FZ1 płyn chłodniczy
• Strona 1 z 1
FZ1 płyn chłodniczy
Witam,
od niedawna jestem posiadaczem FZ1-ki dopiero oswajam siÄ™ z tym moto
wczoraj jak przeglądałem go pod kontem płynów zauważyłem ze w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodniczego pokazywał stan dokładnie na kresce low więc chciałem go uzupełnić do optymalnego stanu aczkolwiek nie wiem gdzie jest wlew w tym zbiorniczku. Na górze jest jakiś korek lecz na środku jest jakaś rurka która gdzieś prowadzi i nie wiem czy przez ten korek uzupełnić płyn czy po prostu przez wlew w chłodnicy, niektórzy mówią ze tak można zapowietrzyć układ i nie doleje się tyle żeby było optymalnie i radzą przez zbiorniczek wyrównawczy tylko którędy ??
pozdrawiam
od niedawna jestem posiadaczem FZ1-ki dopiero oswajam siÄ™ z tym moto

pozdrawiam
- arcyjoda
- Świeżak
Nic się nie zapowietrzy, dolej śmiało do zbiorniczka żeby było między min i max. Zapowietrzyć się może jak wymieniasz cały płyn w układzie, chociaż też nie powinno bo wiele systemów odpowietrza się samoistnie po odpaleniu, a potem tylko dolewasz do odpowiedniego stanu:)
- tomek2102
- Świeżak
tomek2102 napisał(a):Nic się nie zapowietrzy, dolej śmiało do zbiorniczka żeby było między min i max. Zapowietrzyć się może jak wymieniasz cały płyn w układzie, chociaż też nie powinno bo wiele systemów odpowietrza się samoistnie po odpaleniu, a potem tylko dolewasz do odpowiedniego stanu:)
dziękuje za pomoc

- arcyjoda
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości