motocykl z zagranicy
• Strona 1 z 1
motocykl z zagranicy
Siema, chciałbym się dowiedzieć tak +/- ile kosztuje opłacenie moto z zagranicy, tłumaczenie przegląd i ubezpieczenie (jak o czymś zapomniałem to też) poj. 600 ccm. Da się żeby w dowodzie była mniejsza moc niż jest naprawdę?( jak długo to wszystko trzeba załatwiać?)
-
clarus - Świeżak
google mówi że:
http://www.goldenline.pl/forum/991594/r ... uzywanego/
co do mniejszej mocy tylko w dokumentach to jest to nielegalne i według naszego prawa nie możesz jeździć takim motocyklem co osobiście pochwalam.
http://www.goldenline.pl/forum/991594/r ... uzywanego/
co do mniejszej mocy tylko w dokumentach to jest to nielegalne i według naszego prawa nie możesz jeździć takim motocyklem co osobiście pochwalam.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
I można takim "kombinowanym" moto wpaść w takie tarapaty, że nie pytaj.
W skrócie, masz 125 na 50. Wbijasz się w kogoś 100km/h. Ktoś ma poważne kłopoty ze zdrowiem i trafiasz przed sąd. Dochodzą, że RS125 ma 125 pojemności. Okazuje się, że kierowałeś wtedy bez uprawnień. Płacisz komuś do końca życia odszkodowanie np po 3 tysia miesięcznie. Jesteś w d... Dostajesz jeszcze jakieś zawiasy może i grzywne... Moto trafia na szrot, ale to twój najmniejszy problem...
Nie mówiąc o tym, że kombinowane moto trudniej sprzedać...
W skrócie, masz 125 na 50. Wbijasz się w kogoś 100km/h. Ktoś ma poważne kłopoty ze zdrowiem i trafiasz przed sąd. Dochodzą, że RS125 ma 125 pojemności. Okazuje się, że kierowałeś wtedy bez uprawnień. Płacisz komuś do końca życia odszkodowanie np po 3 tysia miesięcznie. Jesteś w d... Dostajesz jeszcze jakieś zawiasy może i grzywne... Moto trafia na szrot, ale to twój najmniejszy problem...
Nie mówiąc o tym, że kombinowane moto trudniej sprzedać...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
A co np. Z sv 650 które ma wpisane w papierach 25kW to samo z hornet 600. Żadne z moto nie ma 25kW seryjnie i z tego co wiem nie są one wcale blokowane tylko za granica miały od nowości tyle wbite lub moc zmniejszono przy rejestracji w PL. Przykłady które widziałem dużo razy na allegro.pl
-
clarus - Świeżak
to samo co ze 125ccm zarejestrowanym na 50ccm, nie legalne i koniec a wszystkie kombinacje które nie są podparte ograniczeniem mocy przez kompetentny zakład są niezgodne z prawem.
O ile mi dobrze wiadomo to włąśnie za granicą motocykle są często kastrowane.
To że ktoś na allegro wystawi 10kg c4 i zapalniki na osobnej aukcji nie znaczy że można sobie to kupić i się tym bawić od tak...
O ile mi dobrze wiadomo to włąśnie za granicą motocykle są często kastrowane.
To że ktoś na allegro wystawi 10kg c4 i zapalniki na osobnej aukcji nie znaczy że można sobie to kupić i się tym bawić od tak...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Przykłady, które widziałeś na allegro to wałki w stacjach kontroli pojazdów. Kombinowanie, żeby sprzedać moto nagrzanym na moc właścicielom A2...
Jak dobrze posmarujesz to ci i Kamaza na motorower zarejestrują
Jak dobrze posmarujesz to ci i Kamaza na motorower zarejestrują
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Co do rejestracji mocniejszych moto jako slabsze, za granica:
Jeszcze jest grupa moto sprowadzanych z np Niemiec, gdzie wczesniej istnialo cos na podobienstwo A2. Producenci sprzedaja takie moto, poczatkujacym. Czyli jesli koniecznie chcesz moto po poczatkujacym lub po szkole jazdy, to w ten sposob je otrzymasz.
Jeszcze jest grupa moto sprowadzanych z np Niemiec, gdzie wczesniej istnialo cos na podobienstwo A2. Producenci sprzedaja takie moto, poczatkujacym. Czyli jesli koniecznie chcesz moto po poczatkujacym lub po szkole jazdy, to w ten sposob je otrzymasz.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
- transalp12
- Świeżak
• Strona 1 z 1