przebieg
• Strona 1 z 1
przebieg
Witam mam pytanko właśnie kupuje sobie motorek kawasaki zxr 400, ktury jest w super stanie tylko ten przebieg mA OKOŁO 67000 tysięcy km przejechane, co wy na to czy warto kupić taki motor, który mimo wszystko wygląda na bardzo zadbany prosze o pomoc 

cichy
- 1234576
- Świeżak
Ten moto nie pojeździ więcej jak 20 tys km jeżeli choć to mu się uda czyli dolicz sobie koszty naprawy łańcuszek rozżądu generalnie cała głowica i ewentualnie panewki na wale jak masz kase to kupuj wyremontujesz za jakieś 3 tys silnik ale za to będzie plus przy sprzedaży zę po remoncie rób jak chcesz ja bym nie brał...
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
VCO napisał(a):Ten moto nie pojeździ więcej jak 20 tys km jeżeli choć to mu się uda czyli dolicz sobie koszty naprawy łańcuszek rozżądu generalnie cała głowica i ewentualnie panewki na wale jak masz kase to kupuj wyremontujesz za jakieś 3 tys silnik ale za to będzie plus przy sprzedaży zę po remoncie rób jak chcesz ja bym nie brał...
Tak, zdecydowanie kupić od handlarza moto z przebiegiem 25 tyś na liczniku i faktycznym 60 tyś? Sprawdź moto przed kupnem u dobrego mechanika, zaproponuj sprzedającemu, że jesli wyjda jakieś niespodzianki to on ma pokryć koszt przegladu, choc to zazwyczj 50 zł. Moim zdaniem, jeśli moto był regularnie serwisowany i nie był katowany to pojeździ jeszcze co najmniej 30 tyś a może drugie tyle. Sam mam moto z przebiegiem 140 tyś i nadal smigam na pełnym syntetyku, ne dolewam miedzy wymianami.
Pozdrawiam.
MZ ETZ 250
Honda CX 500 Euro
Honda Pan Euro ST 1100
Honda CX 500 Euro
Honda Pan Euro ST 1100
- abm
- Świeżak
Wybji sobie z głowy te motory rzadko robią 50 tys przebiegu to kwestja chwili przy takim przebiegu i coś sie rozjebie a koszty naprawy zazwyczaj przerastają koszty takiej kawy więc daj sobie luzu jak chcesz to ci sprzedam zzr 600 takie na którym jeszcze polatasz te 20 tys spokojnie.
Od ogloszen to jest dzial "gielda". Zamiesc tam anons a nie w kazdym posie wszystkim wciskasz tego ZZRa.
siekson
Od ogloszen to jest dzial "gielda". Zamiesc tam anons a nie w kazdym posie wszystkim wciskasz tego ZZRa.
siekson
-
icid - VIP Ścigacz.pl
ja to wiem tylko tyle, ze moj kolega jezdzi wlasnie takim zxr 400 i... no jest 2 wlascicielem a na liczniku jest juz ponad 100tys... Jak dotad nie robil kapitalki silnika i wszystko chodzi (no wiadomo lancuszek wymieniany) tak wiec... moze to tylko taki jeden sie trafil co cyka i przestac niechce ?:D
jestem normalny czyli dla wielu inny 

- batim
- Świeżak
jak Ci pasuje - kupuj - licz się z remontami ... ja tak zrobiłem .. kupiłem moto z 42kkm - dużo już powymieniałem - ale robię go "na zero" żadnych podrób/kompromisów = wiem czym i na czym jadę.
PEACE
PEACE

-
cezare - VIP Ścigacz.pl
Wogóle to pytasz niepotrzebnie bo po naszej pogadance na gg widze że i tak wiesz wszystko lepiej a takie argumenty typu wygląda na bardzo zadbany są żałosne wstawie najwiękrze gówno do lakiernika wyszyszcze ci popryskam i umyje silnik i będzie też wyglądał na bardzo zadbany tylko ciekawe za ile sie rozleci po tysiącu dwóch przed czy po jezdzie próbnej? gdybyś miał troche doświadczenia z silnikami ich naprawami remontami to wogóle nie pytał byś czy warto kupić czterysetke z takim przebiegiem a druga sprawa jeśli nie masz kasy na lepsze moto to nie masz też na serwisowanie wylatanego gówna bo naprawy są zazwyczaj droższe niż zakup takiego moto. pozdr
-
icid - VIP Ścigacz.pl
cezare napisał(a):jak Ci pasuje - kupuj - licz się z remontami ... ja tak zrobiłem .. kupiłem moto z 42kkm - dużo już powymieniałem - ale robię go "na zero" żadnych podrób/kompromisów = wiem czym i na czym jadę.
PEACE
zgadzam się i jestem tego samego zdania

Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
• Strona 1 z 1