kx 250 1994
• Strona 1 z 1
kx 250 1994
Witam.
Mam okazje nabyć za 2000 zł kx 250 z 1994.
Kx do remontu,cylinder nicasil podobno w BDB stanie,do wymiany tłok i coś jest z korbowodem,podobno korbowód przeszedł tylko jednego tłoka. reszta w stanie Dobrym zawieszenie ok,opony jak na zdjęciu itp. KX jechano bez oleju w paliwie. i zatarło korbowód.
Mam pytanie czy jest to opłacalne nabyć tego KX ?czy zmieszczę sie w 2000 na remont ? i czy to na pewno rok 1994?może ktoś na to luknąć i doradzić.Z góry dzięki Pozdrawiam i proszę o wypowiedz http://allegro.pl/show_item.php?item=3487664108
Mam okazje nabyć za 2000 zł kx 250 z 1994.
Kx do remontu,cylinder nicasil podobno w BDB stanie,do wymiany tłok i coś jest z korbowodem,podobno korbowód przeszedł tylko jednego tłoka. reszta w stanie Dobrym zawieszenie ok,opony jak na zdjęciu itp. KX jechano bez oleju w paliwie. i zatarło korbowód.
Mam pytanie czy jest to opłacalne nabyć tego KX ?czy zmieszczę sie w 2000 na remont ? i czy to na pewno rok 1994?może ktoś na to luknąć i doradzić.Z góry dzięki Pozdrawiam i proszę o wypowiedz http://allegro.pl/show_item.php?item=3487664108
-
ktmlc4640 - Świeżak
To zatarło równiez cylinder jak jechal bez paliwa czyli nowy nicasil do zalozenia tlok i korba najprawdopobodobniej ja bym nie pchal sie w takie stare moto bierz cos lepiej 2000+ rok i nie zmiescisz sie 2k na remont chyba ze wbijesz tuleje to sie zmiescisz.
- Fantas3k
- Bywalec
czesto przy zatarciu cylka odklada sie tylko.amelinium z tloka i wystarczy to zebrac honownica
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Co do rocznika, przedzwoń i poproś o numer ramy, po numerze upewnisz się tego roku.
Co do silnika, przedzwoń do gościa, spytaj czy jest możliwość przesłania zdjęć gładzi cylindra, to się stwierdzi jak mniej więcej tam sytuacja wygląda.
Zatarło korbowód ?
Czyli korba do wymiany, czyli czeka cię generalka, czyli troszkę większy wydatek.
Nie wiadomo też w jakim stanie wał, czy nic innego się nie uszkodziło.
To jest takie gdybanie, przez telefon można twierdzić, że nicasil od nowości, na pierwszej selekcji jeszcze latał, a na miejscu się dowiesz, że tam trzeba nową powłokę jednak.
Co do silnika, przedzwoń do gościa, spytaj czy jest możliwość przesłania zdjęć gładzi cylindra, to się stwierdzi jak mniej więcej tam sytuacja wygląda.
Zatarło korbowód ?
Czyli korba do wymiany, czyli czeka cię generalka, czyli troszkę większy wydatek.
Nie wiadomo też w jakim stanie wał, czy nic innego się nie uszkodziło.
To jest takie gdybanie, przez telefon można twierdzić, że nicasil od nowości, na pierwszej selekcji jeszcze latał, a na miejscu się dowiesz, że tam trzeba nową powłokę jednak.
-
Street4Fun - Bywalec
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
korba łozyska wału tłok do wymiany z miejsca. czy się opłaca i tak i nie. po remoncie za lekko 1000 zł masz moto stare. po 2 jesteś amatorem jak sądze i na prawde opłaca ci sie pchać w tak duże moto ? wiem że fajnie mieć sporo koni pod tyłkiem, ale uwierz mi że ich nie wykorzystasz. moim zdaniem lepiej było by dołozyc kase w inny sposób. masz 2000 zł na moto i 2000 zł na remont bo tak piszesz, wydaj 3000 zł na moto, wymien sam tłok ( bo zakłądam że znajdziesz moto sprawne ) i bedziesz miał jakas crke z 96 roku które juz sensownie jeździły i sie nie sypały co wyjazd. a po wymianie tłoka bedziesz miał wgląd w stan silnika i mniej wiecej pewnosc ile polata. no i kup 125tke spokojnie ci wystarczy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości