[Aktualności] KTM gotowy do sprzedaży modelu...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] KTM gotowy do sprzedaży modelu...
Dyskusja na temat: KTM gotowy do sprzedaży modelu Freeride E
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
KTM gotowy do sprzedaży modelu Freeride E
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
KTM gotowy do sprzedaży modelu Freeride E
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Dlaczego w motocyklach elektrycznych nie wprowadzono sprzęgła, przecież w maszynach elektrycznych łatwo można zastosować sprzęgło(nie takie jak w silnikach spalinowych) na pewno by to ułatwiło jazdę w terenie , gdyż sprzęgło nie raz ratuje z trudnej sytuacji .<br><hr>mm
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sprzeglo jest w nim totalnie zbedne. Silnik elektryczny dziala ZUPELNIE inaczej jak spalinowy, ale skoro piszesz takie rzeczy to nie masz o tym bladego pojecia :d<br><hr>Seaborg7Komentatorzy napisał(a):Dlaczego w motocyklach elektrycznych nie wprowadzono sprzęgła, przecież w maszynach elektrycznych łatwo można zastosować sprzęgło(nie takie jak w silnikach spalinowych) na pewno by to ułatwiło jazdę w terenie , gdyż sprzęgło nie raz ratuje z trudnej sytuacji .<br><hr>mm<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dobrze wiem jak działa silnik elektryczny, tylko głupotę napisałem. W końcu nie ma głupich pytań są głupie odpowiedzi. Sprzęgło w silniku elektrycznym a mechanicznych to inne pojęcia.Komentatorzy napisał(a):Dlaczego w motocyklach elektrycznych nie wprowadzono sprzęgła, przecież w maszynach elektrycznych łatwo można zastosować sprzęgło(nie takie jak w silnikach spalinowych) na pewno by to ułatwiło jazdę w terenie , gdyż sprzęgło nie raz ratuje z trudnej sytuacji .<br><hr>mm<br>Komentatorzy napisał(a):Sprzeglo jest w nim totalnie zbedne. Silnik elektryczny dziala ZUPELNIE inaczej jak spalinowy, ale skoro piszesz takie rzeczy to nie masz o tym bladego pojecia :d<br><hr>Seaborg7<br>
Ciekawe tylko jaki sinik wykorzystają , skoro zasilają z baterii , to na pewno na prąd stały , jaki rodzaj regulacji prędkości obrotowej zastosują ? Tuning silnika poprzez zmianę rezystancji czy napięcia wirnika czy może zmianę strumienia ;P<br><hr>mm
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jezus Maria, to są właśnie polscy fachowcy! Jeszcze nikt tym nie jeździł a już rozkmina jakby tutaj sprzęt tuningować...Komentatorzy napisał(a):Dlaczego w motocyklach elektrycznych nie wprowadzono sprzęgła, przecież w maszynach elektrycznych łatwo można zastosować sprzęgło(nie takie jak w silnikach spalinowych) na pewno by to ułatwiło jazdę w terenie , gdyż sprzęgło nie raz ratuje z trudnej sytuacji .<br><hr>mm<br>Komentatorzy napisał(a):Sprzeglo jest w nim totalnie zbedne. Silnik elektryczny dziala ZUPELNIE inaczej jak spalinowy, ale skoro piszesz takie rzeczy to nie masz o tym bladego pojecia :d<br><hr>Seaborg7<br>Komentatorzy napisał(a):Dobrze wiem jak działa silnik elektryczny, tylko głupotę napisałem. W końcu nie ma głupich pytań są głupie odpowiedzi. Sprzęgło w silniku elektrycznym a mechanicznych to inne pojęcia.
Ciekawe tylko jaki sinik wykorzystają , skoro zasilają z baterii , to na pewno na prąd stały , jaki rodzaj regulacji prędkości obrotowej zastosują ? Tuning silnika poprzez zmianę rezystancji czy napięcia wirnika czy może zmianę strumienia ;P<br><hr>mm<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pierd*lisz farmazony, że aż oczy szczypią...w pojazdach elektrycznych najczęściej stosuje się zaawansowane tzw. trójfazowe silniki prądu stałego, elektroniczny sterownik musi zapewnić odpowiednią komutacje tych tzw. faz, do rozruchu i regulacji prędkości obrtowej. Do tych silników nie podłącza się tak po prostu napiecia. To co Ty mówisz to regulacja prędkości obrotowej a nie żaden tuning silnika głąbie, i to silników raczej przemyslowych. Nie popisuj sie następnym razem, że coś wiesz, bo Ci nie wychodzi. Odstresowałem sie. Dziękuję.<br><hr>goscKomentatorzy napisał(a):Dlaczego w motocyklach elektrycznych nie wprowadzono sprzęgła, przecież w maszynach elektrycznych łatwo można zastosować sprzęgło(nie takie jak w silnikach spalinowych) na pewno by to ułatwiło jazdę w terenie , gdyż sprzęgło nie raz ratuje z trudnej sytuacji .<br><hr>mm<br>Komentatorzy napisał(a):Sprzeglo jest w nim totalnie zbedne. Silnik elektryczny dziala ZUPELNIE inaczej jak spalinowy, ale skoro piszesz takie rzeczy to nie masz o tym bladego pojecia :d<br><hr>Seaborg7<br>Komentatorzy napisał(a):Dobrze wiem jak działa silnik elektryczny, tylko głupotę napisałem. W końcu nie ma głupich pytań są głupie odpowiedzi. Sprzęgło w silniku elektrycznym a mechanicznych to inne pojęcia.
Ciekawe tylko jaki sinik wykorzystają , skoro zasilają z baterii , to na pewno na prąd stały , jaki rodzaj regulacji prędkości obrotowej zastosują ? Tuning silnika poprzez zmianę rezystancji czy napięcia wirnika czy może zmianę strumienia ;P<br><hr>mm<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości