Zobacz wątek - Klasa 500? Wybór z wielkiej trójki..
NAS Analytics TAG

Klasa 500? Wybór z wielkiej trójki..

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Klasa 500? Wybór z wielkiej trójki..

Postprzez dawid_1 » 20/8/2007, 01:43

Witam!

Jestem na etapie wybierania pierwszej maszyny. Chciałbym dokonać zakupu w zimie lub na wiosnę. W związku z tym, że w temacie "co na pierwsze moto" zrobiła się nie lada zupa - zakładam osobny temat.

Zastanawiałem się nad wyborem pierwszego motocykla. W związku z tym, że mały nie jestem (183cm i 90kg) i nie uśmiecha mi się jazda na dwusuwie, więc poszukiwania zacząłem w klasie 400. Niestety popularne kawasaki jest chyba za mocne dla kogoś kto miał tylko przelotne kontakty z motocyklami (ograniczające się do mz). Poza tym to chyba dość mało popularny litraż, więc miałem obawy o dostęp do części zamiennych. Zacząłem więc rozglądać się w..

klasie 500 i mam 3 typy:

GS500
ER5
CB(CBF)500

Moje pytanie dotyczy różnic między tymi modelami. Co najkorzystniej kupić?

Z góry dodam że najbardziej podoba mi się honda. Kusi wygląd, chłodzony cieczą silnik i wysokość siedzenia :)

A może zaproponujecie coś całkiem innego?

pozdrawiam :)

bylo juz 100000 razy na forum. Opcja szukaj. Blokuje
dawid_1
Świeżak

Postprzez MadboY » 20/8/2007, 02:09

wszystkie sa porownywalne. Najlepiej sie przejedz kazdym z nich jesli masz okazje i sam podejmij decyzje. Nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi bo kazdy ma albo fascynacje wzgledem danej marki albo wrecz przeciwnie wstret..

od siebie moge dodac ze mam GSa i nie zaluje. Choc mocy juz mi malo, ale jako taki polsrodek jest w sam raz ;)
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dawid_1 » 20/8/2007, 02:26

Chodzi mi o to żeby nie wyglądać jak na psie :P

Honda wydaje mi się nieznacznie większa i masywniejsza od pozostałej dwójki. Ma też (o ile mi wiadomo) bardziej płynną charakterystykę silnika, co raczej nie wróży zmęczeniem lewej stopy w mieście :)
dawid_1
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê