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
ja mam model 2000 rok.z tego co slyszalem to silnki wytzrymuje do 100 000km.mi tez spala okolo 5'5l - 6l.
jak ostro dusze po winklach i wale tylko na czworce to spala mi okolo 15l na 130 mil(210km)ale to juz naprawde go zyluje.to jakies 7,5l na 100km.jezdze sam.rzeczywiscie moto ciezkie na parkingach.ja jestem nie wysoki (168cm) i jakos sobie daje rade.kwestia przyzwyczajenia.
wygodny na dlugie trasy(po pracy przejechalem 500km i zaraz po tym poszedlem na impreze do 4 rano.wszysyko bylo ok.nie bylem zmordowany jazda.
polecam jak najbardziej.w koncu to Suzuki
pozdrawiam
jak ostro dusze po winklach i wale tylko na czworce to spala mi okolo 15l na 130 mil(210km)ale to juz naprawde go zyluje.to jakies 7,5l na 100km.jezdze sam.rzeczywiscie moto ciezkie na parkingach.ja jestem nie wysoki (168cm) i jakos sobie daje rade.kwestia przyzwyczajenia.
wygodny na dlugie trasy(po pracy przejechalem 500km i zaraz po tym poszedlem na impreze do 4 rano.wszysyko bylo ok.nie bylem zmordowany jazda.
polecam jak najbardziej.w koncu to Suzuki

pozdrawiam
GSF 600N | | http://uk.youtube.com/watch?v=-lPBgtRLmIE
-
johnmichael - VIP Åšcigacz.pl
tiger022
czy brać B6 czy inne moto na pierwsze to zależy od człowieka. B6 można polecać, można nie polecać bo to nie przecinak, bo nie czoper i nie do końca turystyk. Ale ślicznie jak czoper się prezentuje, 4s do 100km/h to już niezły wynik i na trasie nie umrzesz. Mi b6 raz spalił więcej niż 6L , ale średnio zawsze mi wychodziło 5.6L, z jazdą do 140 km/h 5.9 L z pasażerem czy bez.
Ogólnie nie polecam szczeniakowi który chce się popisać, a raczej komuś kto lubi małą klasykę.
Nie jeden kolo do mnie podchodził i pytał się o to i o tamto, raz nawet pewna pani po 40 -tce
wtedy doznałem małego szoku.
Motocyklami interesowałem się długo i dopiero teraz (26 lat) gdy dostałem pracę kupiłem jako pierwsze moto i nie kupiłbym innego.
Dynamika jest na bardzo dobrym poziomie, katapulta od 7000 obr/min.
Masa motocykla w manewrowaniu przeszkadza - jest to jedyna cecha która wymaga mięśni.
I śmiało mogę powiedzieć że B6 się nie psuje.
W B6
- olej co 6000 km
- zawory , gaźniki , 4 świece, klocki co 12000 km
Wydatki:
8000 zł motocykl i wydałem około 5000 zł
a w tym sezonie zrobiłem 11000 km
czy brać B6 czy inne moto na pierwsze to zależy od człowieka. B6 można polecać, można nie polecać bo to nie przecinak, bo nie czoper i nie do końca turystyk. Ale ślicznie jak czoper się prezentuje, 4s do 100km/h to już niezły wynik i na trasie nie umrzesz. Mi b6 raz spalił więcej niż 6L , ale średnio zawsze mi wychodziło 5.6L, z jazdą do 140 km/h 5.9 L z pasażerem czy bez.
Ogólnie nie polecam szczeniakowi który chce się popisać, a raczej komuś kto lubi małą klasykę.
Nie jeden kolo do mnie podchodził i pytał się o to i o tamto, raz nawet pewna pani po 40 -tce

Motocyklami interesowałem się długo i dopiero teraz (26 lat) gdy dostałem pracę kupiłem jako pierwsze moto i nie kupiłbym innego.
Dynamika jest na bardzo dobrym poziomie, katapulta od 7000 obr/min.
Masa motocykla w manewrowaniu przeszkadza - jest to jedyna cecha która wymaga mięśni.
I śmiało mogę powiedzieć że B6 się nie psuje.
W B6
- olej co 6000 km
- zawory , gaźniki , 4 świece, klocki co 12000 km
Wydatki:
a w tym sezonie zrobiłem 11000 km
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Nie ukrywam, ze bardzo mi sie podoba ten motorek, ale rowniez chcialbym sie dowiedziec o kosztach zwiazanych z jego utrzymaniem.
Przy zalozeniu, ze jazda bedzie w granicach 140km\h srednie spalanie wynosi 6l na 100km!! Czyli na 1000 km trzeba wydac okolo 250zl!!
Do tego dochodza jeszcze inne koszty + 230zl na 1000km:
"Wydatki:
a w tym sezonie zrobiłem 11000 km "
Czyli podsumuje:
Na 1000km na bandyte trzeba wydac okolo 500zl
Jesli jestem w bledzie to prosze mnie poprawic:))
Jak sie ma Honda CB 500, tzn. jakie sa koszty utrzymania na 1000km??
Przy zalozeniu, ze jazda bedzie w granicach 140km\h srednie spalanie wynosi 6l na 100km!! Czyli na 1000 km trzeba wydac okolo 250zl!!
Do tego dochodza jeszcze inne koszty + 230zl na 1000km:
"Wydatki:
a w tym sezonie zrobiłem 11000 km "
Czyli podsumuje:
Na 1000km na bandyte trzeba wydac okolo 500zl
Jesli jestem w bledzie to prosze mnie poprawic:))
Jak sie ma Honda CB 500, tzn. jakie sa koszty utrzymania na 1000km??
- tiger022
- Świeżak
Tego nie da sie tak prosto policzyc, czasami trzeba kupic np. oponę. Kupujesz moto uzywane czyli po rejestracji warto zrobić wymiane oleju. Ale i tak motor nie jest drogi i nie psuje się. Dlatego warto kupić egzemplarze w dobrym stanie, nawet troche drożej. Ja tak zrobiłem bo na poprzednim moto przyoszczedziłem i potem były dodatkowe wydatki. A czesci z napisem made in japan nie są tanie.
- bandit'a
- Świeżak
Bandyta jest naprawde super
czesci jak czesci czasem cos trzeba wymienic lub dokupic ale jak stac Cie na moto to nie oszukujmy sie na paliwo i czesci tez masz kase
Moj B6 postafi wydoic tak jak johnmichael napisal 15 litrow na okolo 200-220 km co wg mnie jest to sporo ale przyznam ze w tym okresie pomykalem po trasie z predkosciami nawet 220 km/h ( czyli praktycznie wszystko co mozna wycisnac z tego moto bez przerobek )
Jest warto naprawde
Pozdrawiam
czesci jak czesci czasem cos trzeba wymienic lub dokupic ale jak stac Cie na moto to nie oszukujmy sie na paliwo i czesci tez masz kase
Moj B6 postafi wydoic tak jak johnmichael napisal 15 litrow na okolo 200-220 km co wg mnie jest to sporo ale przyznam ze w tym okresie pomykalem po trasie z predkosciami nawet 220 km/h ( czyli praktycznie wszystko co mozna wycisnac z tego moto bez przerobek )
Jest warto naprawde

Pozdrawiam
Bandit 600 N
- Abaddon20
- Świeżak
W końcu ktoś napisał prawdę na temat spalania podpisuje sie w całej rozciągłości jak zapier*** to motor potrafi zeżreć kosmiczne ilości.Abaddon20 napisał(a):Bandyta jest naprawde super
Jest warto naprawde
Pozdrawiam
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
R1 napisał(a):Jak stać Cię na moto, to i na paliwo, serwis i dobry ubiór... A jak się pytasz ile pali, tzn. że nie jesteś pewny czy wyrobisz z jego utrzymaniem...PROSTE, ale skuter jak najbardziej
R1 po raz n-ty zaczynasz swój, bądź co bądź, kretyński wywód nt. utrzymania. Może wytłumaczysz mi co nieco, bo czytam po raz kolejny twoją teorię, że jeżeli stać Cię na moto to stać Cię na wszystko. Na paliwo, serwis, komplet Supercorsy co weekend, mercedesa, wakacje na Hawajach, akcje charytatywne i pewnie prywatny samolot. Może zacznij jeździć to zdasz sobie sprawę jakie to koszty w stosunku do polskich przeciętnych zarobków. A później dyskutuj na co Cię stać a na co powinno, bo to nie wyspy. A jak rozumiem jeździsz skuterem?

Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Różnica:
---------------------------------------------
- 60 zł za 2 świece
- 120 zł olej (w cb500 co 12 000km)
- 150 zł zawory (w cb500 chyba co 24 000 )
--------------------------------------------
jak coÅ› mi siÄ™ przypomni to napiszÄ™.
Ogólnie dokładnie wyliczyłem i na B6 trzeba wydać 45zł na 100 km. Na cb 500 trochę mniej, ale i tak to jest minimu 40 zł na 100 km.
Na B6 wrażenia z jazdy BEZCENNE.
---------------------------------------------
- 60 zł za 2 świece
- 120 zł olej (w cb500 co 12 000km)
- 150 zł zawory (w cb500 chyba co 24 000 )
--------------------------------------------
jak coÅ› mi siÄ™ przypomni to napiszÄ™.
Ogólnie dokładnie wyliczyłem i na B6 trzeba wydać 45zł na 100 km. Na cb 500 trochę mniej, ale i tak to jest minimu 40 zł na 100 km.
Na B6 wrażenia z jazdy BEZCENNE.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości