Co mi groźi za jazde bez prawo jazdy!
• Strona 1 z 1
Co mi groźi za jazde bez prawo jazdy!
Witam! Posiadam ferro901 z silnikiem 125ccm zarejestrowanym na 50ccm. Nie posiadam karty motorowerowej. Niestety mój rocznik musi zdawać AM w ośrodku co wiąże się z kosztami +/- 700zł (600 kurs+100 egzamin) mógł ktoś by się zapytać o co chodzi , ale wiadomo w Polsce wiele rzeczy rozchodzi się o hajs. Za jazde bez AM groźi mi 500zł grzywny/spuszczenie powietrza z opon w razie wypadku są bardzo konsekwentne problemy. Czy mogę zostać jeszcze jakoś inaczej ukarany?
Mój brat 3 lata starszy zdawał jeszcze AM w szkole. Karta motorowerowa nie jest mu już potrzebna, ma dowód. Mógłbym prze kleić sobie zdjęcie. Wyglądam na dużo starzej niż jestem. (wysoki, grubszy). Używałbym go wrazie konkret przypału. Czyli podczas konroli zaczął bym śpiewać że zostawiłem w domu czy coś. Noi czasami jest taki policjant że każe jechać ostrożnie do domu czy coś. Pytanie dotyczy czy podczas stłuczki jak bym podał brata dane nie było by później jakiegoś przypału
? Czy to co pisze wyżej mniej/wiecej będzie w rzeczywistości? Co groźi za podrobienie karty motorowerowej ?
Mój brat 3 lata starszy zdawał jeszcze AM w szkole. Karta motorowerowa nie jest mu już potrzebna, ma dowód. Mógłbym prze kleić sobie zdjęcie. Wyglądam na dużo starzej niż jestem. (wysoki, grubszy). Używałbym go wrazie konkret przypału. Czyli podczas konroli zaczął bym śpiewać że zostawiłem w domu czy coś. Noi czasami jest taki policjant że każe jechać ostrożnie do domu czy coś. Pytanie dotyczy czy podczas stłuczki jak bym podał brata dane nie było by później jakiegoś przypału

- Skrillex
- Świeżak
Temat wałkowany dużo razy - szukajcie a znajdziecie. Poza tym my tu nie nakłaniamy do łamania prawa. A żeby jeździć legalnie 125 to potrzeba prawka A1 i normalnie zarejestrowanego moto a nie 125 na 50. A jak chcesz się podawać za swojego brata i podrabiać dokumenty to szybko trafisz do sądu.
-
xNomadx - Świeżak
1. rejestracja 125/50
2. jazda bez uprawnien
3. falszerstwo dokumentow
reasumujac niesamowita glupota i proszenie sie o klopoty
co do falszerstwa do zajrzyj sobie do KK i poslugiwaniu sie podrobionymi dokumentami
kloda
2. jazda bez uprawnien
3. falszerstwo dokumentow
reasumujac niesamowita glupota i proszenie sie o klopoty
co do falszerstwa do zajrzyj sobie do KK i poslugiwaniu sie podrobionymi dokumentami
kloda
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości