Forum
• Strona 1 z 1
Re: Forum
"kiedys" to naprawde bylo bardzo dawno, tak >10 lat temu.
Duza wina w tym portali spolecznosciowych a zwlaszcza Fejsbuka, ktory wykonczyl nie jedno forum.
Ale fejsbuczek tez sie powoli juz przejada, grupy tematyczne sa bezuzyteczne i pelne chlamu oraz idiotow (w sumie tak jak fora kiedys), z ta roznica, ze na forum da sie wszystko posegregowac tematycznie, przenosic, zrobic nawet temat-smietnik... fejsbuk tego nie oferuje.
Forum scigacz.pl nie jest jedyna ofiara, wszystko na tym ucierpialo... moze i dobrze bo sczyscilo tez mase kupy z sieci- szkoda tylko, ze ta kupa przeniosla sie wlasnie na FB.
Zobaczcie jaka roznica jest pomiedzy forum scigacza a fejsbukiem scigacz.pl. Strona FB to clickbaitowe goovno nastawione na uzyskanie klikniec, polubien, udostepnien, artykuly czesto nierzetelne albo wprost mijajace sie z faktami. Osobiscie nie obserwuje juz na FB, bo moim zdaniem przegieli pale. Choc rozumiem, eksploatuje sie uzytkownikow chwytliwymi naglowkami, bo wiadomo ze zdecydowana wiekszosc i tak artykulu nie przeczyta - ale polajkuje i zostawi komentarz.
Forum jako tako ma skromna rzesze zatwardzialych uzytkownikow, ktorzy jednak potrafia odpowiedziec rzeczowo, czasem nawet kulturalnie i na temat. A nie 50 komentarzy z czego jedna odpowiedz reszta smieszki heheszki i sprzedam opla na priv.
Fejsbuk generalnie na chwile obecna juz traci uzytkownikow, powoli przemija - nic nie jest wieczne. Sam zreszta tez od jakiegos poltora roku przestalem juz wstawiac cokolwiek, sczyscilem profil z niepotrzebnych zdjec / informacji, wyrzucilem appke z telefonu, loguje sie raz na tydzien, a czasem i raz na miesiac w zasadzie tylko sprawdzic wydarzenia - choc powoli znajduje inne zrodla informacji. Moj glos nie bedzie jedyny, gdy powiem, ze fora jeszcze powroca w laski uzytkownikow - aczkolwiek to forum tutaj MUSI zostac zaktualizowane.
No. To tyle z biadolenia. Tez mnie denerwuje ze kurna na forum zagladam moze dwa razy w tygodniu (oprocz ostatnio, gdzie w tygodniu w przerwach w pracy przegladam sobie tematy tak z rana przy sniadaniu), czasem i przez tydzien albo dwa nie zagladam wcale, a po wpisach to wyglada jakbym byl stalym bywalcem
Duza wina w tym portali spolecznosciowych a zwlaszcza Fejsbuka, ktory wykonczyl nie jedno forum.
Ale fejsbuczek tez sie powoli juz przejada, grupy tematyczne sa bezuzyteczne i pelne chlamu oraz idiotow (w sumie tak jak fora kiedys), z ta roznica, ze na forum da sie wszystko posegregowac tematycznie, przenosic, zrobic nawet temat-smietnik... fejsbuk tego nie oferuje.
Forum scigacz.pl nie jest jedyna ofiara, wszystko na tym ucierpialo... moze i dobrze bo sczyscilo tez mase kupy z sieci- szkoda tylko, ze ta kupa przeniosla sie wlasnie na FB.
Zobaczcie jaka roznica jest pomiedzy forum scigacza a fejsbukiem scigacz.pl. Strona FB to clickbaitowe goovno nastawione na uzyskanie klikniec, polubien, udostepnien, artykuly czesto nierzetelne albo wprost mijajace sie z faktami. Osobiscie nie obserwuje juz na FB, bo moim zdaniem przegieli pale. Choc rozumiem, eksploatuje sie uzytkownikow chwytliwymi naglowkami, bo wiadomo ze zdecydowana wiekszosc i tak artykulu nie przeczyta - ale polajkuje i zostawi komentarz.
Forum jako tako ma skromna rzesze zatwardzialych uzytkownikow, ktorzy jednak potrafia odpowiedziec rzeczowo, czasem nawet kulturalnie i na temat. A nie 50 komentarzy z czego jedna odpowiedz reszta smieszki heheszki i sprzedam opla na priv.
Fejsbuk generalnie na chwile obecna juz traci uzytkownikow, powoli przemija - nic nie jest wieczne. Sam zreszta tez od jakiegos poltora roku przestalem juz wstawiac cokolwiek, sczyscilem profil z niepotrzebnych zdjec / informacji, wyrzucilem appke z telefonu, loguje sie raz na tydzien, a czasem i raz na miesiac w zasadzie tylko sprawdzic wydarzenia - choc powoli znajduje inne zrodla informacji. Moj glos nie bedzie jedyny, gdy powiem, ze fora jeszcze powroca w laski uzytkownikow - aczkolwiek to forum tutaj MUSI zostac zaktualizowane.
No. To tyle z biadolenia. Tez mnie denerwuje ze kurna na forum zagladam moze dwa razy w tygodniu (oprocz ostatnio, gdzie w tygodniu w przerwach w pracy przegladam sobie tematy tak z rana przy sniadaniu), czasem i przez tydzien albo dwa nie zagladam wcale, a po wpisach to wyglada jakbym byl stalym bywalcem
-
ChaoticBiker - Stary Wyjadacz
Freddie napisał(a):moderacji praktycznie brak, co chwile jakis chinski spam
niestety jak już wcześniej było pisane filtry antyspamowe są kiepskie / brak - ale to nie nasza wina
Po krótkiej mojej nieobecności dzisiaj forum wyczyściłem z badziewia.
Jakby ktoś coś znalazł czekam na info / zgłoszenie.
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
Nie 10.. powiedział bym, że do ostatniej aktualizacji.
Ludzie przerzucili się na inne ogólnopolskie forum które mimo wszytko prosperuje.
Oczywiście to wszytko zalezy od uczestników ale kiedy moderacja ma forum w d..ie i meisiac wiszą chinskie znaki.. odechciewa się zaglądać..
Ludzie przerzucili się na inne ogólnopolskie forum które mimo wszytko prosperuje.
Oczywiście to wszytko zalezy od uczestników ale kiedy moderacja ma forum w d..ie i meisiac wiszą chinskie znaki.. odechciewa się zaglądać..
-
Croowab - Bywalec
Croowab napisał(a):Oczywiście to wszytko zalezy od uczestników ale kiedy moderacja ma forum w d..ie i meisiac wiszą chinskie znaki.. odechciewa się zaglądać..
Jako moderator mogę się w temacie wypowiedzieć. Samemu zaglądam tu już raz na ruski rok, chociaż miałem, jak i reszta obecnej administracji, chęć i zapał, żeby wszystko tutaj uporządkować, przez pół roku, z błogosławieństwem administratora, robiłem porządki i czystki na forum, starając się wszystko doprowadzić do możliwego ładu i składu. Ale obecny interface ma więcej błędów i wad, niż zalet, na nim się nie pracuje, z nim się użera, męczy i odechciewa się pracy. Problemem nie jest moderacja, problemem jest właściciel tego przybytku, który od momentu zmiany layoutu, kompletnie olewa dział forum, pomimo wielokrotnego zgłaszania problemów i błędów nie było kompletnie żadnego odzewu, żadnej współpracy, żadnych aktualizacji...nic, forum zostało pozostawione na pastwę losu i skazane na powolne wymieranie. Z resztą, po samej zmianie layoutu, bardzo szybko forum opuściło większość najaktywniejszych użytkowników...bo forum stało się mało przejrzyste, nieintuicyjne i zwyczajnie męczące w odbiorze, a że nikt nic z tym nie robił, zaczęło powoli wymierać. Stąd z prężnego, pełnego życia forum, mamy teraz zarastające syfem bagienko.
Zrozumcie, chcecie coś zrobić np. w panelu moderatora i za każdym razem musicie np. zmniejszać, bądź zwiększać rozmiar strony do poziomu widoku mobilnego, bo za jakimiś bannerami macie ukryte jakieś menu, bądź przyciski nachodzą na siebie uniemożliwiając użycie któregokolwiek .
Nie chcę nikogo wybielać, ale problemem nie jest moderacja, czy administracja, bo te grupy długo walczyły, żeby to forum wróciło do swojej świetności, niestety brak jakiejkolwiek reakcji z góry zdemotywuje nawet najbardziej cierpliwego użytkownika
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości