Zobacz wątek - Poświęć własne 15minut - pomóż społeczności motocyklistów!
NAS Analytics TAG

Poświęć własne 15minut - pomóż społeczności motocyklistów!

O wszystkim
_________

Postprzez Zagłoba » 6/2/2014, 16:12

Marsjanin - skonsultuje się z moją promotor, jeżeli nie ma żadnych przeciwskazań to wrzuce tu wyniki kilku analiz.

Słuchajcie moi drodzy - dziękuje za dotychczasową pomoc, mam już wystarczająco dużo wypełnień pierwszej wersji ankiety ( a nawet więcej ) hehe, potrzebuje jednak jeszcze 40 wypełnień drugiej wersji do analizy, dlatego proszę TE OSOBY które jeszcze NIE wypełniały pierwszej wersji ankiety o pomoc i wypełnienie ankiety nr. 2, obiecuje że to już ostatnia ankietka.

BARDZO WAŻNE - PROSZĘ O ROZWIĄZANIE ANKIETY WYŁĄCZNIE PRZEZ OSOBY, KTÓRE NIE WYPEŁNIAŁY ANKIETY NR.1

http://www.ankietka.pl/ankieta/134730/b ... sci-z.html

Pozdrawiam
Zagłoba
Świeżak

Postprzez ek7 » 6/2/2014, 18:15

proszę, zrobione..... :)
ek7
Świeżak

Postprzez Zagłoba » 7/2/2014, 10:43

Dzięki - Panowie proszę o pomoc, potrzebuje jeszcze 35 wypełnień.
Zagłoba
Świeżak

Postprzez Zagłoba » 8/2/2014, 22:20

Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc, mam już wystarczającą ilość wypełnień ankiety. W związku z prośbą ( myślę, że moja promotor Mnie za to nie udusi ) publikuje kilka wyników ankiety, proszę nie traktować tych danych jako dane stricte naukowe, ponieważ wymagają one jeszcze głębszej analizy.

Średnie odpowiedzi:

Pytanie nr. 2 Określ jak długo w latach posiadasz prawo jazdy kategorii A ( prawo jazdy "na motocykl" )

Najczęstsza odpowiedź: Dłużej niż 1 rok, ale krócej niż 5 lat - 39,44% osób badanych

Pytanie nr. 5. Jakim rodzajem motocykla jeździsz najczęściej ?

Najczęstsza odpowiedź: motocyklem typu " sportowo-turystyczny " ( np. Yamaha Fazer ) 48,47% osób badanych

Pytanie nr. 8 Czy jadąc na motocyklu kiedykolwiek byłeś uczestnikiem wypadku drogowego bądź kolizji ( tzw. "stłuczki" ) z udziałem innego motocykla / samochodu / innego pojazdu lub pieszego ? Czy w wyniku tego wypadku ucierpiałeś Ty, bądź ucierpiał inny jego uczestnik lub jedna z osób postronnych ? ( śmierć, zranienie, trwały uraz na zdrowiu ) ?

Najczęstsza odpowiedź: nigdy nie byłem uczestnikiem takiego wypadku - 66,63% osób badanych

Pytanie nr. 10 Oceń który rodzaj uczestników ruchu drogowego sprawia według Ciebie największe zagrożenie dla innych uczestników ruchu drogowego:

Najczęstsza odpowiedź: Kierowcy samochodów osobowych - 55% osób badanych

Pytanie nr. 11 Zaznacz na skali od 1 do 7 jak często kierując motocyklem zdarza Ci się popełniać następujące wykroczenia:

1. przekraczanie dozwolonej prędkości ( rzadko 2,5 % ) ( często 34,1% ) ( zawsze 15,88% )
2. Przejeżdżanie przez skrzyżowanie na czerwonym świetle ( nigdy 66,96% ) ( rzadko 21,58% ) ( zawsze 0% )
3. Przejeżdżanie z dużą prędkością pomiędzy stojącymi w "korku" samochodami ( nigdy 56,5% ) ( rzadko 19,27% ) ( zawsze 0,8% )
4. Wykonywanie na drogach publicznych różnego rodzaju niebezpiecznych akrobacji motocyklowych – np. jazda na tylnym kole, "stoppie", "palenie gumy", drifting itp.
( nigdy 73,9% ) ( rzadko 13,4% ) ( często 4,1 % )
5. Nagłe zajeżdżanie drogi innym użytkownikom ruchu drogowego ( nigdy 74,9% ) ( rzadko 31,9 % )
6. Szybkie "przeskakiwanie" z pasa ruchu na inny pas bez patrzenia w lusterka i bez upewnienia się co do możliwości bezpiecznego wykonania takiego manewru
( nigdy 60,0% ) ( rzadko 29,06% ) ( zawsze 0% )
7. Wyprzedzanie innych użytkowników ruchu drogowego prawą stroną, w trakcie poruszania się po drodze z jedną jezdnią ( nigdy 50,7% ) ( rzadko 22,39% ) ( raczej często 4,1% )

No to teraz czekam na lawinę komentarzy hehe

Pozdro

:) :) :)
Zagłoba
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Hydepark