Zobacz wątek - Jakiego crossa wybrać?
NAS Analytics TAG

Jakiego crossa wybrać?

i inne małe pojemności
_________

Jakiego crossa wybrać?

Postprzez jopek00 » 2/6/2014, 11:58

Siemka.
Na wstępie wszystkich witam :D .
Mam pytanko.
Chciałbym sobie kupić crossa 50,
80 albo 125.
Doradźcie mi jaką markę i model
mam wybrać.
Mam 14 lat.
175cm wzrostu.
Jak narazie jeździłem na quadzie
i skuterze .
Interesuje mnie zakup
używanego crossa tak do 2000zł.
Na co zwracać uwagę przy zakupie.
jopek00
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 4/6/2014, 14:51

Możesz sobie kupić coś markowego, DT 80 znajdziesz w tej cenie nawet z dokumentami będzie to dobry wybór z racji dostępności części itd. Honda MTX jest trudniej dostępna, a co za tym idzie z częściami trochę gorzej. Na co zwracać uwagę: na wszystko. Moim zdaniem lepiej dać nieco więcej i się cieszyć jazdą, niż bawić z najtańszą padaką. Przednie zawieszenie bardzo obrywa w takich sprzętach, skrzywione czy cieknące lagi są częściej spotykanymi usterkami. Patrz na ramę pod kątem pęknięć, koła mogą mieć krzywe bądź wyrwane szprychy. Dyfuzory często są powgniatane, zdarzają się krzywe kierownice etc. Przy zakupie musisz posprawdzać z kimś kto się zna, jeśli sprzedający mówi, że jeździ kilka lat nie wymieniając nic to na start spodziewaj się od takich "okazji" wymiany płynów, napędu, linek czy okładzin hamulcowych, a nie rzadko łożysk itd. No i lepiej jest kupić coś do szlifu cylindra niż okazję z ramą do zespawania.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê