moto a wzrost
• Strona 2 z 2 • 1, 2
wiesz icid , z Twoich wypowiedzi i zdjęcia można jedynie wnioskować, że jesteś sporo młodszy ode mnie.
i wiesz, skoro uważasz, że jesteś tak dobrym kierowcą - to gratuluję - właśnie statystyki podają, że najwięcej wypadków mają młodzi ludzie, którym sie wydaje, że dobrze jeżdżą.
Proszę uważaj zatem na drodze, żeby brawura i pewność siebie Cię nie zgubiły.
A tak poza tym jednych stać na lepszy motocykl, innych nie, a Twoje wypowiedzi świadczą raczej o zazdrości.
Nie rozkręcaj się proszę, ponieważ nie mam zamiaru Cię pouczać. Pewnie kiedyś spotkamy się w trasie i będziemy mieli okazję porozmawiać.
I nie zgadzam się, że doświadczenie na drodze można nabyć jeżdżąc motocyklem o mniejszej pojemności.
Doświadczenie wg. mnie nabiera się po przejechaniu wielu kilometrów również samochodem, a sądzę, że przez 20 lat zrobiłam ich sporo. Nadal jednak nie uważam się za doświadczonego kierowcę... mimo iż inni twierdzą, że bardzo dobrze jeżdżę... Ja uważam, że jeśli kiedyś pomyślę, że jestem super kierowcą, to lepiej jak już nie wsiądę więcej za kierownicę...
i wiesz, skoro uważasz, że jesteś tak dobrym kierowcą - to gratuluję - właśnie statystyki podają, że najwięcej wypadków mają młodzi ludzie, którym sie wydaje, że dobrze jeżdżą.
Proszę uważaj zatem na drodze, żeby brawura i pewność siebie Cię nie zgubiły.
A tak poza tym jednych stać na lepszy motocykl, innych nie, a Twoje wypowiedzi świadczą raczej o zazdrości.
Nie rozkręcaj się proszę, ponieważ nie mam zamiaru Cię pouczać. Pewnie kiedyś spotkamy się w trasie i będziemy mieli okazję porozmawiać.
I nie zgadzam się, że doświadczenie na drodze można nabyć jeżdżąc motocyklem o mniejszej pojemności.
Doświadczenie wg. mnie nabiera się po przejechaniu wielu kilometrów również samochodem, a sądzę, że przez 20 lat zrobiłam ich sporo. Nadal jednak nie uważam się za doświadczonego kierowcę... mimo iż inni twierdzą, że bardzo dobrze jeżdżę... Ja uważam, że jeśli kiedyś pomyślę, że jestem super kierowcą, to lepiej jak już nie wsiądę więcej za kierownicę...
Nie ważne co mówią i jak mówią, ale ważne, aby nazwisko wypowiadano poprawnie
Zawsze wiedz, co mówisz - nigdy nie mów, co wiesz.
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać

Zawsze wiedz, co mówisz - nigdy nie mów, co wiesz.
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać
-
lara* - Świeżak
Jeśli oceniasz mój stan majątkowy po moim motocyklu z 1992 roku to masz raczej kiepski obraz kupiłem go ponieważ mimo paru lat jazdy przesiadam sie po oczku co sezon lub dwa i właśnie to mówi najwięcej o tym co myśle, wiem że dalej sporo mi brakuje dlatego nie rzucam sie na eksperymenty na drogim moto bo szkoda zniszczyć moto za 30-50 tysi A druga sprawa jest taka że nie wiem jak ci sie żyje, ale ja mieszkam za granicą prowadze firmę, zatrudniam 15 osób więc raczej nie musze ci niczego zazdrościć bo na fazerka było mnie stać w wieku 18 lat
a to że jeżdże czym jeżdże jest efektem tego że ważniejszy był dla mnie zakup 4 nowych busów dla firmy niż wymiana motocykla którym i tak nie mam czasu jeździć zbyt często. I na tym proponuje zakończyć rozmowę bo dalej może zrobić sie tylko nudno i niemiło
Pozdr.

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
qzmp napisał(a):Za rady i szybką odpowiedz dziękuję. Teraz mam jeszcze takie pytanie: moim marzeniem tak naprawdę jest jeden motor, na który choruje: Ducati Monster 620 Dark....
Proszę Was o wybicie mi tego z głowy! Dlaczego nie, jaka jest opinia o tych motorach itp...
Przykład tego, co powoduje, że mi serce bije mocniej znajduję się np. tutaj:
http://moto.allegro.pl/item243319857_du ... alonu.html lub http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M505869
Wg mnie jak na pierwszy motor rewelacja, ladnie wyglada. Tylko jedna obawa ze to "wloskie", no ale serwis masz na miejscu w krakowie.
Pasek od sieksona 

-
kuba - Świeżak
Icid mistrzu ucz mnie.
Może dało by się u ciebie jakieś lekcje wykupić czy coś?

http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
icid a ta fota to po co? czeytalem rozmowe tylko skrawkemi ale nie dopatrzylem aby ktos prosil o fotke...to tak dla lansu

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Niestety sam się jeszcze uczę więc uczenie innych odpadacichy napisał(a):Icid mistrzu ucz mnie.![]()

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Spazz obecnie Solarisem i Piechtobusem 

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
foxracer napisał(a):Witam,
Rowniez jestem nowy na forum. W sobote mam egzamin na kat. A. Takze od tego weekendu chcialbym juz zaczac bardzo intensywnie poszukiwac motoru dla siebie. Wiem, ze powinienem na dzien dobry wziac jakas 500setke, ale jestem jaki jestem i postawilem na 600setke (na poczatek pozwole sobie ja ograniczyc:)
Pod uwage biore Yamahe Thundercat, Suzuki GSXR-600 i HONDE CBR 600 F3/F4. Problem polega na tym, ze jestem maly - mam 173cm. I zastanawia mnie, ktory motor bedzie dla mnie najwygodniejszy. Slyszalem, ze CBR jest dosc mala i wygodna. Gixxer ponoc jest malutki, ale ma sportowa sylwetke (czyli dla mnie lepiej w tym momencie??), a thundercat jest niby najwygodniejszy tymbardziej dla wysokich osob (i to mnie wlasnie martwi). Chcialbym przeznaczyc na ta zabawe jakies 10-12k (im mniej tym lepiej, bo jeszcze trzeba sie dobrze ubrac, co by pozniej zbyt nie cierpiec;P). Motor ma byc przeznaczony glownie do jazdy po miescie. W przyszlym roku chcialbym sobie zrobic jakas wycieczke w gory/nad morze/Chorwacja or something. Czyli turystyczno-uzytkowy, a jak nabiore troche wprawy to chcialbym sprobowac swoich sil na torze (tym bardziej, ze jestem z Poznania).
Pozdro,
Bartek
To jak, pomoze mi ktos, bo widze, ze moj post zostal zignorowany:(
- foxracer
- Świeżak
Twój post został zignorowany ponieważ nikt nie chce doradzać ci na czym najlepiej zrobisz sobie krzywdę, zaznaczyłem ci jedyne mądre słowa w twoim poście. Przdr.foxracer napisał(a):foxracer napisał(a):Witam,
Rowniez jestem nowy na forum. W sobote mam egzamin na kat. A. Takze od tego weekendu chcialbym juz zaczac bardzo intensywnie poszukiwac motoru dla siebie. Wiem, ze powinienem na dzien dobry wziac jakas 500setke, ale jestem jaki jestem i postawilem na 600setke (na poczatek pozwole sobie ja ograniczyc:)
Pod uwage biore Yamahe Thundercat, Suzuki GSXR-600 i HONDE CBR 600 F3/F4. Problem polega na tym, ze jestem maly - mam 173cm. I zastanawia mnie, ktory motor bedzie dla mnie najwygodniejszy. Slyszalem, ze CBR jest dosc mala i wygodna. Gixxer ponoc jest malutki, ale ma sportowa sylwetke (czyli dla mnie lepiej w tym momencie??), a thundercat jest niby najwygodniejszy tymbardziej dla wysokich osob (i to mnie wlasnie martwi). Chcialbym przeznaczyc na ta zabawe jakies 10-12k (im mniej tym lepiej, bo jeszcze trzeba sie dobrze ubrac, co by pozniej zbyt nie cierpiec;P). Motor ma byc przeznaczony glownie do jazdy po miescie. W przyszlym roku chcialbym sobie zrobic jakas wycieczke w gory/nad morze/Chorwacja or something. Czyli turystyczno-uzytkowy, a jak nabiore troche wprawy to chcialbym sprobowac swoich sil na torze (tym bardziej, ze jestem z Poznania).
Pozdro,
Bartek
To jak, pomoze mi ktos, bo widze, ze moj post zostal zignorowany:(
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
[quote="qzmp"]Za rady i szybką odpowiedz dziękuję. Teraz mam jeszcze takie pytanie: moim marzeniem tak naprawdę jest jeden motor, na który choruje: Ducati Monster 620 Dark....
Witam
Mam podobny problem , po 1sze 190 cm po 2gie jestem chory na ducati monster 620 czarny mat. Nie dawniej jak wczoraj odwiedzilem w Brnie salon ducati i triumpha , cos pieknego , usiadlem na nowke ducati 6ke i powiem ci ze lipa. Nie ma szans , bedziesz zatykal uszy kolanami, gosc od razu mi to wybil z glowy i zaproponowal na taka wlasnie jazde ducati hypermotard http://www.ducati.com/en/bikes/my2007/F ... ypermotard, rewelacja ale troszke sie ceni wiec zalezy ile chcesz przeznaczyc na moto .
pozdrawiam
Witam
Mam podobny problem , po 1sze 190 cm po 2gie jestem chory na ducati monster 620 czarny mat. Nie dawniej jak wczoraj odwiedzilem w Brnie salon ducati i triumpha , cos pieknego , usiadlem na nowke ducati 6ke i powiem ci ze lipa. Nie ma szans , bedziesz zatykal uszy kolanami, gosc od razu mi to wybil z glowy i zaproponowal na taka wlasnie jazde ducati hypermotard http://www.ducati.com/en/bikes/my2007/F ... ypermotard, rewelacja ale troszke sie ceni wiec zalezy ile chcesz przeznaczyc na moto .
pozdrawiam
Z nadzieją na śmieszne jutro....
- Marselllo
- Świeżak
a może więcej od litra?
to teraz ja dorzucÄ™ swoje trzy grosze
krytykÄ™ poproszÄ™, ale konstruktywnÄ…
dlaczego zalecenia pierwszego moto opierają się na pojemności (np. granicy litra) a nie mocy?
swojego doświadczenia nie mam, zdążyłem dopiero zdać A i przymierzam się do zakupu
ponieważ mam 2m i ok.105kg i nie lubię enduro, jest z tym problem
motor, na którym skupiam uwagę jest Yamaha Bulldog (1.1) , a jak finanse pozwolą, to MT-01 (1.7)
pojemność>1 l ale moc < 100KM
tylko, czy przy braku doświadczenia łatwo ogarnąć te 230-243 kg?
krytykÄ™ poproszÄ™, ale konstruktywnÄ…
dlaczego zalecenia pierwszego moto opierają się na pojemności (np. granicy litra) a nie mocy?
swojego doświadczenia nie mam, zdążyłem dopiero zdać A i przymierzam się do zakupu
ponieważ mam 2m i ok.105kg i nie lubię enduro, jest z tym problem
motor, na którym skupiam uwagę jest Yamaha Bulldog (1.1) , a jak finanse pozwolą, to MT-01 (1.7)
pojemność>1 l ale moc < 100KM
tylko, czy przy braku doświadczenia łatwo ogarnąć te 230-243 kg?
... brak motoru ...
- maurelius
- Świeżak
No i zdecydowalem sie na piekne, czarne Suzuki GS500F, 2004, 17 000km, alarm, kufer ...
I od razu pytanie:
czy da sie w tych motocyklach regulowac wysokosc galki zmiany biegow? Bo wydaje mi sie, ze jest za wysoko i gdy redukuje, to musze od gory "tuptac" zeby wszedl na nizszy bieg.
I od razu pytanie:
czy da sie w tych motocyklach regulowac wysokosc galki zmiany biegow? Bo wydaje mi sie, ze jest za wysoko i gdy redukuje, to musze od gory "tuptac" zeby wszedl na nizszy bieg.
-
qzmp - Świeżak
foxracer napisał(a):Witam,
Pozdro,
Bartek
ponad rok temu jezdzilem suzuki gsx-r600 K1,ja mam rownież 173cm ale na gixerze czulem sie bardzo dobrze(lepiej niz na crossie),gorzej by bylo gdybys mial 163

nie wiem jak jest z hondami kawkami ale pewnie jest podobnie...wlacz sobie ktorejs niedziele Moto GP tam nie ktorzy kolesie maja po 160cm a jak wymiataja

nie powinienes odczuwac dyskomfortu z powodu swojego wzrostu,najwazniejsze jest to jak masz poukladane w glowie

pozdrawiam

- falken86
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 44 gości