MOTO DLA KOBIETY
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
hefron napisał(a):Ludzie uparliście się na wagę motocykla. Co to ma do rzeczy? Faceci jeżdżą motocyklami ważącymi 350-400 kg to dziewczynie można dać takiego 220kg?
Jeżdżą, ale to chyba nie są ich pierwsze moto. Lepiej dać jej coś lżejszego, żeby sobie krzywdy nie zrobiła - i tak mało kobitek mamy w szeregach.
- Stannik
- Świeżak
Cruelangel napisał(a):A waga nie ma znaczenia...??
MA znaczenie do 20 km/h. Mi Bandit się zwalił 2 razy w tym raz na środku skrzyżowania

Ludzie uparliście się na wagę motocykla. Co to ma do rzeczy? Faceci jeżdżą motocyklami ważącymi 350-400 kg to dziewczynie można dać takiego 220kg?
O czym ty mówisz? 400 kg przy niskim środku ciężkości i czujesz się jak na bandicie. I nie mają tekiej manewrowości. W dodatku te motocykle czasem mają nawet wsteczny.
Cruelangel sprawdź sama jaka jest różnica między (hornet, bandit) lub (bandit, gsx-r > 2000 r) (poprzechylaj na boki), bo na forum różnie liczby interpretują i są kłótnie.
Zobaczyłem Ciebie na fotach - Nie kupuj GS-a

Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Not o mam teraz temat do przemyśleń i do poprzymierzania
No ale fajnei że są osoby które moga coś doradzić, mimo pewnych różnic w zdaniach

No ale fajnei że są osoby które moga coś doradzić, mimo pewnych różnic w zdaniach

-
Cruelangel - Świeżak
-
Cruelangel - Świeżak
kamell napisał(a):no co Ty.........nie przejmuj sie mną ale nie polecaj laską na pierwsze moto horneta 100 konnego prawie......
100 KM, czy 80 KM co to za różnica - przy niekontrolowanym ruchu manetki oba tak samo zrzucą. A Hornet jest naprawdę dobry do nauki - lekki, zwrotny... ale niestety trochę drogi. W dalszym ciągu uważam CB500 za OPTYMALNY wybór.
Ale tak jak napisał falcon sprawdź sama co Ci pasuje, my tu tylko zabijamy wolny czas

- Stannik
- Świeżak
Cichy wymienil bardzo dobre moto,zwlaszcza jako pierwsze.
Waga ma znaczenie ale bez przesady..
Wszystko mozna pokonac jak sie chce..
Na poczatku jesli bedzie dosiegac kopytkami do gleby to sprzeta utrzyma.Jesli sie przewroci to wyciagnie z tego wnioski i bedzie wiedziec co zrobila zle.
Moto ma dwa kola wiec i tak nie problem zeby sie razem z nim wyglebic.. ale to i tak sporadyczne przypadki.
Spora ilosc uzytkownikow dwoch kolek w UK ma naprawde niski wzrost.Najbardziej imponuja mi Ci,ktorzy dosiadaja GS-ow (BMW) Tak jak smiesznie wyglada wysoki na plastiku tak compaktowych rozmiarow jezdziec na takim BMW. Ostatnio na swiatlach zatrzymal sie kolo mnie koles na Ducati nie pamietam juz jakie dokladnie ale z tych konkretnych plastikow.Gosc byl strasznie niski.Po zatrzymaniu automatycznie rzucil moto na prawa strone aby mogl dosiegnac ziemi.Obserwowalem go dosc dlugo.
Wiec jesli masz doswiadczenie i nauczysz sie techniki waga,czy tez wzrost nie powinna Ci przeszkadzac w oddawaniu sie tej cudownej przyjemnosci jaka jest jazda na moto.
Waga ma znaczenie ale bez przesady..
Wszystko mozna pokonac jak sie chce..
Na poczatku jesli bedzie dosiegac kopytkami do gleby to sprzeta utrzyma.Jesli sie przewroci to wyciagnie z tego wnioski i bedzie wiedziec co zrobila zle.
Moto ma dwa kola wiec i tak nie problem zeby sie razem z nim wyglebic.. ale to i tak sporadyczne przypadki.
Spora ilosc uzytkownikow dwoch kolek w UK ma naprawde niski wzrost.Najbardziej imponuja mi Ci,ktorzy dosiadaja GS-ow (BMW) Tak jak smiesznie wyglada wysoki na plastiku tak compaktowych rozmiarow jezdziec na takim BMW. Ostatnio na swiatlach zatrzymal sie kolo mnie koles na Ducati nie pamietam juz jakie dokladnie ale z tych konkretnych plastikow.Gosc byl strasznie niski.Po zatrzymaniu automatycznie rzucil moto na prawa strone aby mogl dosiegnac ziemi.Obserwowalem go dosc dlugo.
Wiec jesli masz doswiadczenie i nauczysz sie techniki waga,czy tez wzrost nie powinna Ci przeszkadzac w oddawaniu sie tej cudownej przyjemnosci jaka jest jazda na moto.
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
Cruelangel napisał(a):Not o mam teraz temat do przemyśleń i do poprzymierzania
Wszystko zależy od zapału, determinacji, rozwagi i w 40% od motocykla.
polsky mówi że jak chcesz to sobie poradzisz i ma racje

PS: Cruelangel Na zdjęciu siedzisz na GSXF 1100. Motocykl waży 273 kg, miałem okazje sie karnąć takim. O ile Wrażenie masy początkowe jak się usiądzie jest takie jak na Bandicie to na zakrętach to śmierć w oczach (nie chce skręcać). Kompel raz na piasku sie wywalił to mowił że go w 3-ech podnosili. Pozdro.
Ostatnio edytowano 14/9/2007, 15:08 przez falconiforme, łącznie edytowano 1 raz
Ongoing Success
-
To Ci powiem tak...doświadczenia nie posiadam...
Udaję się na zasłuzony spoczynek
Także dziękuję za pomoc, rady starszych kolegów
Udanego weekendu

Udaję się na zasłuzony spoczynek

Także dziękuję za pomoc, rady starszych kolegów

Udanego weekendu

-
Cruelangel - Świeżak
Ja też już się zmywam.
Taka mała dygresja. Żeby podnieść moto 270kg wystarczy nieco techniki - przykład: niedawno sam podnosiłem nowiutkiego goldasa z ziemi i się dało. Swojego Bandita też utrzymałem na nodze więc tragedii nie ma.
Pozdro i przyczepności 4All
Taka mała dygresja. Żeby podnieść moto 270kg wystarczy nieco techniki - przykład: niedawno sam podnosiłem nowiutkiego goldasa z ziemi i się dało. Swojego Bandita też utrzymałem na nodze więc tragedii nie ma.
Pozdro i przyczepności 4All
- Stannik
- Świeżak
Lekkie motocykle są po prostu drogie, nie ten przedział cenowy. Poza tym najlżejsze są sporty, a to też się do nauki nie nadaje.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
cichy napisał(a):Lekkie motocykle są po prostu drogie, nie ten przedział cenowy. Poza tym najlżejsze są sporty, a to też się do nauki nie nadaje.
To jest fakt cichy.
Ale tą decyzję musi zbadać i rozważyć przyszła właścicielka.
Ongoing Success
-
Hehe.. pamietam jak ja sie wyglebilem moim DR800 z deczko on mial 29litrowy bak,ktory na dodatek jest dosc wysoko.. za drugim razem go szarpnalem
bylem na srodku jakiegos pola miedzy wiochami.. wiec nie bylo wyjscia..
Cichy najlzejsze sa crossy
ale tez sie do nauki nie nadaja
Apropo sprzetow terenowych.. dzis jachalem za wielkim ciagnikiem (traktorem) cisnal z 65km/h a na boku mial napis "Turbo Farmer"

Cichy najlzejsze sa crossy

Apropo sprzetow terenowych.. dzis jachalem za wielkim ciagnikiem (traktorem) cisnal z 65km/h a na boku mial napis "Turbo Farmer"

Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
Popatrz co ci sie podoba połazikuj po salonach, usiądź na różnych pojemnościach wtedy zobaczysz co będzie dla ciebie naiporęczniejsze. No i rozsądnie 50 koników na pierwsze moto dla drobnej dziewczyny to myśle max z resztą dla faceta który nie jeździł też. Obejrzyj np suzuki gs 500 fivestar taki w klimacie ścigacza ładny lekki motorek. Sama zobacz ten jest fajniutki i za małą kase.
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M474012
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M474012
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Czasem to Was nie rozumiem, nie chce sie wdawac z Wami w polemike bo ta jak uczy to forum do nieczego nie prowadzi.
Ogolnie: Jak przychodzi facet i pyta o moto to go bluzgacie, a jak przychodzi jakas laseczka to wszyscy nagle sa uprzejmi, temat ma 4 strony i zero spamu... witki opadaja. W dodatku polowa wciska jej 600ccm mowiac ze da rade.
Szczegulowo: Jasne ze da rade, ale po co zaczynac przygode z motocyklami od sprzeta z ktorym sie bedzie walczyc? Przyznaje dziewczyna ze jest drobna i masa motocykla jest w tym wypadku problemem.
A Wy na to co tam, 200kg Bandzior da rade... no da... jasne ze da, ale po co sie meczyc?
Dziołcha... bierz cos z odwiecznej trojki: CB, ER, GS, naucz sie troche techniki i za dwa sezony przesiadz sie na co bedziesz chciec!
Ogolnie: Jak przychodzi facet i pyta o moto to go bluzgacie, a jak przychodzi jakas laseczka to wszyscy nagle sa uprzejmi, temat ma 4 strony i zero spamu... witki opadaja. W dodatku polowa wciska jej 600ccm mowiac ze da rade.
Szczegulowo: Jasne ze da rade, ale po co zaczynac przygode z motocyklami od sprzeta z ktorym sie bedzie walczyc? Przyznaje dziewczyna ze jest drobna i masa motocykla jest w tym wypadku problemem.
A Wy na to co tam, 200kg Bandzior da rade... no da... jasne ze da, ale po co sie meczyc?
Dziołcha... bierz cos z odwiecznej trojki: CB, ER, GS, naucz sie troche techniki i za dwa sezony przesiadz sie na co bedziesz chciec!
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości