Zobacz wÄ…tek - Malowanie?
NAS Analytics TAG

Malowanie?

Enduro, Cross
_________

Malowanie?

Postprzez WaxEater » 2/9/2013, 21:41

Witam!!
Mam pytanie, posiadam cagivke W8 125 z 99roku, i chciałem ją przemalować, lecz nie wiem jakim lakierem, tak, wiem endurak ma się brudzić w błocie a nie upiększać mimo to korci mnie przemalowanie jej na zielony kolorek <wpiszcie w google "Cagiva A8"> będą tam zielone modele, i tu pytanie, jak pomalować żeby ten lakier nie zszedł w polu, wiecie kurz, błoto itd.
byłbym niezmiernie wdzięczny za info czy w ogóle da się tak zrobić :D :)
WaxEater
Świeżak

Postprzez henio12323 » 3/9/2013, 19:31

szukaj informacji o malowaniu zderzaków, z tego co mi wiadomo to malowanie tak jak zderzaki aut elastycznymi farbami wychodzi najlepiej, najlepszy lakierek to też podobno akrylowa farba taka jak do malowania samochodów z dodatkami uelastyczniającymi . wczesniej oczywiscie specjalny podkład do plastików, tez elastyczny. koszt zalezy od farmy nie wiem ile kosztuje lana, ale w spreju około 40 zł za puszke, a puszek na całe moto pewnie ze 4-5 pójdzie. to jest opcja taka dobra. gorsza mozna malować sprejami z marketu po 10 zł. efekt średni, chociaz zobacz malowałem jeden ze swoich moto, zwykłymi sprejami na zwykłym podkładzie, i szczerze to nie przyłozyłem sie tak super super do malowania, a efekt cieszy oko. na pw moge ci podesłać foto jak wyglądało to wcześniej - tragedia jednym słowem. nie wiem jak bedzie sie zachowywało to na dłuzszą mete ale póki co cieszy oko
Obrazek (otwórz link)

Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez kris514 » 3/9/2013, 19:46

Jeśli malowałbyś zbiornik nie zapomnij o dobrym podkładzie (polecam hs fuller 5:1 + utwardzacz) dodatkowo farba akrylowa z puszki + klarak z utwardzaczem efekt jak na malowane super koszt jeśli masz kompresor jakieś 50 zł (1l podkładu starcza na kilka moto)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
kris514
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez WaxEater » 3/9/2013, 20:10

wow, rzeczywiscie tymi sprayami wyszło pieknie :D, jutro dam info bratu z tego co od was się dowiedzialem, i oceni czy da rade, wielkie dzieki za info :D
Pierwsza miłość Cagiva W8 - zdrada - obecna miłość Husaberg FE600
WaxEater
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê