Zobacz wÄ…tek - 15 lat i pierwszy motocykl Chopper / cruiser do 50 KM ;#
NAS Analytics TAG

15 lat i pierwszy motocykl Chopper / cruiser do 50 KM ;#

Wywalac wszystko jak leci

15 lat i pierwszy motocykl Chopper / cruiser do 50 KM ;#

Postprzez Mores1212 » 3/5/2014, 18:42

Witam wszystkich. ;) Mam niecałe 15 lat (sierpień). Mieszkam na wsi wiec troszkę przestrzeni wolnej mam ( lecz jakiejś ogromnej oczywiście nie ). Niedawno mój rodzic zakupił KAWASAKI KZ 1000 LTD 81r. OK 96 KM. Otóż mam skuter chiński 2t ( odradzam na starcie, lecz siły jak na 50 ccm ma :lol: po porostu jest bardzo awaryjny, a zrobiłem dopiero ok 1300 km na nim ) więc nikły mam staż ;). Kawasaki jest do remontu ( prawie całkowicie z zewnątrz + wymiana olejów, świecy, itp.) i z powodu mojego zachwytu oczywiście napaliłem się na przejażdżkę [ na dodatek hamulca przedniego nie ma :D ]. Pierwszy raz usiadłem na cokolwiek z maualem o.O i mimo ogromnego ciężaru i mocy tego bydlaka naprawdę dobrze sobie radziłem, lecz nie wiadomo jakiej trasy nie zrobiłem ok 10 km tą samą drogą tam i z powrotem, 2 zakręty i dwie proste rozwinąłem ok 100 km/h. Nie wiem czy wujkowie mieli racje, ale powiedzieli mi, że są pod wrażeniem, że dałem rade. A teraz Kluczowe pytanie: Czy jest sens kupować cruisera/choppera, np. 125 ccm jeżeli na takim cieżkim i ogromnym kolosie dałem rade, może kupić jakąś 250ccm/400ccm do 50 KONI MECHANICZNYCH i w wieku 18 lat zrobić sobie na to prawko ? A póki co jeździć bocznymi drogami ? :3 ( usiadłem też na jakiejś HONDZIE pojemność 500 bodajże 50 KONI M z silnikiem w tak zwanej " V " i ona wydała mi się idealna, odniosłem wrażeniem, że jest 2 x lżejsza niż te kawasaki które ma jescze po bokach silnik ( część oczywiście ) :D Za wszystkie błędy przepraszam i z góry dziękuje za odpowiedzi i poprawki przez moderatorów ) Nie uznajcie mnie za półgłówka, teraz raczej tego nie kupie mam 15 lat niecałe... :3
;)
Mores1212
Świeżak

Postprzez leff » 3/5/2014, 19:33

zanim bedziesz mogl wsiasc na cos powyzej 50 ccm to minie minimum rok (A1) albo 3 lata (A2) a na dzisiaj nie masz uprawnien do poruszania sie czymkolwiek poza ewentualnie 50 ccm
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê