Brak prawa jazdy.,
• Strona 1 z 1
Brak prawa jazdy.,
Witam. Mam 17 lat za 6 miesięcy kończę 18. Lecz od pół roku posiadam Yamahę XJ 600 1989r i jeżdżę nią bez prawa jazdy, dzięki Bogu nie miałem żadnej kontroli policyjnej ni nic z tych rzeczy. I ma takie pytanie co mi grozi przy kontroli policyjnej oprócz mandatu w wysokości 500zł nie mówie to o wypadku ni nic z tych rzeczy. Tylko chodzi mi o zwykłą kontrolę. Nie mam prawa jazdy na żadną kategorią. Aby karta motorowerowa
Proszę o odpowiedź z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.

- Kamil350
- Świeżak
Mandat za 500zł i jak upierdliwy policjant to sprawa od razu do sądu zamiast mandatu grzywna do 5000zł. Dodatkowo zależnie od miejsca zatrzymania albo ktoś przyjeżdża z prawkiem albo laweta. Przy wypadku nie obowiązuje OC i płacisz za wszystko z własnej kieszeni a do tego nie daj boże rentę do końca życia np 3 tysie. Radzę poczekać na prawko.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
Nie ma czegos takiego jak odroczenie. Jest zakaz prowadzenia. I tak sad moze.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zakaz_prow ... azd%C3%B3w
"spowodowania zagrożenia w ruchu wskutek niezachowania należytej ostrożności" - prowadzenie bez uprawnien pod to sie lapie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zakaz_prow ... azd%C3%B3w
"spowodowania zagrożenia w ruchu wskutek niezachowania należytej ostrożności" - prowadzenie bez uprawnien pod to sie lapie.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
Ciężko mi się w tym wszystkim połapać (tak do czytania prawa ma strasznego lenia, taka natura) Poprostu zadam pytanie takie: Jade prawidłowo według prawa przestrzegając przepisów, policjant macha mi lizaczkiem zgodnie z prawem się zatrzymuje do rutynowej kontroli, no i okazuje się ze nie mam uprawnień do prowadzenia tego motocykla. I co dzieje się dalej? Bardzo proszę o odpowiedz.
- Kamil350
- Świeżak
przecież masz wszystko wyżej, czego oczekujesz ?
25 lat w pierdlu nie posiedzisz ...
i mam nadzieję że właśnie na przypadkową kontrole trafisz,
Boga w to nie mieszaj
25 lat w pierdlu nie posiedzisz ...
i mam nadzieję że właśnie na przypadkową kontrole trafisz,
Boga w to nie mieszaj
- stareRadio
- Świeżak
Jade prawidłowo według prawa przestrzegając przepisów
Gdybyś tak jechał to nie było by tego tematu. Ty łamiesz prawo w momencie wyjechania na drogę publiczną. I uwierz mi, mandat lub grzywna o której mówił Karol to optymistyczne wersje. Powodując wypadek nie działa Twoje ubezpieczenie, a to może być bolesne jeśli zarysujesz nowego mercedesa pana prezesa

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Kamil350 napisał(a):Ciężko mi się w tym wszystkim połapać
W najgorszym przypadku - jedziesz prawidlowo zatrzymuja cie do rutynowej kontroli.
Upierdliwy policjant - kieruje sprawe do sadu (bo moze) - motocykl pewnie na lawete (koszty lawety). W sadzie sedzia jest wkurwiony na motocyklisto bo mu jezdza w nocy pod oknami - dostajesz zakaz prowadzenia.
Robisz to drugi raz - znowu masz pecha - to sie nawet wiezieniem moze skonczyc.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
Kamil350 napisał(a):Ciężko mi się w tym wszystkim połapać (tak do czytania prawa ma strasznego lenia, taka natura)
Z prawem podatkowym tez tak robisz i nie placisz?
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
A Motocykl kupiłem wcześniej żeby go odremontować, odmalować i ładnie przygotować i jak bym miał prawko to bym śmigał. Ale wiadomo Motocykl praktycznie już skonczony a jezdzic sie chce
Nie jest to mój pierwszy Motocykl bo jezdze od najmłodszych lat od kiedy pamiętam więdz mam duże doświadczenie w porównaniu do tych którzy idą na kurs i wsiadają pierwszy raz na motocykl bo tatuś czy mamusia kupili bo dzieciak chciał dla szpanu, bo to oni stwarzają największe zagrożenie na drodze.

Nie jest to mój pierwszy Motocykl bo jezdze od najmłodszych lat od kiedy pamiętam więdz mam duże doświadczenie w porównaniu do tych którzy idą na kurs i wsiadają pierwszy raz na motocykl bo tatuś czy mamusia kupili bo dzieciak chciał dla szpanu, bo to oni stwarzają największe zagrożenie na drodze.
- Kamil350
- Świeżak
Kamil350 napisał(a):A jeśli dostaje zakaz prowadzenia (odroczenie prawa jazdy) to jest to na kazda kategorię? czy tylko na motocykle?
Ja nie wiem jak ty chcesz zdac to prawo jazdy, jak nie rozumiesz prostego wpisu na Wikipedii.
Kamil350 napisał(a):.. bo to oni stwarzają największe zagrożenie na drodze.
Tlumacz sie jak chcesz to nie zmienia faktu ze lamiesz prawo.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
Wszystko rozumiem lepiej niż Ci się wydaje. I zdam z palcem w du*pie za przeproszeniem bo jazda różnymi pojazdami nie sprawia mi żadnych problemów i znam przepisy. Zresztą co ma jakiś zapis na Wikipedii do zdania prawka? Głupie porównanie kolego a wręcz beznadziejne.
- Kamil350
- Świeżak
Po prostu przyjmij do wiadomosci fakt, ze jazda bez prawka jest wykroczeniem, albo i przestepstwem karanym z urzedu, nie nalezy tego robic, bo sankcje sa bolesne, a konsekwencje moga byc jeszcze gorsze.
Ja sobie chyba uzywana haubice kupie, zeby ja na wiosne odszykowac. W przyszlym wcieleniu moze zostane artylerzysta, ale haubica fajna sprawa. Jak odremontuje na wiosne, to pewnie mnie bedzie ciagnac do tego, zeby postrzelac
Co do Twojego doswiadczenia, jak to wiedzimi mowia:
Ja sobie chyba uzywana haubice kupie, zeby ja na wiosne odszykowac. W przyszlym wcieleniu moze zostane artylerzysta, ale haubica fajna sprawa. Jak odremontuje na wiosne, to pewnie mnie bedzie ciagnac do tego, zeby postrzelac

Co do Twojego doswiadczenia, jak to wiedzimi mowia:
– Hm... No tak. A czy ty... Kto jest najlepszym szermierzem na Å›wiecie?
– Nie mam pojÄ™cia.
– Nigdy nie znaÅ‚eÅ› takiego?
– ZnaÅ‚em wielu, którzy siÄ™ za takich uważali.
– Ha! Kim byli? Jak siÄ™ nazywali? Co potrafili?
– Wolnego, wolnego dziewczyno. Nie znam odpowiedzi na te pytania. Czy to takie ważne?
– Pewnie że ważne! ChciaÅ‚abym wiedzieć... Kim tacy szermierze sÄ…. I gdzie tacy sÄ….
– Gdzie sÄ…, to ja wiem.
– Ha! WiÄ™c gdzie?
– Na cmentarzach.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości