Zobacz wÄ…tek - Ponowne wprowadzenie pojazdu do ruchu jest niemozliwe ?
NAS Analytics TAG

Ponowne wprowadzenie pojazdu do ruchu jest niemozliwe ?

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Ponowne wprowadzenie pojazdu do ruchu jest niemozliwe ?

Postprzez Windowss » 19/6/2014, 21:14

Witam!!

kupiłem motocykl po przetlumaczeniu papierów, dostrzegłem wpis ,,kupujący oświadczam, że zostal poinformowany o tym ze ponowne wprowadzenie tego pojazdu do ruchu jest niemoliwe, poniewaz pojazd ten został sprzedany na częsci"

Dodał ze motocykl przeszedł przegląd techniczny
Znalazłem podobny POST about35323-0.html Aczkolwiek mi nie pisze nic o naprawie ?

Jest jakaÅ› szansa na zarejestrowanie tego ?

Proszę o szybką odpowiedz bo mam ochotę podrzeć te umowy !
Windowss
Świeżak

Postprzez matek_232 » 20/6/2014, 08:44

na twoim miejscu bym szybko podarł papier tłumaczenia, znalazł, jakiegoś innego tłumacza, żeby te zdanie trochę inaczej sformułował

i szybko lecisz do wydziału komunikacji, zobaczysz jaka będzie reakcja jak nie będą chcieli zarejestrować to masz 14 dni na oddanie motocykla i tak poczyń!
matek_232
Świeżak

Postprzez Windowss » 20/6/2014, 09:04

Ale posiadam także drugą umowę, identyczną aczkolwiek nie ma wzmianki o tym ze nie do rejestracji, nie wiem moze ktoś sie bawił tym albo coś, wszystko jest na niej, data, logo, pieczątka, podpisu na pieczątce nie ma ale to w czyms przeszkadzA ?
Windowss
Świeżak

Postprzez gumis » 20/6/2014, 16:21

Kur...kombinatoryka stosowana.

Wy martwicie się papierami a ja zastanowił bym się nad faktycznym stanem motocykla. Z niczego oni tego nie stwierdzili.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez SpeedyGonzales » 20/6/2014, 21:58

@GumiÅ›
Na przykładzie Francji powiem, że tam usuwane z ulic itd pojazdy trafiają do firm, które sprzedając je dalej na części muszą doprowadzić ramę do stanu trwałego wykluczenia z użytku, np nacinając ją. Wtedy kompletne pojazdy idą na części legalnie wg ich prawa. Do PL często trafiają też pojazdy z USA wycofane z użytku spowodowane główne wypadkiem, szkodą całkowitą.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê