ZX10R czy CBR??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ZX10R czy CBR??
Mama takie pytanie za niedłygo kupuje sobie moto i nie wiem co wziąść cbr czy zx10r (oczywiście nowe moto) , dane techniczne mają prawie takie same. Porosze was o komentarze na temat tych 2 moto, co lepiej jest wziąść. Z góry dzięki za odp.
- Diakon_Frost
- Świeżak
Widze że głupie pytania się już wszystkim znudziły bo nikomu nie chciało sie odpisać, pewnie to ma być twoje pierwsze moto
:)

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
jeśli masz obeznanie w motocyklach to raczej byś takiego pytania nie zadawał... a pojawia się ono na forum po raz 10000001
, swoją drogą to brałbym CBR, ale jeśli to twoje 1 moto to żadnego z tych... na czym jeździłes?

Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
-
R1 - Bywalec
Jezu koles ewidentnie chce to na pierwsze moto. wystarczy przesledzic reszte jego postow, aby sie domyslic.
Ja w takim razie powiem jedno - chyba nie zdajesz sobie sprawy co to znaczy jazda na motocyklu. To nie jest samochod ze po rpawie jazdy rownie dobrze mozesz wsiasc do punto jak i porsze carrera.
Kup sobie na poczatek cos o mocy nie przekraczacej 70KM. Chyba ze chcesz miec krzyzyk i znicz pod drzewem.
Ja w takim razie powiem jedno - chyba nie zdajesz sobie sprawy co to znaczy jazda na motocyklu. To nie jest samochod ze po rpawie jazdy rownie dobrze mozesz wsiasc do punto jak i porsze carrera.
Kup sobie na poczatek cos o mocy nie przekraczacej 70KM. Chyba ze chcesz miec krzyzyk i znicz pod drzewem.
Nienawidzę głupich ludzi.
- marcinhc
- Świeżak
Zakładam że już jesteś doświadczonym RIDER'em więc CBR1000rr (z WIELKIEJ 4 chyba najspokojniejszy 1000), a jeśli umiesz jeździć tak jak V.Rossi to ZX10r (można określić go jednym słowem BRUUUTAAAL) 

- BlackDevil
- Świeżak
Jeździłem na pocket (dla zabawy,49cc), simson s51, Kawasaki zzr 600, Mój ojciec ma kawasaki zx6r. To będzie mój pierwszy motor jesli chodzi o właśnościowy ale juz pare jazd mam za sobą i jakieś doświadczenie już mam. Chodzi mi o zx10r podajże z 2006r. i cbr też ,a nie najnowsze modele bo nie mam na nie siana
- Diakon_Frost
- Świeżak
Kilka jazd to za mało szczególnie na 1000ccm. Kup sobie Honde CBR600f albo FAZER'a 600, a jeśli chcesz koniecznie mieć ściga to sportowe 600.
- BlackDevil
- Świeżak
troche mało doświadczenia jak na litra te kilka, kilkanaście jazd. Jeśli koniecznie zalezy Ci na typowym przecinaku to może cbr'a 600RR? Chyba najbardziej ułożona wśród rywali 

- Pawcio_CBR
- Świeżak
Ludzie, dajcie już sobie spokój z upominaniem "kup 50 na start, na 125 się zabijesz". jego siano, jego zdrowie, jego życie. Ojciec jezdzi na motocyklach, więc chyba ma o tym (ten Ojciec) jakieś pojęcie. Jak chce kupić synkowi supersporta, to niech kupuje
I oczywiście, że kawa zx10r, co to za pytanie w ogole 

My beautiful little girl... | | http://bikepics.com/members/czupryna/
-
Czupryna - Świeżak
Proste... też jestem tego zdania.. ja też zacząłem od lytrów i nie żałuje, ale nauczyły mnie pokory
Pozdr

Pozdr
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
R1 napisał(a):Proste... też jestem tego zdania.. ja też zacząłem od lytrów i nie żałuje, ale nauczyły mnie pokory
Pozdr
zacząłeś od R1?:P No stary musisz mieć konkretnie łeb na karku

- Pawcio_CBR
- Świeżak
od Hondy 954... potem R1 00' i R1 04'...w między czasie pare crossówek itp... Moim zdaniem można zacząć od lyta, lecz trzeba naprawdę myśleć co się robi, mieć respekt dla maszyny i nie ulegać fantazjii... a nie zawsze się da
Pozdr

Pozdr
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
Przeginasz, znam kilka osob, ktore zaczynaly od wysokich pojemności i wcale nie czyni ich to słabymi riderami. Ogolnie powoli drażni mnie już to, że jak ktoś chce sobie kupić sprzęta wyższej klas to odrazu odzywa się
3/4 forum z krzykiem, że nie, że sie rozjebie na drzewie albo, że w ogóle nie ruszy i będzie żenua. Sranie w banie. Prawda jest taka, że jeżeli ktoś ma jakieś pojęcie, szacunek do jazdy i do tego co robi i odrobine siły w łapach to pojedzie na 250, 400, 600, 750 lytrze i czterech. Problem leży jedynie w fantazji innych, która ulega przemodelowaniu wraz z nabitymi kilometrami.
3/4 forum z krzykiem, że nie, że sie rozjebie na drzewie albo, że w ogóle nie ruszy i będzie żenua. Sranie w banie. Prawda jest taka, że jeżeli ktoś ma jakieś pojęcie, szacunek do jazdy i do tego co robi i odrobine siły w łapach to pojedzie na 250, 400, 600, 750 lytrze i czterech. Problem leży jedynie w fantazji innych, która ulega przemodelowaniu wraz z nabitymi kilometrami.
My beautiful little girl... | | http://bikepics.com/members/czupryna/
-
Czupryna - Świeżak
Kup litra koleś zabji sie i nie zawracaj dupy ja mam już przesyt głupków. W fabryce hondy na szczęście pomyśleli o takich jak ty i ktoś w przerwie śniadaniowej narysował CBR 125.
Ostatnio edytowano 14/10/2007, 20:09 przez icid, łącznie edytowano 1 raz
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać
buahahahahah xD może jeszcze żal mu było tracić stolika na kartke i czaskał na kolanie, a drugą łapą wpieprzał kanapke xD
icid napisał(a):ktoś w przerwie śniedaniowej narysował CBR 125.
buahahahahah xD może jeszcze żal mu było tracić stolika na kartke i czaskał na kolanie, a drugą łapą wpieprzał kanapke xD
- Pawcio_CBR
- Świeżak
Przypominam ze temat jest o porownaniu 2 konkretnych modeli. Rozmowy na temat "czy litr na pierwsze moto" byly juz wielokrotnie poruszane.
Jesli temat bedzie sie nadal rozwijal w tym kierunku zostanie zablokowany.
Jesli temat bedzie sie nadal rozwijal w tym kierunku zostanie zablokowany.
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości