Zakup motocykla do opłat od osoby prywatnej
• Strona 1 z 1
Zakup motocykla do opłat od osoby prywatnej
Witam
Chce kupić motocykl od osoby prywatnej, motocykl był sprowadzony z "holandii" od 3 lat w kraju, właściciel twierdzi, że co roku sprowadza i sprzedaje motocykle a ten po prostu mu się podobał, a że nie ma prawka i jeździ dorywczo lokalnie nie rejestrował z powodu opłat.
Mniejsza o większość, pojazd nie posiada tablic jedynie "blankiet" podejrzewam, że brief przypuszczam iż umowę muszę sobie sam sporządzić...
Pytanie co dalej i czy nie ładuje się na minę ?
Z tego co mi wiadomo po za tym blankietem nie ma nic.
ProszÄ™ o pomoc i sugestiÄ™
Chce kupić motocykl od osoby prywatnej, motocykl był sprowadzony z "holandii" od 3 lat w kraju, właściciel twierdzi, że co roku sprowadza i sprzedaje motocykle a ten po prostu mu się podobał, a że nie ma prawka i jeździ dorywczo lokalnie nie rejestrował z powodu opłat.
Mniejsza o większość, pojazd nie posiada tablic jedynie "blankiet" podejrzewam, że brief przypuszczam iż umowę muszę sobie sam sporządzić...
Pytanie co dalej i czy nie ładuje się na minę ?
Z tego co mi wiadomo po za tym blankietem nie ma nic.
ProszÄ™ o pomoc i sugestiÄ™
-
mad84 - Świeżak
Re: Zakup motocykla do opłat od osoby prywatnej
mad84 napisał(a):przypuszczam iż umowę muszę sobie sam sporządzić...
Teoretycznie to jest paserka...
Jak kupowałem moto z Belgii miałem tylko umowę i różowy brief, tablic itp brak. Zarejestrowałem bez problemu.
Ja bym na Twoim miejscu to rozegrał tak żeby właściciel załatwił tłumaczenie i umowę pisz na niego. Jak coś ma być kombinowane z umową na holendra to niech bierze to na siebie. Idąc z jego i swoją umową bez problemu zarejestrujesz a będziesz miał czyste sumienie że nie podrabiałeś papierów.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości