bashan 150 - przymulanie przy wkręcaniu...
• Strona 1 z 1
bashan 150 - przymulanie przy wkręcaniu...
Kupiłem okazyjnie taką zabawkę... "Bażanta", czy tam Shineray'a 150. Automat + wstek.
Stał 2 lata nie palony. Zrobiłem mu zawory na 0,1mm. Wyczyściłem gaźnik. Skład zostawiłem tak jak był (wykręcony o 3 obr). Świece wyczyściłem. Zbiornik wypłukany. Kranik drożny. Paliwo świeże.
Pali na dotyk. Ssanie (automatyczne) pracuje. Podnosi obr, po chwili (ok 1min) spadajÄ….
Przy ruszeniu efekt zamulania, potem ogień. Efekt podobny do nie palenia na jeden gar w moto.
Dajesz gaz a on tututu i nagle zryw...
Pomysły??
Stał 2 lata nie palony. Zrobiłem mu zawory na 0,1mm. Wyczyściłem gaźnik. Skład zostawiłem tak jak był (wykręcony o 3 obr). Świece wyczyściłem. Zbiornik wypłukany. Kranik drożny. Paliwo świeże.
Pali na dotyk. Ssanie (automatyczne) pracuje. Podnosi obr, po chwili (ok 1min) spadajÄ….
Przy ruszeniu efekt zamulania, potem ogień. Efekt podobny do nie palenia na jeden gar w moto.
Dajesz gaz a on tututu i nagle zryw...
Pomysły??
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
zobacz jak z filtrem powietrza sprawa wyglÄ…da
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Filtr przedmuchałem... Nie wiem, czy przypadkiem nie trzeba go po prostu przepalić. Wczoraj trochę pośmigałem i zakres obrotów w których występował problem zmniejszył się o połowę...
Zmienię mu dziś jeszcze olej, bo może jak stał na odkręconym kranie to mix jest...
Zmienię mu dziś jeszcze olej, bo może jak stał na odkręconym kranie to mix jest...
Jak fenix z popiołów 

-
odkręcony kranik nie ma znaczenia. ja nigdy nie zakręcam ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie koniecznie... Jak będzie zaworek puszczał to się będzie lało w gardziel, dalej w cylinder, przez zawory, potem przez pierścienie i do oleju... Miałem taki przypadek w GSXFie. Tak rozrzedza olej, że ten jest przesysany i spalany, kopci świece i są problemy...
Jak fenix z popiołów 

-
tak, tylko że przed dolotem do silnika masz przelew z gaźnika i zawsze będzie ci najpierw się lało węzykami, dopiero potem szło do silnika. chyba że przelew jest przytkany
jak pisałem ja jeszcze w zadnym sprzęcie nie zakręcałem kranika, chociaz z 2x zdazyło mi sie że sie zaworek podwiesił ale skutkiem była utrata odrobiny paliwa
i to wszystko szło w ziemie. ale jak stan gaźnika jest znany, paliwo sie leje sprawdzone i jest filterek to takie rzeczy się za czesto nie dzieją 
jak pisałem ja jeszcze w zadnym sprzęcie nie zakręcałem kranika, chociaz z 2x zdazyło mi sie że sie zaworek podwiesił ale skutkiem była utrata odrobiny paliwa

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No fakt możesz mieć racje... W GSXFie przewody odpowietrzające są tak poprowadzone, że się nie przeleje tylko wleje, a tutaj będzie waliło rurką...
Zwracam honor
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Rozwiązane - jakiś kawałek gumki, jak pół obciętego paznokcia blokował zaworek iglicowy i stąd problemy
Inny zestaw pytań:
1. Zbieżność i geometria "bażanta" - koła powinny się rozchodzić, czy schodzić?? Jak z pochyłem.
Miota nim jak szatan
2. Tylny wahacz - to jest na igiełkowych łożyskach, czy teflonie??
Zwracam honor

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Rozwiązane - jakiś kawałek gumki, jak pół obciętego paznokcia blokował zaworek iglicowy i stąd problemy

Inny zestaw pytań:
1. Zbieżność i geometria "bażanta" - koła powinny się rozchodzić, czy schodzić?? Jak z pochyłem.
Miota nim jak szatan

2. Tylny wahacz - to jest na igiełkowych łożyskach, czy teflonie??
Jak fenix z popiołów 

-
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości