Odpalenie Horneta 03?,
• Strona 1 z 1
Odpalenie Horneta 03?,
Wiec kupiłem sobie horneta. na przegl;adzie ladnie zapalał jak trzeba bez klopotów. przywiozłęm go do domu i chcaiłem odpalic a tu nie cche odpalic. krecił i zapalał na chwilke i gasł, próbowałem z ssaniem i bez. po kilku próbach padł aku. czy mozna podpiac do motocyklowego akumulatora akumulator z samochodu?? Gdzie jest aku?
-
teczix - Świeżak
technicznie rzecz biorac, prad i napiecie takie samo, samochodowy ma wiecej Ah, ale imo nie powinno to niczemu przeszkadzac, tylko upewnij sie ze masz grube kable, zeby izolacja nie zosala Ci w rece jak sie zaczna topic:)
zapodaj linke 8mm albo drut 5mm owin ladnie i odpal z samochodowego.
Jak i samochodowy zajedziesz, znaczy ze masz spiecie gdzies kabel dynda, albo izolacja poleciala, albo syf w rozruszniku, tak czy inaczej sprawdzanie. Jesli pojdzie ok, to wyciagnij sobie pod siodlo dwa przewody do aku, zebys mogl ew. doladowac bez rozbierania na szybko tylko zaizoluj pozadnie :>
zapodaj linke 8mm albo drut 5mm owin ladnie i odpal z samochodowego.
Jak i samochodowy zajedziesz, znaczy ze masz spiecie gdzies kabel dynda, albo izolacja poleciala, albo syf w rozruszniku, tak czy inaczej sprawdzanie. Jesli pojdzie ok, to wyciagnij sobie pod siodlo dwa przewody do aku, zebys mogl ew. doladowac bez rozbierania na szybko tylko zaizoluj pozadnie :>
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Odaplić z samochodowego możesz bez problemu, ja swojego odpalałem w ten sposób, dla lepszego efektu jeszcze samochód był na chodzie. Akumulator masz pod siedzeniem i potrzebny ci będzie pewnie ampul aby odkręcić boczek z prawej strony bo inaczej sie nie dostaniesz do niego ( przynajmniej w 2000r tak jest ). Mój kręcił i nie odpalał, i też zajechałem akumulator
ale u mnie wymiana świec pomogła. A masz paliwo ? Wiem ze głupie pytanie ale moze kranik sie przestawił na off.

- zoltar
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości