Motocykl 125/50 - prawko kat. A1 i AM
• Strona 1 z 1
Motocykl 125/50 - prawko kat. A1 i AM
Witam,
Mam 15 lat 175 cm wzrostu i chciałbym zakupić jakiś motocykl 125 ( najlepiej honde cbr ) i zarejestrować ją na motorower na krótki okres czasu, gdyż po zakupie motocykla (coś ok. marca), nauce jazdy (choć mam spore doświadczenie z motoCYKLAMI, to jednak wole najpierw pośmigać po leśnych drogach i ulicach gdzie nie ma ruchu, gdyż trochę oleju w głowie mam
) mam zamiar zdawać na kat. A1 (po ukończeniu 16 lat oczywiście[odstęp ok. 5 miesięcy czasu od zakupu motocykla]).
Czy myślicie, że jak do czasu zdania na prawko będę śmigał sobie taką cbr'ką po wsi/okolicznych wsiach to powinno być ok ?
Jeśli zakupiłbym owy motocykl i podoklejał troche naklejek z 50 itp. .
Przypominam, że taka opcja byłaby tylko na krótki okres czasu, a ja chcę nabrać doświadczenia.
Liczę na sensowne odpowiedzi, a nie na typu''pewna śmierć'' itp.
Z góry dzięki i pozdrawiam
Mam 15 lat 175 cm wzrostu i chciałbym zakupić jakiś motocykl 125 ( najlepiej honde cbr ) i zarejestrować ją na motorower na krótki okres czasu, gdyż po zakupie motocykla (coś ok. marca), nauce jazdy (choć mam spore doświadczenie z motoCYKLAMI, to jednak wole najpierw pośmigać po leśnych drogach i ulicach gdzie nie ma ruchu, gdyż trochę oleju w głowie mam

Czy myślicie, że jak do czasu zdania na prawko będę śmigał sobie taką cbr'ką po wsi/okolicznych wsiach to powinno być ok ?
Jeśli zakupiłbym owy motocykl i podoklejał troche naklejek z 50 itp. .
Przypominam, że taka opcja byłaby tylko na krótki okres czasu, a ja chcę nabrać doświadczenia.
Liczę na sensowne odpowiedzi, a nie na typu''pewna śmierć'' itp.

Z góry dzięki i pozdrawiam

Witam jestem Mateusz.
To tyle
To tyle

- Matek6682
- Świeżak
Po pierwsze to jest to nie zgodne z prawem aby zarejestrować 50/125
Więc zaraz się pojawi pełno napinaczy ale każdy wie jak jest
A po drugie to zły dział

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Wiem, że to nielegalne, ale to na 5-6 miesięcy, gdzie w tym czasie pojezdzilbym po okolicznych wsiach gdzie jest mały ruch (oczywiście Moto zarejestrowanym na 50), a po tym zdawalbym na A1. Przynajmniej miałbym jakieś doświadczenie.
Sorry że nie ten dział ale jestem nowy na forum.
Z tego co wiem to cbrka nie jest bardzo masywna (125 z cylindra można zetrzeć i podoklejac naklejki, a dźwięk wytłumaczyć że to 4suw)
Zresztą 150km/h nie mam zamiaru jeździć, może wstyd się przyznać ale byłabym się rozwinąć taką prędkość.
Na początek nauka jazdy choć miałem już styczność z podobnymi maszynami, potem prawko i jakieś dłuższe wypady.
Sorry że nie ten dział ale jestem nowy na forum.
Z tego co wiem to cbrka nie jest bardzo masywna (125 z cylindra można zetrzeć i podoklejac naklejki, a dźwięk wytłumaczyć że to 4suw)
Zresztą 150km/h nie mam zamiaru jeździć, może wstyd się przyznać ale byłabym się rozwinąć taką prędkość.
Na początek nauka jazdy choć miałem już styczność z podobnymi maszynami, potem prawko i jakieś dłuższe wypady.
Witam jestem Mateusz.
To tyle
To tyle

- Matek6682
- Świeżak
Malolat,
ogarnij sie !
Kilku przedmowcow juz Ci powiedzialo, ze to nielegalne. Chcesz od ojca pasem po dupie dostac ?
Chcesz starych przed prokuratora zaciagnac, napewno ojciec bardzo Ci podziekuje !

ogarnij sie !
Kilku przedmowcow juz Ci powiedzialo, ze to nielegalne. Chcesz od ojca pasem po dupie dostac ?
Chcesz starych przed prokuratora zaciagnac, napewno ojciec bardzo Ci podziekuje !

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Rejestrować na 50, później odkręcać to w drugą stronę. Wszystko dla kilku miesięcy jazdy, bez sensu.
Już lepiej po prostu śmigać bez prawka, mniej zachodu i przypał w razie czego mniejszy.
Ale to i tak głupie. Młody jesteś, po wypowiedziach można uznać że głupi jak prawie każdy w tym wieku, przypierdzielisz w coś i ty razem ze starymi będziesz miał koncertowo przewalone.
Już lepiej po prostu śmigać bez prawka, mniej zachodu i przypał w razie czego mniejszy.
Ale to i tak głupie. Młody jesteś, po wypowiedziach można uznać że głupi jak prawie każdy w tym wieku, przypierdzielisz w coś i ty razem ze starymi będziesz miał koncertowo przewalone.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Bez przesady, ze zaraz ze starymi, koncertowo. Jak skrzywdzi drugiego czlowieka, to moze bedzie odpowiadal jako dorosly, wtedy bedzie bez rodzicow i nie koncertowo, tylko jak w ruskim czolgu,
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Dobra panowie, wielkie dzięki za szybkie odpowiedzi jednak skuszę się na coś mniejszego np. yamaha tzr
Ew. poczekam jeszcze ten rok i jak zdam na prawko to jakąś 125, pożyjemy zobaczymy jak to się mówi ^^
Jeszcze raz wielkie DZIĘKI !

Ew. poczekam jeszcze ten rok i jak zdam na prawko to jakąś 125, pożyjemy zobaczymy jak to się mówi ^^
Jeszcze raz wielkie DZIĘKI !
Witam jestem Mateusz.
To tyle
To tyle

- Matek6682
- Świeżak
Nie chcę mi się zakładać nowego tematu to zapytam tutaj.
W takiej yamaszce nie podchodzi mi zbyt ten dźwięk, więc na jaki tłumik zmienić, żeby dźwięk był choć troche lepszy niż jest w seryjnej? i jeszcze na jakie zębatki zamienić, aby była odpowiednia prędkość i przyspieszenie?
W takiej yamaszce nie podchodzi mi zbyt ten dźwięk, więc na jaki tłumik zmienić, żeby dźwięk był choć troche lepszy niż jest w seryjnej? i jeszcze na jakie zębatki zamienić, aby była odpowiednia prędkość i przyspieszenie?
Witam jestem Mateusz.
To tyle
To tyle

- Matek6682
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości