Pytanie w sprawie kolizji
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Czy ja wiem? Wróćmy do przykładu z tematu. Dojeżdżasz do świateł swoim pasem. Przed Tobą stoi auto, patrzysz ze jest miejsce żeby ustawić się na pole position. Odbijają w tym przykładzie w prawo i omijają auto z prawej i w tym momencie babka otwiera drzwi w które się ładujesz. Hipitetyczne tłumaczenia.
Motocyklista - dojeżdżam do świateł, to auto stoi przede mną, jest sporo miejsca z prawej wiec chciałem się ustawić po prawej do startu. Podejmuję manewr i na wysokości tylnych drzwi pani otwiera drzwi przednie. Nie było szans żeby zareagować, miałem może z 10km/h.
Pani z auta - stoimy na światłach i miałam niedomknięte drzwi wiec chciałam otworzyć i zamknąć dobrze. Patrzyłam w lusterko prawe i nic nie było. Pan Motocyklista stał za nami, bądź dojeżdżał i w momencie kiedy otworzyłam drzwi był już po prawej stronie i w nie wjechał. Sprawdzałam czy mogę otworzyć.
Motocyklista - dojeżdżam do świateł, to auto stoi przede mną, jest sporo miejsca z prawej wiec chciałem się ustawić po prawej do startu. Podejmuję manewr i na wysokości tylnych drzwi pani otwiera drzwi przednie. Nie było szans żeby zareagować, miałem może z 10km/h.
Pani z auta - stoimy na światłach i miałam niedomknięte drzwi wiec chciałam otworzyć i zamknąć dobrze. Patrzyłam w lusterko prawe i nic nie było. Pan Motocyklista stał za nami, bądź dojeżdżał i w momencie kiedy otworzyłam drzwi był już po prawej stronie i w nie wjechał. Sprawdzałam czy mogę otworzyć.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
On omijał, omijanie nie jest zabronione z prawej strony, widać nie dość dobrze sprawdziła
Ona stworzyła sytuację która doprowadziła do kolizji.

Ona stworzyła sytuację która doprowadziła do kolizji.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
A ty byles na miejscu i widziales jak wygladala sytuacja, ze potrafisz tak rygorystycznie ocenic?
Bo n.p. mozliwosci ze motocyklista stal z prawej strony auta, zobaczyl otwierajace sie drzwi i wykozystal sytuacje, w celu skasowania paru stowek nie bierzesz pod uwage?
Bo n.p. mozliwosci ze motocyklista stal z prawej strony auta, zobaczyl otwierajace sie drzwi i wykozystal sytuacje, w celu skasowania paru stowek nie bierzesz pod uwage?
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości