Klasa 500? Wybór z wielkiej trójki..
• Strona 1 z 1
Klasa 500? Wybór z wielkiej trójki..
Witam!
Jestem na etapie wybierania pierwszej maszyny. Chciałbym dokonać zakupu w zimie lub na wiosnę. W związku z tym, że w temacie "co na pierwsze moto" zrobiła się nie lada zupa - zakładam osobny temat.
Zastanawiałem się nad wyborem pierwszego motocykla. W związku z tym, że mały nie jestem (183cm i 90kg) i nie uśmiecha mi się jazda na dwusuwie, więc poszukiwania zacząłem w klasie 400. Niestety popularne kawasaki jest chyba za mocne dla kogoś kto miał tylko przelotne kontakty z motocyklami (ograniczające się do mz). Poza tym to chyba dość mało popularny litraż, więc miałem obawy o dostęp do części zamiennych. Zacząłem więc rozglądać się w..
klasie 500 i mam 3 typy:
GS500
ER5
CB(CBF)500
Moje pytanie dotyczy różnic między tymi modelami. Co najkorzystniej kupić?
Z góry dodam że najbardziej podoba mi się honda. Kusi wygląd, chłodzony cieczą silnik i wysokość siedzenia
A może zaproponujecie coś całkiem innego?
pozdrawiam
bylo juz 100000 razy na forum. Opcja szukaj. Blokuje
Jestem na etapie wybierania pierwszej maszyny. Chciałbym dokonać zakupu w zimie lub na wiosnę. W związku z tym, że w temacie "co na pierwsze moto" zrobiła się nie lada zupa - zakładam osobny temat.
Zastanawiałem się nad wyborem pierwszego motocykla. W związku z tym, że mały nie jestem (183cm i 90kg) i nie uśmiecha mi się jazda na dwusuwie, więc poszukiwania zacząłem w klasie 400. Niestety popularne kawasaki jest chyba za mocne dla kogoś kto miał tylko przelotne kontakty z motocyklami (ograniczające się do mz). Poza tym to chyba dość mało popularny litraż, więc miałem obawy o dostęp do części zamiennych. Zacząłem więc rozglądać się w..
klasie 500 i mam 3 typy:
GS500
ER5
CB(CBF)500
Moje pytanie dotyczy różnic między tymi modelami. Co najkorzystniej kupić?
Z góry dodam że najbardziej podoba mi się honda. Kusi wygląd, chłodzony cieczą silnik i wysokość siedzenia

A może zaproponujecie coś całkiem innego?
pozdrawiam

bylo juz 100000 razy na forum. Opcja szukaj. Blokuje
-
dawid_1 - Świeżak
wszystkie sa porownywalne. Najlepiej sie przejedz kazdym z nich jesli masz okazje i sam podejmij decyzje. Nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi bo kazdy ma albo fascynacje wzgledem danej marki albo wrecz przeciwnie wstret..
od siebie moge dodac ze mam GSa i nie zaluje. Choc mocy juz mi malo, ale jako taki polsrodek jest w sam raz
od siebie moge dodac ze mam GSa i nie zaluje. Choc mocy juz mi malo, ale jako taki polsrodek jest w sam raz

Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Chodzi mi o to żeby nie wyglądać jak na psie
Honda wydaje mi się nieznacznie większa i masywniejsza od pozostałej dwójki. Ma też (o ile mi wiadomo) bardziej płynną charakterystykę silnika, co raczej nie wróży zmęczeniem lewej stopy w mieście

Honda wydaje mi się nieznacznie większa i masywniejsza od pozostałej dwójki. Ma też (o ile mi wiadomo) bardziej płynną charakterystykę silnika, co raczej nie wróży zmęczeniem lewej stopy w mieście

-
dawid_1 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości