Zobacz wątek - ciepła rs nie odpala
NAS Analytics TAG

ciepła rs nie odpala

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

ciepła rs nie odpala

Postprzez Felus6 » 29/6/2007, 13:08

Zakładam ten temat bo jak sie okazało niestety to nie wina ładowania :/ dla tych którzy nie czytali tematu "ładowanie w rs" przedstawie problem:
Zimny motorek zapala bez problemu zas jak jest cieply to nie chce ;( rozrusznik kreci, paliwo dochodzi ale iskra raz jest a raz jej nie ma. Ładowanie moto ma sprawne i akumulator tesh jest oki.swiece wykrecalem na cieplym silniku i jest ona ładna brązowa, nie zalana. Ciepłota świecy zgodna z zaleceniami producenta silnika. doradzcie czego to moze byc wina bo takie elementy jak cewka czy modół to drogie zabawki i chciałbym sie upewnic zanim wydam na nie całą kase.
Felus6
Świeżak

Postprzez Felus6 » 29/6/2007, 13:56

o chlopaki a moge zrobic cos takiego ze do modułu puscic dodatkowe zasilanie z akumulatora i przełącznik dac? bo mi sie wydaje ze moduł dostaje za mało prądu (gdzies po drodze ma straty ale kalbe wygladają na nieuszkodzone) dlatego przy ciepłym silniku ma problemy. gdzies czytalem ze ktos zrobil w samochodzie cos podobnego. wtedy jakby mi nie chcial zajarac to przełączam na dodatkowe z akumulatora, zapali to wylanczam wynalazek. ale nie wiem czy nie zjaram czegos i dlatego wole zapytac fachowców. to jak, probowac?
Felus6
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa