Sporadyczna iskra
• Strona 1 z 1
Sporadyczna iskra
Witam, mam problem z Kawasaki ZXR 750 H1 z 1989 roku.
Iskra na świecy pojawia się sporadycznie, żeby odpalić motor muszę kręcić rozrusznikiem i dodatkowo machnąć końcówką śrubokręta pomiędzy płytką impulsatora a impulsatorem. Jak odpali to już chodzi. Dodam, że do cewek dochodzi 8v więc poprowadziłem osobny przewód 12v po stacyjce. Motor stał dwa lata nie odpalany w garażu, wszystkie przewody, moduły posprawdzane i popodmieniane. Więc proszę o pomoc, skończyły mi się już pomysły. Dodam, że mechanikiem jestem z pasji a nie z zawodu.
Pozdrawiam.
Iskra na świecy pojawia się sporadycznie, żeby odpalić motor muszę kręcić rozrusznikiem i dodatkowo machnąć końcówką śrubokręta pomiędzy płytką impulsatora a impulsatorem. Jak odpali to już chodzi. Dodam, że do cewek dochodzi 8v więc poprowadziłem osobny przewód 12v po stacyjce. Motor stał dwa lata nie odpalany w garażu, wszystkie przewody, moduły posprawdzane i popodmieniane. Więc proszę o pomoc, skończyły mi się już pomysły. Dodam, że mechanikiem jestem z pasji a nie z zawodu.
Pozdrawiam.
- czesiu-84
- Świeżak
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Witam, miałem przestój z moto. Teraz zaczynam ponownie. Nie wiem czy dobrze się orientuję i czy przedmówcy chodziło o magnesy w magnecie, ale w tym motocyklu nie ma magneta. Jest za to alternator. Czy to normalne, że do cewek dochodzi tylko 8v i to pulsacyjnie? Po wciśnięciu przycisku start nic się nie dzieje, dopiero jak podepne 12v bezpośrednio do cewki pod czerwony przewód to zaczyna kręcić po wciśnięciu startu?
- czesiu-84
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość