gomowanie a branie oleju ???
• Strona 1 z 1
gomowanie a branie oleju ???
Pytanie jest takie ostatnio mi moje moto (suzuki gsxr 1000 k1) zaczeło brac olej
moze to byc od gumowania ????(czyt. stawiania na koło
) wcześniej w ogóle nic nie brał...

-
tomi291 - Świeżak
Może masz dziurę w zbiorniczku na olej
. A od gómowania to nie robi .
A co ty masz 2 sówa cz 4 sówa
no bo nie wiem o jaki olej chodzi w paliwie czy wlewany fo silnika na smarowanie
Bo ten na smarowanie to nic nie ma
a ten w paliwie to jak czuć zmianę w wydalanych spalinach , poprostu czć ostro olej , no to dozownik Ci się rozjechał

no bo nie wiem o jaki olej chodzi w paliwie czy wlewany fo silnika na smarowanie
a ten w paliwie to jak czuć zmianę w wydalanych spalinach , poprostu czć ostro olej , no to dozownik Ci się rozjechał

-
Kruk1503 - Świeżak
Kruk1503 napisał(a):Może masz dziurę w zbiorniczku na olej. A od gómowania to nie robi .
gixxer 1000 z 2001roku jest dwusuwem

A tak serio to dawno zmieniałeś olej ? nie wiem czemu, ale przed zmianą oleju musiałem co chwile dolewki robić. Jak tylko wymieniłem olej 1,5 tys km i przestal brać. Moze to jakis dziwny traf przypadek czy coś, ale naprawde to zaobserwowałem.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
A tak serio to dawno zmieniałeś olej ? nie wiem czemu, ale przed zmianą oleju musiałem co chwile dolewki robić. Jak tylko wymieniłem olej 1,5 tys km i przestal brać. Moze to jakis dziwny traf przypadek czy coś, ale naprawde to zaobserwowałem.
masz racje Mar111cin tez to zauwazylem jak pisalem tu to mnie wiara wysmiala ale tak jest !!! wymienilem olej to przez ok 2 tys km nie musialem dolewac wszystko bylo w normie ok 2500km zaczelo sie robic malo musialem dolac 100ml potem ok150ml az potem ok 5000km ok 250ml wiec nie wiem chyba bierze wiecej oleju jak olej sie przerabia traci swoje wlasciwosci i spala go...
masz racje Mar111cin tez to zauwazylem jak pisalem tu to mnie wiara wysmiala ale tak jest !!! wymienilem olej to przez ok 2 tys km nie musialem dolewac wszystko bylo w normie ok 2500km zaczelo sie robic malo musialem dolac 100ml potem ok150ml az potem ok 5000km ok 250ml wiec nie wiem chyba bierze wiecej oleju jak olej sie przerabia traci swoje wlasciwosci i spala go...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
narazie mam 1,5 tys km i jeszcze nie zauważyłem brania, a wcześniej faktycznie łykał jak smok.
A co do tego że na wysokich obrotach bierze olej to też się zgodze. Jeszcze przed wymianą jak mi brał olej, to widać było duża różnice ile musze go dolewać. Jak spokojnie jeździłem to było znacznie mniej niż przy ciągnięciu go na wysokich obrotach.
A co do tego że na wysokich obrotach bierze olej to też się zgodze. Jeszcze przed wymianą jak mi brał olej, to widać było duża różnice ile musze go dolewać. Jak spokojnie jeździłem to było znacznie mniej niż przy ciągnięciu go na wysokich obrotach.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość