Egzamin praktyczny na termin nieograniczony - pytanie.
• Strona 1 z 1
Egzamin praktyczny na termin nieograniczony - pytanie.
Zmieniam treść bo większość nie zrozumiała o co chodzi.
Endriex napisał(a):Czy starsza ustawa (gdzie okres na zdanie praktycznego egzaminu jest przez pół roku) obowiązuje dalej osoby które zdały egzamin teoretyczny na dzień przed wejściem tej nowej ustawy (czyli osoby które zdają teoretyczny mogą zdawać praktyczny kiedy chcą i nie mają ograniczenia do 6 miesięcy) biorąc pod uwagę dni robocze bez soboty i niedzieli, Czy właśnie ich obejmuje też ta nowa ustawa.
Ostatnio edytowano 25/9/2014, 16:03 przez Endriex, łącznie edytowano 2 razy
-
Endriex - Świeżak
Ja nie mam prawka na B tylko teraz ubiegam sie o prawko na A1. Zdałem teoretyczny w piątek 22 sierpnia i po nim przystąpiłem do praktycznego gdzie go oblałem i podczas rozmowy późniejszej z egzaminatorem on mi powiedział że osoby, które robiły teorie włąśnie w piątek 22 sierpnia są również objęte nową ustawą z sierpnia 25 czyli ustawą która weszła w poniedziałek. I teraz mam pytanie czy to jest prawdą co ten egzaminator powiedział
-
Endriex - Świeżak
Kończąc kurs zdobędziesz prawo jazdy kat A1 i będziesz mógł sobie jeździć klasą 125. Natomiast kat. B powyżej 3 lat nie daje prawa jazdy A1, czyli jadąc do kraju który nie daje takich przywilejów nie możesz jeździć 125. Rób A1 bo w twojej sytuacji nie ma większego znaczenia możliwość jazdy 125 na B. Powodzenia.
A i przy hamowaniu awaryjnym nie skręcaj kierownicy, jeśli się koło przód zblokuje to zmniejszasz nacisk na klamkę, ułamek sekundy na stabilizację i od nowa. Chyba że Ci zablokowało tył o co łatwo, ale przy poślizgu tyłu nie trudno utrzymać kurs bo koło delikatnie myszkuje. U Cb pewnie zblokowało przód i nim zdążyłeś pomyśleć byłeś na glebie.
PS w pytaniu masz coś o nieograniczonym terminie ważności egz. teoretycznego?
A i przy hamowaniu awaryjnym nie skręcaj kierownicy, jeśli się koło przód zblokuje to zmniejszasz nacisk na klamkę, ułamek sekundy na stabilizację i od nowa. Chyba że Ci zablokowało tył o co łatwo, ale przy poślizgu tyłu nie trudno utrzymać kurs bo koło delikatnie myszkuje. U Cb pewnie zblokowało przód i nim zdążyłeś pomyśleć byłeś na glebie.
PS w pytaniu masz coś o nieograniczonym terminie ważności egz. teoretycznego?
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Jeśli nie masz prawka na B - rób dalej normalnie A1
Jeśli masz B od 3 lat - nie musisz robić nic... możesz śmigać...
Chyba, że pytasz, czy przy zmianie przepisów, twój teoretyczny się nie skasował tak??
Jeśli masz B od 3 lat - nie musisz robić nic... możesz śmigać...
Chyba, że pytasz, czy przy zmianie przepisów, twój teoretyczny się nie skasował tak??
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Duszeek napisał(a):Może właściciel 1 postu ma już prawko B powyżej 3 lat i dlatego egzaminator mu powiedział, że może jeździć bez zdanego egzaminu ... - ja tak to zrozumiałem.
Najwyrazniej umiejetnosc czytania zawsze pokrywa sie z umiejetnoscia czytania z zrozumieniem:
Endriex napisał(a):Ja nie mam prawka na B tylko teraz ubiegam sie o prawko na A1
-
Fugu - Mieszkaniec forum
...
Ja sie pytam czy starsza ustawa (gdzie okres na zdanie praktycznego egzaminu jest przez pół roku) obowiązuje dalej osoby które zdały egzamin teoretyczny na dzień przed wejściem tej nowej ustawy (czyli osoby które zdają teoretyczny mogą zdawać praktyczny kiedy chcą i nie mają ograniczenia do 6 miesięcy) biorąc pod uwagę dni robocze bez soboty i niedzieli, Czy właśnie ich obejmuje też ta nowa ustawa.
Niewiem już jak inaczej mam to wam powiedzieć
Ja sie pytam czy starsza ustawa (gdzie okres na zdanie praktycznego egzaminu jest przez pół roku) obowiązuje dalej osoby które zdały egzamin teoretyczny na dzień przed wejściem tej nowej ustawy (czyli osoby które zdają teoretyczny mogą zdawać praktyczny kiedy chcą i nie mają ograniczenia do 6 miesięcy) biorąc pod uwagę dni robocze bez soboty i niedzieli, Czy właśnie ich obejmuje też ta nowa ustawa.
Niewiem już jak inaczej mam to wam powiedzieć

-
Endriex - Świeżak
Fugu napisał(a):Teraz napisales zrozumiale. Ale czego nie rozumiesz w:Fugu napisał(a):Obowiazuje Cie przepisy wazne w dniu zdawania egzaminu praktycznego.
Bo mi egzaminator mówił że osoby które napisały teoretyczny na dzień przed wejściem nowej ustawy i go zdały są objęte właśnie tą nową ustawą

-
Endriex - Świeżak
ważność wynosiła i wynosi 6 miesięcy.
wliczone też w to były i są soboty i niedziele.
(jedyny wyjątek - zawieszenie przeprowadzania części praktycznej z uwagi na warunki pogodowe).
uwzględniając fakt, że upłynęło od dnia wprowadzenia zmian w życie i tak podlegasz pod znowelizowaną wersję egzaminu. zarówno w części teoretycznej jak i praktycznej.
dalsze pytania nie majÄ… sensu.
temat zamykam.
wliczone też w to były i są soboty i niedziele.
(jedyny wyjątek - zawieszenie przeprowadzania części praktycznej z uwagi na warunki pogodowe).
uwzględniając fakt, że upłynęło od dnia wprowadzenia zmian w życie i tak podlegasz pod znowelizowaną wersję egzaminu. zarówno w części teoretycznej jak i praktycznej.
dalsze pytania nie majÄ… sensu.
temat zamykam.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości