Zobacz wÄ…tek - Czy to siÄ™ uda :)
NAS Analytics TAG

Czy to siÄ™ uda :)

Przepisy, prawo
_________

Czy to siÄ™ uda :)

Postprzez Hyv » 1/9/2013, 08:05

Witam!
Chciałbym się Was zapytać drodzy użytkownicy, czy jest taka możliwość aby w Suzuki gs 500 (na razie to moje marzenie, ale trzeba już dowiadywać bo potem czasu nie będzie :D ) zmienić sprzęgło na prawą stronę kierownicy. Wiem, ze będzie ciężej mi zmieniać biegi, no ale cóż innej możliwości nie mam. Otóż nie mam lewego przedramienia... Ale nie martwcie się. Jeździłem już na Ogarze 200 (tzn. miałem go) i teraz jeżdże na skuterku. W komarze to była taka możliwość, więc sobie poradziłem. I chciałbym się też dowiedzieć czy to będzie zgodne z prawem, i czy policja będzie mogła się przyczepić.
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. :)
Hyv
Świeżak

Postprzez madcap » 1/9/2013, 10:46

jest możliwość.
prawo zezwala na dostosowanie pojazdu do danego schorzenia lub danej niepełnosprawności.
mozna takim pojazdem rownież przystąpić do egzaminu na prawo jazdy a w nastepstwie poruszanie się po drogaach publicznych.
zgodnie ze wskazaniem lekarza orzecznika.

innym problemem jest to, czy lekarz orzecznk wyrazi zgodÄ™.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê