Zarejestrowanie motoroweru na 125 cm3 (po zmianie silnika)
• Strona 1 z 1
Zarejestrowanie motoroweru na 125 cm3 (po zmianie silnika)
Chodzi o motorower Zipp Pro 50. Czy możliwe jest przerejestrowanie takiego moto na większą pojemność?
Można do niego wstawić silnik 110 cm3 albo 125 cm3.
Nie pytam o to czy ma to sens tylko czy jest to możliwe z punktu widzenia prawa, więc proszę o konstruktywne odpowiedzi.
Można do niego wstawić silnik 110 cm3 albo 125 cm3.
Nie pytam o to czy ma to sens tylko czy jest to możliwe z punktu widzenia prawa, więc proszę o konstruktywne odpowiedzi.
-
tecto - Świeżak
Z punktu widzenia prawa jest to zapewne mozliwe, bo producent dal rade. W sieci istnieja juz takie przerobki, np. "125ccm Loncin Motor", wiec ktos tez cos takiego juz zrobil. Jesli osprzet jest ten sam, to pewnie da sie zarejestrowac.
W najgorszym razie: http://www.kitcarforum.pl/index.php?topic=4.0
W najgorszym razie: http://www.kitcarforum.pl/index.php?topic=4.0
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Udało się komuś może przerejestrować "50" na motocykl? a raczej zalegalizować większą pojemność niż 50?
Jak wyglÄ…da taka procedura?
Planuję taką zmianę i nie wiem czy najpierw do serwisu po fv za zmianę silnika?, czy do diagnosty po zmianę klasyfikacji pojazdu? Wydział Komunikacji na 100% mnie zbędzie że diagnosta najpierw, a czego oni żądają?
Jak wyglÄ…da taka procedura?
Planuję taką zmianę i nie wiem czy najpierw do serwisu po fv za zmianę silnika?, czy do diagnosty po zmianę klasyfikacji pojazdu? Wydział Komunikacji na 100% mnie zbędzie że diagnosta najpierw, a czego oni żądają?
- kaail
- Świeżak
proponuję zadzwonić do najbliższej OSKP.
a jeszcze lepiej - osobiście podjechać/podejść i dopytać.
a jeszcze lepiej - osobiście podjechać/podejść i dopytać.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości