[Skutery Piaggio] Piaggio Fly 50/125
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Tak oczywiście,to odblokowuje silnik.Mój jedzie 70 km/h po tej operacji.Ale niektórzy pisali,że jest jeszcze pierścień na wariatorze.Do końca nie wiem jak to jest...<br><hr>Piaggio_FamKomentatorzy napisał(a):Witam.Posiadam Piaggio Fly 50 4T.Mam go od nowości i co ciekawe miał dwa lusterka a nie jedno.Po za tym po przejechaniu 3 tyś kilometrów postanowiłem zdjąć blokady.Po wielu bez owocnych poszukiwań w końcu znalazłem stronkę z instrukcją.Okazuje się,że główna blokada jest na module CDI.Na tej stronce jest opis,dokładny schemat i zdjęcie i należy naciąć moduł w określonym miejscu obudowy.Ja wziąłem małą piłkę ręczną i ostrożnie piłowałem aż poczułem i usłyszałem,że jakiś drucik się przeciął.Następnie powstałą szczelinę należy wypełnić silikonem by zabezpieczyć przed wilgocią.Po tym prostym zabiegu skuter jedzie nie 50 km/h a 70 km/h![]()
Link ---> <a href="http://www.wotmeworry.org.uk/manuals/useful%20info/Piaggio%20Tech%20Manuals.pdf" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.wotmeworry.org.uk/manuals/useful%20info/Piaggio%20Tech%20Manuals.pdf</a>
Nawet jest napisane,że informacja tylko dla autoryzowanych serwisów PiaggioWidocznie jakiś pracownik wrzucił do neta tą instrukcję ... Pozdrawiam<br><hr>Piaggio_Fan<br>
Komentatorzy napisał(a):Przydatna informacja!! Dzięki.
Wystarczy zrobić nacięcie i wypełnić go silikonem??<br><hr>szymbor<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dzięki za odp.Komentatorzy napisał(a):Witam.Posiadam Piaggio Fly 50 4T.Mam go od nowości i co ciekawe miał dwa lusterka a nie jedno.Po za tym po przejechaniu 3 tyś kilometrów postanowiłem zdjąć blokady.Po wielu bez owocnych poszukiwań w końcu znalazłem stronkę z instrukcją.Okazuje się,że główna blokada jest na module CDI.Na tej stronce jest opis,dokładny schemat i zdjęcie i należy naciąć moduł w określonym miejscu obudowy.Ja wziąłem małą piłkę ręczną i ostrożnie piłowałem aż poczułem i usłyszałem,że jakiś drucik się przeciął.Następnie powstałą szczelinę należy wypełnić silikonem by zabezpieczyć przed wilgocią.Po tym prostym zabiegu skuter jedzie nie 50 km/h a 70 km/h![]()
Link ---> <a href="http://www.wotmeworry.org.uk/manuals/useful%20info/Piaggio%20Tech%20Manuals.pdf" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.wotmeworry.org.uk/manuals/useful%20info/Piaggio%20Tech%20Manuals.pdf</a>
Nawet jest napisane,że informacja tylko dla autoryzowanych serwisów PiaggioWidocznie jakiś pracownik wrzucił do neta tą instrukcję ... Pozdrawiam<br><hr>Piaggio_Fan<br>
Wystarczy zrobić nacięcie i wypełnić go silikonem??<br><hr>szymbor<br>Komentatorzy napisał(a):Tak oczywiście,to odblokowuje silnik.Mój jedzie 70 km/h po tej operacji.Ale niektórzy pisali,że jest jeszcze pierścień na wariatorze.Do końca nie wiem jak to jest...<br><hr>Piaggio_Fam<br>
Mam jeszcze jedno pytanie.
Od jakiegoś czasu kierownicę mojego skutera można regulować łatwiej niż przednie koło od roweru ( koło między nogi i regulacja ). Czy orientujecie się, gdzie i co powinienem przykręcić, aby kierownica stała na swoim miejscu hardo i twardo? <br><hr>szymbor
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Musisz rozebrać przód całą czachę i wtedy ukaże ci się cały układ kierowniczy (główka ramy,łożyska,lagi itp) Powinny tam być śruby które dokręcisz i luz powinien zniknąćKomentatorzy napisał(a):Witam.Posiadam Piaggio Fly 50 4T.Mam go od nowości i co ciekawe miał dwa lusterka a nie jedno.Po za tym po przejechaniu 3 tyś kilometrów postanowiłem zdjąć blokady.Po wielu bez owocnych poszukiwań w końcu znalazłem stronkę z instrukcją.Okazuje się,że główna blokada jest na module CDI.Na tej stronce jest opis,dokładny schemat i zdjęcie i należy naciąć moduł w określonym miejscu obudowy.Ja wziąłem małą piłkę ręczną i ostrożnie piłowałem aż poczułem i usłyszałem,że jakiś drucik się przeciął.Następnie powstałą szczelinę należy wypełnić silikonem by zabezpieczyć przed wilgocią.Po tym prostym zabiegu skuter jedzie nie 50 km/h a 70 km/h![]()
Wystarczy zrobić nacięcie i wypełnić go silikonem??<br><hr>szymbor<br>Komentatorzy napisał(a):Tak oczywiście,to odblokowuje silnik.Mój jedzie 70 km/h po tej operacji.Ale niektórzy pisali,że jest jeszcze pierścień na wariatorze.Do końca nie wiem jak to jest...<br><hr>Piaggio_Fam<br>Komentatorzy napisał(a):Dzięki za odp.
Mam jeszcze jedno pytanie.
Od jakiegoś czasu kierownicę mojego skutera można regulować łatwiej niż przednie koło od roweru ( koło między nogi i regulacja ). Czy orientujecie się, gdzie i co powinienem przykręcić, aby kierownica stała na swoim miejscu hardo i twardo? <br><hr>szymbor<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czy odblokowywał już ktoś Piaggio FLY 125 -ke ???
Prosze dajcie znać co i jak.<br><hr>JOHNY_BRAVO
Prosze dajcie znać co i jak.<br><hr>JOHNY_BRAVO
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam. Jestem posiadaczem skutera Piaggio Fly 50 2T. Wiecie jak nazywa się łącznik filtra powietrza z osłoną cylindra?
Proszę o szybką odpowiedź
Proszę o szybką odpowiedź
- blazej9912
- Świeżak
witam, panowie. moje piaggio fly przejechalo juz ok 5 tys km bez zadnego problemu i nadszedl czas na sciagniecie blokady. probowalem znalezc modul, ktory jak wyczytalem nalezy przeciac, aby odblokowac skuter, ale niestety nie moglem go znalezc. bede wdzieczny za nakierunkowanie mnie gdzie on sie dokladnie znajduje.
jedyne co znalazlem to cos podobnego pod kopula kierownicy. tylko, ze wygladem nie przypomina tego modulu z ksiakzi serwisowej, do ktorej link podany byl wczesniej.
jedyne co znalazlem to cos podobnego pod kopula kierownicy. tylko, ze wygladem nie przypomina tego modulu z ksiakzi serwisowej, do ktorej link podany byl wczesniej.
- michaltrzebnica
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości