quad 200 nie odpala
• Strona 1 z 1
quad 200 nie odpala
witam posiadam quada 200 quad nie chce odpalić na starter lecz na pych odpala lecz gdy puszcze gaz gaśnie i nie chce wchodzić na obroty wiecie co to może być ?
- krzychumls
- Świeżak
zrób przegląd podstawowy w takich przypadkach, wymien swiece, wyczysc gaźnik i go wyreguluj, ustaw zawory, wyczysc filtr powietrza
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
- krzychumls
- Świeżak
Gaźnik regulujesz jak silnik chodzi najlepiej jak jest rozgrzany. Zdejmujesz siedzenie i masz dostęp do gaźnika. Masz dwie Śrubki do regulacji gaźnika. Śruba obrotów jest po prawej stronie z taką sprężynką. Pod spodem gaźnika znajdziesz Śrubę do regulacji mieszanki. Bierzesz śrubancjer i kręcisz najpierw śrubkę mieszanki potem dostosowujesz obroty. Najlepiej nie za duże i nie za małe. I sprawdzasz jak zachowuje się silnik.
Jeśli silnik gaśnie spróbuj go najpierw wkręcić na obroty delikatnie śrubką obrotów.
Zawory regulujesz następująco. Bierzesz szczelinomierz i jakiś klucz. Wylotowy ustawiasz na 0.15mm a wlot na 0.10mm < Myślę że masz Bashana, dlatego podałem takie ustalenie zaworów jeżeli nie poczytaj w necie.
Ot co cała filozofia.
Jeśli silnik gaśnie spróbuj go najpierw wkręcić na obroty delikatnie śrubką obrotów.
Zawory regulujesz następująco. Bierzesz szczelinomierz i jakiś klucz. Wylotowy ustawiasz na 0.15mm a wlot na 0.10mm < Myślę że masz Bashana, dlatego podałem takie ustalenie zaworów jeżeli nie poczytaj w necie.
Ot co cała filozofia.
- Cianoku
- Świeżak
- krzychumls
- Świeżak
- krzychumls
- Świeżak
Mi sie wydaje ze to jest wina cewki robi przebicie przy wysokich obrotach lub kabel od fajki ma przebicie a masz iskre?
- pioterk111
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości