Garażowanie tylko na okres zimowy?
• Strona 1 z 1
Garażowanie tylko na okres zimowy?
Mam gdzie przezimować motocykl, ale garaż ten jest oddalony od miejsca w którym mieszkam o jakieś 15 min. drogi. Czy istnieje możliwość trzymania motocykla całkowicie na zewnątrz w okresie powiedzmy od maja do listopada, garażując go tylko na okres zimowy? Oczywiście w razie planowanych, nawet krótkich przerw w korzystaniu z motocykla będę nim zjeżdżał do garażu.
-
dawid_1 - Świeżak
w nieczmech, włoszech, austri itp. motocykle stoją sobie normalnie na zewnątrz. ludzie pod blokami moto trzymają.nawet zimą, rzecz jasna, że ze wzgledów pogodowych moto sie w końcu powoli niszczy, ale zawsze mozesz sprawic sobie pokrowiec
gorzej u nas z kradzieżą czy uszkodzeniem motocykla przez jakiegos zazdrosnego bałwana...

Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
Kup pokrowiec tylko taki żeby dosięgał do samej ziemi( słońce latem bardzo szkodzi oponom ) i był na tyle obcisły żeby Ci go wiatr nie porwal no i ogólnie staraj się stawiać w miejscu gdzie nie wieje za bardzo i nie świeci słońce. A na zimę garaż tylko i wyłącznie choćby miał być daleko
Miałem taką samą sytuację więc stawiałem moto na parkingu strzeżonym blisko domu
I jeszcze jedna sprawa przy zakupie pokrowca zwróć uwagę jakie temperatury jest w stanie znieść żeby Ci się do wydechu nie przykleił.
pozdrawiam

pozdrawiam
- krzychu84
- Świeżak
puszke na dworzu mozna trzymac to i moto mozna ale ja osobiscie raz tylko na dworzu zostawilem bo mamgdzie trzymac ale w twoim przypadku bym pokrowiec zalatwil i tyle ale jak bys sie na burze zapowiadalo to jednak garaz
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
-
GregorMoto - Bywalec
Ja kupiłem moto które rok stało na dworzu nie ruszane w komisie itd za cene 1000zł i powiem ci że nawet w wale korbowym (2T) miałem rdze i nie dało się go ruszyć Więc lepiej zabezpiecz moto...
Pozatem to co napada pod twój motor wyparuje pod pokrowiec tworząc korozje wogule będzie stał w wilgoci jesienią czy wiosną to zobaczysz co sie stanie.... Szanuj motor jak siebie dłurzej byś wytrzymał przed blokiem pod pokrowcem? czy we wmiare ciepłym garażu o suchej nawierzchni zdala od upalnego śłońca itd... ? No właśnie więc dogadaj sie z kimś albo wydzierżaw garaż jak szanujesz motor potem to sie odbije na sprzedaży w stanie motocykla a jak wogule zaniedbasz to kupke rdzy sprzedasz nie motor
Pozatem to co napada pod twój motor wyparuje pod pokrowiec tworząc korozje wogule będzie stał w wilgoci jesienią czy wiosną to zobaczysz co sie stanie.... Szanuj motor jak siebie dłurzej byś wytrzymał przed blokiem pod pokrowcem? czy we wmiare ciepłym garażu o suchej nawierzchni zdala od upalnego śłońca itd... ? No właśnie więc dogadaj sie z kimś albo wydzierżaw garaż jak szanujesz motor potem to sie odbije na sprzedaży w stanie motocykla a jak wogule zaniedbasz to kupke rdzy sprzedasz nie motor
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości