Enduro/Cross bez papierów ? Drogi leśne ?
• Strona 1 z 1
Enduro/Cross bez papierów ? Drogi leśne ?
Witam, mam 17 lat, i od dłuższego już czasu zastanawiam się nad kupnem crossa/enduro most likely Yamaha DT 125. Problem w tym, że mam na to 2-2.3k więc o moto z papierami nie łatwo.
Prawa jazdy kat A1 nie posiadam również. Mieszkam jakieś 100m od od hmmm. nie chciałbym nazywać tego lasem, są to drogi dokoła pożwirowych basenów, która teraz robią za jeziora
(2 załączniki z drogami do jakich mam dostęp na dole ;p mówiąc, leśne nie mam tu na myśli wpieprzania się w srodek dzikiego lasu) Aby na owe tereny dojechać, muszę przejechać, prze fragment drogi publicznej. Moje obawy są takie, że owe drogi prawdopodobnie też są drogami publicznymi, chociaż policji nigdy tam nie widziałem, raz tylko ochronę przyrody sprawdzającą zezwolenia wędkarskie ^^ zero Leśnictwa itd. I tu nasuwa się moje pytanie jazda bez prawka to już tam kij strzelił. Co z dokumentami ? Czy da się znaleźć coś w tym przedziale cenowym ? Jak nie to ryzykować ? Naprawdę kocham offroad, i wiele osób mówi, że zazdroszczą mi terenów, tylko te nieszczęsne dokumenty.

Prawa jazdy kat A1 nie posiadam również. Mieszkam jakieś 100m od od hmmm. nie chciałbym nazywać tego lasem, są to drogi dokoła pożwirowych basenów, która teraz robią za jeziora
(2 załączniki z drogami do jakich mam dostęp na dole ;p mówiąc, leśne nie mam tu na myśli wpieprzania się w srodek dzikiego lasu) Aby na owe tereny dojechać, muszę przejechać, prze fragment drogi publicznej. Moje obawy są takie, że owe drogi prawdopodobnie też są drogami publicznymi, chociaż policji nigdy tam nie widziałem, raz tylko ochronę przyrody sprawdzającą zezwolenia wędkarskie ^^ zero Leśnictwa itd. I tu nasuwa się moje pytanie jazda bez prawka to już tam kij strzelił. Co z dokumentami ? Czy da się znaleźć coś w tym przedziale cenowym ? Jak nie to ryzykować ? Naprawdę kocham offroad, i wiele osób mówi, że zazdroszczą mi terenów, tylko te nieszczęsne dokumenty.

- Lanori
- Świeżak
Skończ szkołę, idź do roboty i sobie kupisz yamahe DT
I prawko sobie też zrobisz. A teraz mój drogi to kup sobie jakiś motorower i naucz się podstaw jazdy. Jak wsiądziesz teraz na DT 125, to będziesz wyglądał jak ci kowboje śmiałkowie na rodeo, gdzie byk ich zrzuca z grzbietu. Miota nimi jak szatan
Po kilku sezonach ta przyroda już nie będzie taka ładna. A jak chcesz jeździć czymś kradzionym, czy bez papierów, to pytaj na jakichś forach złodziejaszków czy innych bandziorów.
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-

Rolnik62 - Bywalec
nie pójdę do roboty tylko na studia, ew. praca latem. Nie mam zamiaru czekać, bo prawko to ja już będę robił w kwietniu dlatego zależy mi na tym, żeby kupic to teraz.... jezdzilem już na dt 125 sporo a sam posiadam Derbi Sende 50. Nie jestem takim nowicjuszem. Jeździłem też na paru większych motocyklach.
- Lanori
- Świeżak
Na studia nie idź, tylko ciś do technikum z dobrym zawodem, i zdaj maturę
Sprzedaj tą sende i dołóż te 2 tysiące, to ci starczy na DT 125 z papierami. Ja wiem, że 5 stówek za jazdę bez uprawnień przy policyjnej kontroli to już tam kij strzelił. Ale jak się wpieprzysz w tył jakiejś bety, albo mietka, bo się zagapisz, to będziesz musiał ją sprzedać, żeby klosz odkupić
Nie mówię już o czymś dramatyczniejszym. Sorry, taka prawda. Ochłoń troszkę, nic ci nie ucieknie 
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-

Rolnik62 - Bywalec
sprawa prosta - nie masz prawka i papierów na moto, nie zaglądaj na drogi publiczne - co zrobisz twoja decyzja, ale mandat za brak prawka to najmniejszy problem. tyle dobrego że w polsce jest chyba luka prawna pod tytułem takim że jak nie masz ubezpieczenia to ci mogą nałozyc bardzo wysoką kare ( nie wiem ile dla moto bo to zalezy od pojemnosci ale to jest kilka tysiecy zł ) ale to działa z tego co wiem tylko na motocykle z papierami ( zarejestrowane itp ) bo inaczej nie maja cie w bazie ;D wiec jedynie to Ci ewentualnie ucieka jak nie masz dokumentów.... ale wciąż jak miałbys wypadek ( nie życzę! ) obojętne z czyjej winy to masz ostro przekichane
dlatego lepiej podjechac do ulicy ,przepchac czasami kawałek i dalej w teren
co do sprzetu za tą kase yamaha dt, honda mtx jedyne sensowne sprzęty wg mnie żeby jeździły
co do sprzetu za tą kase yamaha dt, honda mtx jedyne sensowne sprzęty wg mnie żeby jeździły
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-

henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości