Husqvarna wr 125 - problem, potrzebna pilna pomoc na teraz !
• Strona 1 z 1
Husqvarna wr 125 - problem, potrzebna pilna pomoc na teraz !
Witam , zamierzam kupić jakieś hard enduro . Znalazłem husqvarne wr 125 w cenie która mnie satysfakcjonuje że tak ujmę . Chodzi mi o tą :
http://tablica.pl/oferta/husqvarna-wr12 ... 0518134602 .
Wiele szukałem o husqvarnach i nie mogę znaleźć odpowiedzi na kilka dręczących pytań :
1. Czemu te roczniki są słabe ? Dużo ludzi pisze że skrzynia pada, i ze taka stara huska to zajechana i ze nie warto, co o tym sądzicie ?
2. Co ile w takim hard enduro robi się remont ? ( w roku przejadę pewnie jakieś 5-7k km ) Nie będę jej piłował, po prostu śmigał se po terenie. Powiedzmy że tak średnio.
3.Czy w takiej husce często się sypią inne rzeczy typu skrzynia , itp ? (Tak wiem nikt nie jest jasnowidzem.. )
4. Na wydanie na roczne remonty mam 1200zł - 1300 zł , paliwo inną drogą .
Cenę remontu znam (myślę że to około 1200 zł na remont)
Wiec co myślicie o tej husce, w tym tygodniu mam ją zabrać a nawet nie wiem czy warto mi się w to pchać. Proszę o szybkie odpowiedzi Smile
Z góry przepraszam za założenie tematu , prosiłbym o nie zamykanie . Jutro jadę obejrzeć moto i chciałbym nie trafić na minę
http://tablica.pl/oferta/husqvarna-wr12 ... 0518134602 .
Wiele szukałem o husqvarnach i nie mogę znaleźć odpowiedzi na kilka dręczących pytań :
1. Czemu te roczniki są słabe ? Dużo ludzi pisze że skrzynia pada, i ze taka stara huska to zajechana i ze nie warto, co o tym sądzicie ?
2. Co ile w takim hard enduro robi się remont ? ( w roku przejadę pewnie jakieś 5-7k km ) Nie będę jej piłował, po prostu śmigał se po terenie. Powiedzmy że tak średnio.
3.Czy w takiej husce często się sypią inne rzeczy typu skrzynia , itp ? (Tak wiem nikt nie jest jasnowidzem.. )
4. Na wydanie na roczne remonty mam 1200zł - 1300 zł , paliwo inną drogą .
Cenę remontu znam (myślę że to około 1200 zł na remont)
Wiec co myślicie o tej husce, w tym tygodniu mam ją zabrać a nawet nie wiem czy warto mi się w to pchać. Proszę o szybkie odpowiedzi Smile
Z góry przepraszam za założenie tematu , prosiłbym o nie zamykanie . Jutro jadę obejrzeć moto i chciałbym nie trafić na minę

-
silomax - Świeżak
1. jest to 98 r. więc jest dobry i to bardzo nie słyszałem żeby się komuś psuła.
2. jest to wre a nie wr, więc tłok ci wytrzyma z 15kkm.
3. te husqvarny mają bardzo dobre silniki, husqvarna zawsze robiła dobre 2t.
4. zależy co robisz top end to lekko tyle, ale jak dół to drożej nawet do 2500 zł.
Jak zejdzie z 1k to warto bo to jest wre a nie wr a wr są droższe od wre.
2. jest to wre a nie wr, więc tłok ci wytrzyma z 15kkm.
3. te husqvarny mają bardzo dobre silniki, husqvarna zawsze robiła dobre 2t.
4. zależy co robisz top end to lekko tyle, ale jak dół to drożej nawet do 2500 zł.
Jak zejdzie z 1k to warto bo to jest wre a nie wr a wr są droższe od wre.
Motorynka->Simson s51->Szukam...
-
Marcin1324 - Świeżak
Nawet jeżeli to wre to i tak będę zadowolony ,32 konie mi wystarczą . Nawet dobra wiadomość bo remont będzie co 2 sezony jak dla takiego amatora jak ja. Dam mu za nią max 4000 , bo jest zarjestrowana a zależy mi na takim. Co do remontów to na 2 latka wydać nawet te 2500 dam radę
Dziękuję!

-
silomax - Świeżak
no ja nie powiedziałem że wre jest gorsze, bo ja myślę tak samo jak ty tylko niektórzy nie chcą wre bo są bardziej lajtowe od wr. no nawet za 4k warto ale jak by zszedł do 3500 to była by baja.
Motorynka->Simson s51->Szukam...
-
Marcin1324 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość