W ile kończy sie opona ?
			 • Strona 1 z 1

W ile kończy sie opona ?
Jestem ciekaw jak to wygląda u innych  bo troche sie zdziwiłem jak moja zjechała sie do zera po 2300 km mówiąc do zera mam na myśli to że w żadnym miejscu nie ma śladu że kiedyś był bieżnik  Nie wiem czy to jakiś rekord?
 Nie wiem czy to jakiÅ› rekord?

Nie wiem czy to jakiÅ› rekord?
 Nie wiem czy to jakiÅ› rekord?- 

icid
- VIP Åšcigacz.pl
Wiesz co kapeć był używany ale w super stanie jak go kupiłem to miał ładniutki bieżnik a śmigam tak w miare normalnie przecież nikt nie kupuje moto żeby jechać powoli  chociaż troche dostał w dupe po autostradach bo latam w holandii i każdy wjazd na autostrade to taka serpentyna że zamykam kapeć za każdym razem.
 chociaż troche dostał w dupe po autostradach bo latam w holandii i każdy wjazd na autostrade to taka serpentyna że zamykam kapeć za każdym razem.

chociaż troche dostał w dupe po autostradach bo latam w holandii i każdy wjazd na autostrade to taka serpentyna że zamykam kapeć za każdym razem.
 chociaż troche dostał w dupe po autostradach bo latam w holandii i każdy wjazd na autostrade to taka serpentyna że zamykam kapeć za każdym razem.- 

icid
- VIP Åšcigacz.pl
Wszystko fajnie, ale sam fakt latania po autostradach w Holandii (nie wiem czym Holenderskie mają się różnić od Naszych za wyjątkiem długości, ale to już pomijam) nie świadczy o zużywaniu się opony... Jak widać opona była lekko używana, ale chyba 5 lat wcześniej, skoro wystarczyło jej tylko 2300km. 
10000 a 2300... Hmm...
				10000 a 2300... Hmm...

- 

szczygiw
- VIP Åšcigacz.pl
- 

GregorMoto
- Bywalec
Ja na mojej nowej oponie zrobiłem już 7 tyś i widze że jeszcze spokojnie drugie tyle zrobie a może i więcej. Zaznaczam że jeżdze turystycznie a nie pseudosportowo, co wcale nie znaczy że wolno przyspieszam  

cbr 1000f dual
			- Cidman
- Świeżak
icid napisał(a):Wiesz co kapeć był używany ale w super stanie jak go kupiłem to miał ładniutki bieżnik a śmigam tak w miare normalnie przecież nikt nie kupuje moto żeby jechać powolichociaż troche dostał w dupe po autostradach bo latam w holandii i każdy wjazd na autostrade to taka serpentyna że zamykam kapeć za każdym razem.
Prawdopodobnie guma mogła się zestarzeć od przetrzymywania w niesprzyjających warunkach (chol**a wie jakich) i zamiast się normalnie ścierać to się raczej kruszyła. Opona na torze może sie szybko wycierać ze względu na większą przyczepność (chropowatość) nawierzchni.
U siebie mam używkę Z6 podobno super ścieralna, a zrobiłem 8000km i jeszcze dużo bieżnika zostało. Co do zamykania,czasem butami przycieram a na oponie nie widać by była zamknięta.
Ongoing Success
			- 

falconiforme
- VIP Åšcigacz.pl
To zależy od wieku opony mój kolega miał w moto opony chyba 6 letnie oryginał jeszcze bo moto stał po glebie to opony poszły w 2 miechy jakieś 3 tys km potem były sliskie i kruche
				Bóg stworzył człowieka  po to żeby jeździł motorem 

- 

VCO
- Świeżak
Są chropowate ale nie o to chodzi miała ładny bieżnik ale mogła być faktycznie stara cholera wie właśnie kupiłem komplet używek od znajomego za 300 zł może polatają dłużej 

- 

icid
- VIP Åšcigacz.pl
Jasne w końcu po 5 latach i doświadczeniach z takimi maszynami jak jawa 350 w których proporcja jazda/naprawy jest 50 na 50 pilnuje sie wszystkiego 

- 

icid
- VIP Åšcigacz.pl
Po 5 latach wypadało by, wiedzieć jak sprawdzić wiek opony, oraz o tym, że 6-cio letnia guma nie trzyma już jak nowa.
				http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
			- 

cichy
- VIP Åšcigacz.pl
			 • Strona 1 z 1

Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości