Jakie moto ?
• Strona 1 z 1
Jakie moto ?
Witam,
z racji że z racji wejścia 125ccm na kat B chodzi mi mocno po głowie zakup jakiegoś motocykla do małych przejażdżek z góry mówie że jakieś długie trasy nie będą wchodziły w grę więc myślę że lepszym wyborem by był jakiś 2T ze względu że lubie osiągi ;p
I głównie się waham między aprilia rs 125 czy yamaha DT125
Dodam że mam 196cm jeśli by miało to jakiś wpływ na którym było by mi wygodniej.
Do wydania mam ok 7 tyś zł
z racji że z racji wejścia 125ccm na kat B chodzi mi mocno po głowie zakup jakiegoś motocykla do małych przejażdżek z góry mówie że jakieś długie trasy nie będą wchodziły w grę więc myślę że lepszym wyborem by był jakiś 2T ze względu że lubie osiągi ;p
I głównie się waham między aprilia rs 125 czy yamaha DT125
Dodam że mam 196cm jeśli by miało to jakiś wpływ na którym było by mi wygodniej.
Do wydania mam ok 7 tyś zł
- Patataj
- Świeżak
Odpowiem połowicznie ponieważ koło Aprilii nie dane mi było stać, ale jeśli skłaniałbyś się w kierunku enduro to DT jest duża gabarytowo więc nie powinno być problemu przy Twoim wzroście, a jest to chyba dość ważne, aby nie wyglądać na motocyklu jak na "motorynce".
- sito79
- Świeżak
Re: Jakie moto ?
Patataj napisał(a):...
myślę że lepszym wyborem by był jakiś 2T ze względu że lubie osiągi ;p
Mysle, ze sie mylisz. No chaba, ze lubisz reanimowac zwloki. A co do osiagow to tak jak powiedzial Leff, 15 KM bedzie musialo Ci wystarczyc, wszystko z osiagami to jazda bez PJ.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
miałem podobny dylemat jakies 2 miesiące temu (zaraz jak wyszla ta ustawa, ze będzie można bez PJ jezdzic moto). Stwierdzilem, ze musze i tak się gdzies nauczyć jezdzic (w ogole nigdy nie jezdzilem moto ani skuterem, nawet rowerem kilkanaście lat temu). Wiec stwierdziłem, ze pojde na kurs i zdam prawko. I na razie jestem zadowolony z decyzji. 15KM to ciut mało ale z drugiej strony rozumiem to ograniczenie.
Suzuki SV650s k6 -> Yamaha R6 RJ11
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
-
Samael666 - Świeżak
Ojj tam w okolicy jeżdża nawet 125/50 i jakoś przechodzi a tu już jakby nie patrzeć mniejszy grzech ;p
a właśnie takie 15km to trochę mała bo mialem raz okazje sie przejechać rieju rs2 125ccm to jakiegoś szału nie było
a zrobienie prawka raczej odpada bo mieszkam na wsi i 6 dni w tygodniu robota non stop i mało czasu wolnego
no bo chyba taka yamaha yzf r125 to za mała była by dla mnie ;d ?
a właśnie takie 15km to trochę mała bo mialem raz okazje sie przejechać rieju rs2 125ccm to jakiegoś szału nie było
a zrobienie prawka raczej odpada bo mieszkam na wsi i 6 dni w tygodniu robota non stop i mało czasu wolnego
no bo chyba taka yamaha yzf r125 to za mała była by dla mnie ;d ?
- Patataj
- Świeżak
grzech czy nie nie wiem bo nie wierze w te bzdety, ale jak komus zrobisz krzywdę nie majac prawka to możesz do końca zycia tego zalowac (w sensie finansowym bo jeśli komus z własnej winy zrobisz krzywdę to i moralnie tez będzie bolec niezależnie od posiadanego PJ).
Suzuki SV650s k6 -> Yamaha R6 RJ11
-
Samael666 - Świeżak
W prawo się zagłębić nie będę, a odblokowanie 125 to jak odblokowanie skutera, który skuter 45 jeździ - legenda
Nie ważne. Na pytanie odpowiadając: jak chcesz 2T to musisz raczej wźiąć ze sobą motocykliste, który po prostu oceni stan, bo można tu wpaść. W 2T spalanie wyższe i tłok trzeba wymieniać co 17k km +czasem coś co już trzeba wymienić, a części ciut szybciej schodzą niż w 4T, ale szału nie ma, bo 16 letni koledzy jeżdżą i ich stać, dbają o sprzęt. Jeśli mimo konsekwencji i kosztów ble ble ble... Z 2T polecam ci Cagive Mito-najszybszy z serii 125, 42 KM to już prawie jak suzuki gs500, prędkość konkretna i przyspieszenie, naprawdę fajny typowo sportowy motocykl. Nie ma problemu z wyprzedzaniem nawet w trasie, zabawą w winklach. Mito wzorowana na Ducati 1199 Panigale, więc wyglądem powala :p piszesz, że lubisz osiągi czyli Mito będzie twoim żywiołem
Możesz trafić ze sportowym wydechem, założyć moduł, ciut większy gaźnik i dupę urywa
Jest dużo do tego części tuning, aczkolwiek to już na prawdę jest wyciągnięty każdy KM 

GÓWNO
- Osty Rider
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości